Ogólne > Rodzina ...

Podzial praw rodzicielskich

(1/4) > >>

kumcok:
Witam , Wlasnie z zona doszlismy do wniosku ze nasze malzenstwo niestety sie wypalilo , mamy coreczke 2letnia i jako ojciec chcialem sie dowiedziec  jakie prawa do dziecka beda mi sie nalezec , tzn kiedy bede mogl sie z coreczka widywac i czy np bede mogl ja zabierac do Pl do dziadkow czy tez na swieta  , kiedy bede mogl sie z nia widywac i ile razy w miesiacu , czy potrzebna jest sprawa sadowa  i wszystko z tym zwiazane  , chcialem dodac ze coreczka jest calym moim swiatem i nie wyobrazam sobie zycia bez niej ,
prosilbym o jakas pomoc lub moze jakis tatus tez byl w takiej sytuacji i przerabial ten temat
pozdrawiam

Jomir:
Najlepiej sie dogadac i dogadywac na biezaco.
Ewentualnie mozecie wszystko ustalic w obecnosci pracownika Statsforvaltning. W razie potrzeby mozecie tez dostac pomoc w rozwiazaniu konfliktu.

W Danii prawa ojca i matki sa takie same. A zarowno w Danii jak i w Polsce, rozwod nie oznacza ograniczenia praw rodzicielskich dla nikogo.

Zycze powodzenia w pokojowym zalatwianiu spraw.

vordingborg:
Prawda jest taka że lepiej się dobrze rozwieść niż źle żyć, sądy są raczej potrzebne w momencie gdy dorośli ludzie nie są już w stanie dogadać się między sobą. Oczywiście rozwód finalizuje się w sądzie ale sąd oczywiście bierze pod uwagę to że rodzice porozumieli się między sobą co do opieki nad dzieckiem. Pamiętaj tylko że jeżeli ugoda zawarta w sądzie zostanie zapisana w wyroku to będziesz miał czarno na białym jak mają wyglądać twoje kontakty z dzieckiem. To bardzo ważne gdyż sporą część wspaniałomyślnych EX trafia  szlak gdy zobaczą cię z inną babką i wtedy zaczynają się schody ??? Wiem z praktyki  ;)

Roxi903:
Hej a powiedz zona i coreczka jest tutaj z Toba w Danii? To jest pewne ze chcecie odrazu rozwod a nie separacje?

kumcok:

--- Cytat: vordingborg w 27 Lis 2012, 21:35:20 ---Prawda jest taka że lepiej się dobrze rozwieść niż źle żyć, sądy są raczej potrzebne w momencie gdy dorośli ludzie nie są już w stanie dogadać się między sobą. Oczywiście rozwód finalizuje się w sądzie ale sąd oczywiście bierze pod uwagę to że rodzice porozumieli się między sobą co do opieki nad dzieckiem. Pamiętaj tylko że jeżeli ugoda zawarta w sądzie zostanie zapisana w wyroku to będziesz miał czarno na białym jak mają wyglądać twoje kontakty z dzieckiem. To bardzo ważne gdyż sporą część wspaniałomyślnych EX trafia  szlak gdy zobaczą cię z inną babką i wtedy zaczynają się schody ??? Wiem z praktyki  ;)

--- Koniec cytatu ---

Wlasnie o to sie boje najbardziej bo znam ja pod tym wzgledem doskonale , wiem ze bedzie grala dzieciekiem i robila mi na zlosc zeby bylo na jej , i wiem ze ona doskonale zdaje sobie z tego sprawe ze corcia jest calym moim swiatem , ale dziekuje za rady pocieszylo mnie to iz prawa obojga rodzicow sa takie same , Papier o ktorym wspomniales to bardzo wazna rzecz ktora sie przyda w przyszlosci , wiec zadne jej gierki nie beda wchodzic w gre
raz jeszcze dzieki bardzo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej