poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nordea rasisci  (Przeczytany 36559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
nordea rasisci
« dnia: 18 Lis 2012, 16:01:37 »
Widzę że ktoś z forum trzyma z nordea bank  :o , bo temat gdzie każdy pisał jak w nordea bank traktują nas jak .............  został zdjęty :-[

nutka53

• Gość
Odp: nordea rasisci
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lis 2012, 16:26:45 »
pewnie zostal zdjety bo piszesz rasisci a tego nie wolno ,popros o zmiane tytulu ,,,nie wiem bo nie czytalam tego watku co zostal zdjety ale jak zobaczylam ten to nie moge nie napisac ze wyszlam z nordea w ten piatek i przenioslam sie do danske bank a traktowanie w nordea przezylam takie ze nigdy w zyciu bym nie pomyslala ze tak mozna traktowac klijenta i pierwsze teraz slysze ze to nie tylko mnie to ich chamstwo dotknelo bo myslalam ze tylko mi sie cos takiego przytrafilo,,,nawet szkoda opisywac bo jeszcze nie zdazylam sie uspokoic a w tych nerwach moglabym napisac jakies niecenzuralne slowa , podkreslam tylko ze tak niewyobrazalnego chamskiego traktowania nie przezylam w calym swoim zyciu,,,cala moja rodzina sie przeniosla z nordea do danske bank .dodam tylko ze jak zlikwidowalam konto to kazali mi i synowi natychmiast wyjsc z banku -bo syn pakowal papiery z nordei do teczki -to kazali nam wyjsc i to robic poza bankiem .sy tez byl w doslownym szoku na reakcje likwidacji konta w odpowiedzi na ich wielkokrotne zle traktowanie,,,to jest nie do pomyslenia zeby kabusewnik patrzyl sie z nienawiscia w oczach ze az sie normalnie czlowiek boji

Offline on_w_danii

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lis 2012, 16:36:53 »
Mam w Nordea konto od ponad roku. Na przestrzeni tego okresu czasu załatwiałem masę spraw w ich oddziałach i NIGDY ale to NIGDY źle mnie nie potraktowali. Ba - nawet sami sugerowali co zrobić najlepiej. Dodam tylko, iż chodzę do tego oddziału przy Vesterbrogade obok poczty. Zatem może zamiast wrzucać wszystko do jednego wora to może napiszcie w jakich oddziałach zostaliście tak potraktowani aby to było przestrogą dla innych...

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lis 2012, 17:23:15 »
Moze zacznijmy od tego, ze napiszcie jak sie sami zachowywaliscie?
Chamstwo zreguly jest zrodzone przez chamstwo.

Osobiscie znam chyba ze trzy Polki, ktore w Nordei pracuja.
I to nie przy sprzataniu, a na powazynych rozliczeniowych stanowiskach.
Rasisci a zatrudnili?

Osobiscie mam dobre wrazenia z Nordei. Wrecz  ja przekladalam spotakania, a Pani nadal za mna dzwonila.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline zaq

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 14
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lis 2012, 17:47:40 »
Rowniez mam konto w Nordei, od kilku lat, i nigdy nie zdarzylo sie aby ktos z personelu byl niemily. Zawsze odpowiadali na moje pytania i szybko zalatwiali formalnosci.
Nie wnikam jaki byl powod ich domniemanego rasistowskiego czy chamskiego zachowania, ale mozliwe ze probowali wyjasnic, ze niestety jakis z wnioskow nie moze byc zrealizowany, a decyzja jest uwarunkowana regulaminem - niestety niektorzy biora to jako atak personalny. We wczesniejszych postach wiele osob narzekalo, ze co to za bank ktory nie daje Dankort 'od tak' bez powodu. Jak sie okazuje musza miec dowod z ostatnich paru miesiecy, ze ma sie staly dochod.
Nie pierwszy i nie ostatni raz spotykam sie z opina, ze Dunczycy to rasisci, albo robia nam na zlosc, a nam obcym wszystko sie nalezy i co z tego, ze nie jestesmy u siebie. Pomijam fakt, ze problemy z Nordea mialam, tyle ze w Polsce..

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Lis 2012, 18:40:00 »
Dokladnie co oddzial to obyczaj ja tez mam konto w nordei prawie siedem lat i nigdy nie bylo takiej sytuacji o ktorej tutaj niektorzy pisza.

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lis 2012, 18:58:29 »
Popieram przedmówcę. W oddziale w Odense M również sami mili ludzie :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Lis 2012, 18:58:29 »

Offline aska

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Lis 2012, 20:09:18 »
My mamy również niemiłe doświadczenia przy zakladaniu konta w Nordeii (oddzial kolo dworca głównego). Wszystko pieknie ladnie, wszystko ok, prosze przyjsc za tydzien konta beda gotowe. Za tydzien okazalo sie ze nie mogą nam otworzyc konta bo potrzebuja im jakis urzedowy dokument zeby byl nasz adres. Wybralismy tego samego dnia ze SKATa taki dokument z adresem. I tutaj nas zaskoczyli totalnie, bo zarzadali paszportów i powiedzieli ze sa konieczne. nastepnego dnia facet przy maszynce z  numerkami ktory juz nas chyba pamietal, nie wposcil nas. Ogolna niechęc bylo widać od poczatku i jakies dziwne wymagania. Moj kolega w tym samym banku zostal potraktowany podobnie. Poszlismy do danske i nie bylo zadnego problemu, zadnych paszportow i innych udziwnień. Nic wiecej nie moge powiedziec, pozdrawiam

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Lis 2012, 20:50:32 »
Bank to nie instytucja charytatywna, nie rozdaje kredytow na lewo i prawo, a w pewnym stopniu wybiera sobie klientow. Sprawdza ich wiarygodnosc, wyplacalnosc, zdolnosc kredytowa.
Nie wiem czemu skad w Was przekonanie, ze bank wam MUSI udzielic kredytu?
To wedlug Was zarabiacie niebotyczne pieniadze i wedlug Was jestescie dobrymi klientami, bank ma swoja polityke kredytowa, ktorej sie trzyma.
To ze ciotce dali, nie znaczy, ze i Wam sie nalezy.

A okazanie paszportow?
W Polsce, bez dowodu lub paszportu nie zalatwisz doslownie nic!. A tu prosze, wielka obraza jak sie o dokument poprosi.                   

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Lis 2012, 21:01:56 »

jak sie okazuje to wiele osob ma problemy z nordea ,,,,, ostatnio duzo sie mowi o bardzo zlym serwisie i arogancji personalu,

Nordea bank har en helt fantastisk dårlig service, og deres arrogance er også et kapitel for sig selv.
czyli w tlumaczeniu: bank nordea ma fantastycznie zly serwis i ich arogancja to takze rozdzial sam w sobie
bank ogolnie nie jest polecany z uwagi na te 2 rzeczy
http://www.banktorvet.dk/banker/nordea/nordea-bank-er-ikke-en-anbefalesvaerdig-bank-398/
i jak sie dalej okazuje to na stronie trustpilot.dk mozna przeczytac krytyczne  komentarze rozczarowanych klijentow i ogolna ocena jest bardzo niska mimo tego ze personel nordeea napewno wpisuje sobie rewelacyjne opinie aby podniesc ogolna ocene,,,tu mozna zobaczyc narzekania innych http://www.trustpilot.dk/review/www.nordea.dk

a i dobre jest to ze finanswatch chcac sie przekonac jak banki traktuja klijentow sprawdzil to i odwiedzil danske bank i nordea i tu znowu okazuje sie ze personel  odnosi sie arogancko i ponizajaco do klijentow http://finanswatch.dk/secure/Finansnyt/Pengeinstitutter/article3005161.ece

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Lis 2012, 21:08:42 »
Bank to nie instytucja charytatywna, nie rozdaje kredytow na lewo i prawo, a w pewnym stopniu wybiera sobie klientow. Sprawdza ich wiarygodnosc, wyplacalnosc, zdolnosc kredytowa.
Nie wiem czemu skad w Was przekonanie, ze bank wam MUSI udzielic kredytu?
To wedlug Was zarabiacie niebotyczne pieniadze i wedlug Was jestescie dobrymi klientami, bank ma swoja polityke kredytowa, ktorej sie trzyma.
To ze ciotce dali, nie znaczy, ze i Wam sie nalezy.

czy ty wogle wiesz co piszesz,,,,do kogo to piszesz ? bo dla mnie to jakis niepojety belkot nie na temat

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Lis 2012, 21:10:46 »
wiem  :D
az za dobrze  :D :D :D

Offline aska

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Lis 2012, 21:20:46 »
Chyba Jomir cos pomieszales, nie mowilem o kredycie tylko o otworzeniu konta. A co do paszportu to z tego co wiem dowod osobisty  jest wystarczajacym dokumetem powierdzajacym tozsamosc na terenie Uni. W Polsce ktos cie pyta o paszport? Pracowalem juz w Austrii i Francji i tam otworzenie konta odbywa sie bez problemu mimo ze jestes Polakiem.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Lis 2012, 21:29:41 »
W Danii pytaja o paszport niejako automatycznie. Nie ma tu dowodow osobistych.
Jedynym dokumentem ze zdjeciem potwierdzajacym tozsamosc jest paszport lub prawo jazdy.
Tak wiec poproszenie o paszport nie bylo zlosliwoscia, a standardowym pytaniem.

Osobiscie, proponuje byscie sami byli uprzejmi, a uprzejmoscia zostanie Wam odplacone.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Lis 2012, 21:33:24 »
Dokument urzedowy potwierdzajacy adres to popularnie nazywana "zolta karta". Jezeli nie byliscie w stanie sie nia okazac, bank nie mial pewnosci, ze mieszkacie w Danii legalnie. Karte otrzymuje sie dopabuse po zarejestrwaniu w Statsforvaltningen.
Sorry, ale obrzucanie banku blotem, za to ze nie mozecie okazac sie niezbednymi dokumentami potwierdzajacymi Wasza tozsamosc i zameldowanie, jest chyba jakims nieporozumieniem.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 18 Lis 2012, 21:33:24 »

jak zrobic przelew nordea.dk NIECH MI W KONCU KTOS POMOZE !

Zaczęty przez kolanexDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 18193
Ostatnia wiadomość 19 Mar 2013, 10:18:41
wysłana przez 1941
nordea

Zaczęty przez ld pinkDział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3114
Ostatnia wiadomość 07 Kwi 2011, 10:53:32
wysłana przez ld pink
Nordea i Scandia wycofują się z Polski

Zaczęty przez maryo1977Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3248
Ostatnia wiadomość 29 Maj 2019, 20:07:16
wysłana przez kart4
Przelew z netbank nordea krok po kroku

Zaczęty przez Przelew z nordeaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 11201
Ostatnia wiadomość 23 Paź 2008, 19:27:20
wysłana przez Tula
Nordea, placenie rachunkow online.

Zaczęty przez cwsm111Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5971
Ostatnia wiadomość 16 Lut 2015, 05:20:57
wysłana przez happybeti