Ogólne > Rodzina ...
Podzial praw rodzicielskich
Jomir:
--- Cytat: kumcok w 28 Lis 2012, 04:55:59 ---Szczere podziekowania za wszystkie informacje , po zapoznaniu sie ze wszystkimi odpowiedziami poczułem sie lepiej a przedewszystkim jestem przeszczesliwy bo widzialem to wszystko w czarnych kolorach tzn , widzenie zdzieckiem co 2 tyg po iles godz , tylko placenie alimentow i krotki kontakt z dzieckiem co najbardzej mnie martwilo a z tego co wyczytalem to wcale nie jest tak zle jak mi sie to wydawalo
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Bedziesz mial prawo do widzen z dzieckiem w takim samym zakresie jak zona.
I to nie tylko jeden weekend w miesiacu. Rownie dobrze, dziecko moze mieszkac 2 tygodnie u CIebie, 2 tygodni u zony. Wiele dzieci w Danii tak funkcjonuje i ma sie dobrze.
Nasz przyjaciel natomiast, znalazl mieszkanie w poblizu zamieszkania jego bylej i opiekuje sie dziecmi na codzien - np. odbiera z przedszkola, szkoly, dzieci raz spia u niego raz w domu, a bliskosc zamieszkania rodzicow bardzo to ulatwia.
Moim zdaniem najwazniejsze jest to byscie odrzucili zranione serca i ambicje i wybrali to co najlepsze dla dziecka i na tym sie skupili. Reszta jest niewazna! ;D
vordingborg:
Warto też wspomnieć że alimentami też nie ma się co przejmować w Dk są stałe teraz jakieś ca 1300 DK miesięcznie i odliczasz je od podatku :) Wiadomo że to nie wystarczy ale mama dostaje dodatki na dziecko z komuny. Więc możesz znowu poczuć się jak młody bóg na którego ma ochotę większość gapiących się DAM a może nie dam ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej