poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nordea rasisci  (Przeczytany 37821 razy)

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
Odp: nordea rasisci
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Sty 2013, 03:48:59 »
tak tak najlepiej JAK STRUS GŁOWA W PIASEK I UDAWAC ZE SIE NIC NIE DZIEJE.WOLNOSC SŁOWA ,ZNAJOMY KAPUS CZY CO ? najlepiej wymien dysk w kompie bo zaczna od ciebie sciganie . :oach jak brzydko ze strony twojego znajomego ze wsadza gebe w nie swoj komputer ,ach samo zycie
Oooo, Gościówa i tu przyszła pluć jadem , trollowac i obrażać ::)...Jak widac, dla niektórych każdy pretekst jest dobry, by sobie "ulżyć".Jak nie WOŚP, to "znajomy kapuś".
Strasznie ciężko musi byc  żyć z taką złością do świata, co?
" Polak gorszego sortu"

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 21 Sty 2013, 12:43:50 »
Klienci maja 6 miesiecy na zdecydowane jaki program wybrac(oczywiscie jak dobrze zrozumialem napisane jest na stronie banku po dunsku)
W Nordei rowniez pobieraja rozne oplaty za karty,za netbank
Pozdrawiam

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Sty 2013, 15:43:56 »
Jakis czas juz nie mieszkam co prawda w Polsce, ale za moich czasow normalne bylo to, ze tylko w przypadku "slusznych" zarobkow, lub sporych oszczednosci, nie placilo sie za obsluge konta.
I o ile wiem tak jest do dzisiaj. A tu prosze!
Przyjezdza Polak do Danii i juz afere robi, bo bank swinia chce wprowadzic oplaty za prowadzenie konta.
Ludzie, zastanowcie sie troche. Porownajcie to skad przyjechaliscie, co zostawiliscie w kraju, a pozniej awanturujcie sie o to co sie Wam "nalezy" w goscinie.

Ech.. szkoda slow.
   No ale ja wlasnie z tego powodu wyjechalam z Polski, ze musialam placic za konto ;)!!!! A wybralam Danie, bo uslyszalam, ze w tym raju/kraju  oplat za konto nie pobieraja 8). Wiec teraz narzekam i glosno protestuje, bo mnie zrobili w przyslowiowego balona ;) ;D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Sty 2013, 16:15:41 »
"Klienci maja 6 miesiecy na zdecydowane jaki program wybrac(oczywiscie jak dobrze zrozumialem napisane jest na stronie banku po dunsku)
W Nordei rowniez pobieraja rozne oplaty za karty,za netbank"

Tak parabola jest tak jak piszesz z nowym programem w Danske Bank.

Ja jestem klientem oby bankow DB i Nordea i z zadnego z nich zrezygnuje ani sie nie bede nigdzie przenosic. I jeden i drugi bank ma swoje dobre strony i rozne produkty. Jest taka nie pisana zasada ze pieniedzy nie trzyma sie w jednym worku.

Zauwazylam tylko ze Nordea jest troche mniej elastyczna i tradycjyjna natomisat DB idzie mocno jak burza.Pamietam jakie bylo poruszenie z ta kampania New Normal w 2012. Mnie osobiscie reklama bardzo sie podoba,ale ta wersja pierwsza bez cenzury.

Nowy program Danske Bank jest ciekawy i bardzo sensowny,za zwykla oplate ma sie mase rzeczy gratis. Nie zapominajcie ze banki to firmy maja prawo wprowadzac sobie rozne rodzaje oplat itd.Tak wyglada kapitalizm. I jeszcze jedno radze sie mocno przyzwyczajac do konczacej sie ery/dekady "gratis Danmark".

Tak to juz jest plac i placz ;-)

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Sty 2013, 16:24:09 »
Tak ale Danske bank stracil duzo klientow drobnych
o czym pisala prasa w ubieglym roku
oglaszal nowy standard,przepraszal
tu wklejam link
http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1872121/danske-bank-bliver-dyrere-for-smaa-privatkunder/
zrodlo
politiken.dk
ale w kazdym banku klienci sa traktowani przez bank przez pryzmat zasobności  pienieznych
bank to nie instytucja charytatywna tylko firma nastawiona na zysk
nordea tez ma roznego rodzaju konta w zaleznosci od zasobnosci klienta w srodki
nalezy tu napisac ze wraz z nowym programem mozna uzyskac inne lepsze warunki
ale to juz dla kazdego cos co sobie wybierze
pozdrawiam

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Sty 2013, 18:09:21 »

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
« Odpowiedź #96 dnia: 21 Sty 2013, 18:58:59 »
To wygląda tak jak by podcinali gałąź na której siedzą  jednocześnie próbując na niej zawisnąć. Coś mi się zdaje że teraz wystarczy zaczekać na działanie grawitacji  ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 21 Sty 2013, 18:58:59 »

Offline GOSC1964

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 12
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Sty 2013, 22:17:24 »
Oooo, Gościówa i tu przyszła pluć jadem , trollowac i obrażać ::)...Jak widac, dla niektórych każdy pretekst jest dobry, by sobie "ulżyć".Jak nie WOŚP, to "znajomy kapuś".
Strasznie ciężko musi byc  żyć z taką złością do świata, co?
sluchaj trollu polonijny kazdy wchodzi gdzie chce i kazdy pisze co chce .NIE ODNOS SIE DO MOICH WATKOW JAK SIE CIEBIE DEBILU POLONIJNY NIE TYCZA .jak utarlam ci gene z orkiestra to szukasz innych powodow do zwady.Forum twoje?myslisz ze blyszczysz jak cekinka na sylwestra.JA W TWOJE WYPOCINY NIE UWADZAM WIEC ODBIJNIBY KOBIETO ODE MNIE .dobra rada wez sie lepiej za nauke dunskiego bo pozniej DUKASZ ZE MAMY FAJNY UBAW .rozumiesz tu probujesz sie wykazac bo cie nikt niezna .to dobra terapia dla ciebie
« Ostatnia zmiana: 21 Sty 2013, 22:53:47 wysłana przez GOSC1964 »

Offline GOSC1964

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #98 dnia: 21 Sty 2013, 22:33:34 »
Napisales: "tak tak najlepiej jak strus glowa w piasek i udawac ze sie nic nie dzieje".

Czy uwazasz, ze powinieniem mu powiedziec lub przetlumaczyc na dunski, ze na tym forum nazywaja Nordea za rasiste? Jezeli bedzie zainteresowany trescia postow to sobie sam poradzi. Czy sadzisz, ze byloby to w porzadku z mojej strony kapowac, jak ty to okreslasz, autorow postow o Nordei? Nie sadze, ze kapus, ale gdybym ja np. pracowal w banku, to tez zainteresowaloby mnie co pisza obcokrajowcy o dunskim banku, a moze o konkurencie, szczegolnie jezeli okresla sie bank jako rasistowski - to tylko taka moja prywatna opinia.   
uwazasz ze najlepiej moze by zamknac watek .czemu?a czy uwazasz ze autorzy tego watku pisza klamstwa .nie dopuszczam u siebie do tego ze jak ktos przychodzi ze xnajonych to wsadza mi nos w komputer.TO JEST JAK TWOJ PORTWEL.
« Ostatnia zmiana: 21 Sty 2013, 22:45:13 wysłana przez GOSC1964 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 21 Sty 2013, 23:06:51 »
Gościu przykro :(  czyta się Twoje wypowiedzi ,zwłaszcza że jesteś tu nową osobą.
Z niewiadomych powodów atakujesz Rogę ,Betty ...jaki masz powód ?  :(
Czy nie lepiej z forumowiczami zaprzyjaźnić się ? Na początek Twojego pobytu każdemu powiedzieć coś miłego i starać się być lubianym ? Czy to będzie przyjemne uczucie czuć się odtrąconym ? (a tak stanie się wkrótce)

Zupełnie nie rozumiem przyczyny Twojego postępowania  :'( ... proszę przeanalizuj i zmień się dla swojego i naszego dobra!  :)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #100 dnia: 21 Sty 2013, 23:31:11 »
Tak ale Danske bank stracil duzo klientow drobnych
o czym pisala prasa w ubieglym roku
oglaszal nowy standard,przepraszal
tu wklejam link
http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1872121/danske-bank-bliver-dyrere-for-smaa-privatkunder/
zrodlo
politiken.dk
ale w kazdym banku klienci sa traktowani przez bank przez pryzmat zasobności  pienieznych
bank to nie instytucja charytatywna tylko firma nastawiona na zysk
nordea tez ma roznego rodzaju konta w zaleznosci od zasobnosci klienta w srodki
nalezy tu napisac ze wraz z nowym programem mozna uzyskac inne lepsze warunki
ale to juz dla kazdego cos co sobie wybierze
pozdrawiam
Slucham dzis dlugiej debaty radiowej. Danske Bank doplaca do tych drobnych klientow, wiec ze tak powiem, "nie bedzie za nimi plakal".
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline GOSC1964

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #101 dnia: 21 Sty 2013, 23:38:32 »
Gościu przykro :(  czyta się Twoje wypowiedzi ,zwłaszcza że jesteś tu nową osobą.
Z niewiadomych powodów atakujesz Rogę ,Betty ...jaki masz powód ?  :(
Czy nie lepiej z forumowiczami zaprzyjaźnić się ? Na początek Twojego pobytu każdemu powiedzieć coś miłego i starać się być lubianym ? Czy to będzie przyjemne uczucie czuć się odtrąconym ? (a tak stanie się wkrótce)

Zupełnie nie rozumiem przyczyny Twojego postępowania  :'( ... proszę przeanalizuj i zmień się dla swojego i naszego dobra!  :)
MC badz obiektywna wsadzilam  prosbe o pomoc dla szermierza zaatakowala mnie jak bym chciala wyludzic pieniazki dla siebie .tak sie nie postepuje jesli chodzi o zycie ludzkie.zmienilam swoj nick bo juz ostatnio sie czepiala zawsze znajduje sobie kozla ofiarnego na ktorym jezdzi .ja sobie na to nie pozwole .odnosnie rogi nie atakuje jego takie jest moje zdanie .on ma swojei szanuje jego zdanie.slubu z polonia nie bralam i na privat duzo ludzi pisza czemu zmieniaja nicki.nie robi sie nagonki na kogos bo napisal cos nie pomysli happybeti.ja do jej postow sie nie odnosze wiec niech odbije ode mnie .ty masz inny charakter no niestety nie wszyscy sa jednakowi.ONA ZACZELA PISZAC ,,ZE I ZNOW SIE TU POJAWILAM,, .zreszta nie dziwie sie jej postepowaniu to jest cale oblicze Beaty
« Ostatnia zmiana: 21 Sty 2013, 23:49:58 wysłana przez GOSC1964 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 22 Sty 2013, 03:59:54 »
 :o O, znowu ona ::)
"Gościówo" ,"nadusiu" czy jak ci tam,po pierwsze nie "zamknęłaś mi gęby" swoim pluciem na Orkiestrę, tylko wątek został zamknięty (zapewne przez ciebie), a nie chciałam trollowac po innych wątkach, jak ty to czynisz.Więc nie kłam.
Swoją postawą życiową , odzwierciedloną przez posty tutaj , udowodniłaś, ze jestes osobą niewiarygodną, pełną złości do ludzi i świata- a nagle chcesz "dobroczyńcę " zgrywac,buhahaha ;D ;D ;D 8)!
Co do "dukania"po duńsku i ubawu z tym związanego, to chyba większy ubaw można miec z kogoś, kto już tyle lat w Danii siedzi, a nadal języka nie zna .Ja przynajmniej od razu po przyjeździe zaczęłam się uczyć języka.

Nie będe się odnosić do wszystkich jej wyssanych z palca zarzutów, kto mądry, ten wie, jak było. ;)

Zdementuję jedynie stanowczo insynuację(wynikająca zapewne z nieumiejętności poprawnego posługiwania się językiem polskim), że jakoby jakos mnie znała.Tu, w Danii, "w realu" znam jedną osobę i nie jest to "Gościówa".
Niniejszym oświadczam, ze z nią nie miałam, nie mam i nie zamierzam mieć jakichkolwiek relacji, bo takie prymitywne kreatury zazwyczaj omijam szerokim łukiem.
A zmienianie nicków na forum tez dobrze o tobie nie świadczy.Miej odwagę przynajmniej pozostać przy jednym.
« Ostatnia zmiana: 22 Sty 2013, 04:38:04 wysłana przez happybeti »
" Polak gorszego sortu"

Offline GOSC1964

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Sty 2013, 05:02:33 »
Beata ani ty ani ja nie trzymamy sie tematu .POWIEM JAK DZIECKO KTOREMU ZABRANO W PIASKOWNICY WIADERKO .zaczelas uwadzac jak wsadzilam na forum post o szermierzu.nick zmienilam w momencie wsadzania tego watku.wiec nie pisz a wiarygodnosci .NIE PISZ W JAKIM STOPNIU KTO ZNA DUNSKI BO NIGDY NIE ZWRACALAM SIE O POMOC W TLUMACZENIACH .Wstyd by mi bylo bedac tyle lat nie mowic w ich jezyku .poczynilam to tak samo jak ty ,,NAUKA ZARAZ PO PRZYJEZDZIE,, nie ingeruj w to czy ten szermierz potrzebowal pomocy czy nie . watek prosil o pomoc i to jeszcze byly SLOWA PANA JACKA BO TO BYLO SKOPIOWANE Z GOOGE .Ja juz koncze z toba dyskusje bo to inny watek .TAK JA ZAMKNELAM I USUNELAM WATEK ,,PILNIE POTRZEBNA POMOC DLA PANA JACKA,,,mialam do tego prawo i tez tak uczynilam .nie chcialam zeby ten czlowiek czytal takie teksty pod swoim adresem.pewnie nikt swiata nie uczyni lepszym takimi uczynkami

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #104 dnia: 22 Sty 2013, 05:10:48 »
Powiedz mi, gdzie ja ATAKOWAŁAM PANA JACKA????
Ja tylko napisałam tam, że wolę pomagać "systemowo", a ludzi takich, jak Pan Jacek też są w Polsce tysiące.
Nieważne.
Co do nauki języka- a KIEDY i GDZIE ja zwracałam się z prośbą o tłumaczenie???
Gdzie miałas możliwość usłyszec, jak ja "dukam " po duńsku??? To jest ciekawe pytanie... ;).Czy znów napisałas to ot, tak sobie, by "dowalic"?

Wątek o pomocy zamknęłas, przedtem pisząc "swoje " i nie dając ludziom możliwości odpowiedzi.
To trzeba było od razu go całkiem zlikwidować, skoro nie chciałaś, by Pan Jacek to przeczytał.A BTW- On czyta Polonia Info???
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 22 Sty 2013, 05:10:48 »

jak zrobic przelew nordea.dk NIECH MI W KONCU KTOS POMOZE !

Zaczęty przez kolanexDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 21564
Ostatnia wiadomość 19 Mar 2013, 10:18:41
wysłana przez 1941
nordea

Zaczęty przez ld pinkDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3549
Ostatnia wiadomość 07 Kwi 2011, 10:53:32
wysłana przez ld pink
Nordea i Scandia wycofują się z Polski

Zaczęty przez maryo1977Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3668
Ostatnia wiadomość 29 Maj 2019, 20:07:16
wysłana przez kart4
Przelew z netbank nordea krok po kroku

Zaczęty przez Przelew z nordeaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 11739
Ostatnia wiadomość 23 Paź 2008, 19:27:20
wysłana przez Tula
Nordea, placenie rachunkow online.

Zaczęty przez cwsm111Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6542
Ostatnia wiadomość 16 Lut 2015, 05:20:57
wysłana przez happybeti