Ogólne > Hydepark
ŻÓŁTE BLACHY-czy można jechać do Polski?
martuchnam:
--- Cytat: PRZYJACIEL w 23 Gru 2012, 19:36:46 ---Marta sama napisalas,,DOSTALAM,,a jezeli go nie dostalas trzeba bylo pisac ze debil chcial ci wlepic mandat.A TAK NAPRAWDE to jeszcze napisalas ze dostalas mandat za brak ubezpieczenia i za klotnie z policjantem .
--- Koniec cytatu ---
akurat za to tez dostalam..taki jakis bardzo niemily byl policjant a mnie strasznie bolal zab i jakos nie mialam humoru ani nawet nie zamierzalam byc dla niego mila po wielu probach powiedzenia mu co w papierkach jest..mandacik dostalam ale go nie przyjelam..
zpatentem:
Przekonany jestem, ze autorka robi sobie zarty tym watkiem. Cos w stylu Sara Kowalska aka
Tomasz Membrun (anons w uslugach).
Nes007:
Wiecie co? Trudno z Wami się dogadać. Jestem tutaj jakiś czas (krótko, nawet bardzo) nie znam duńskiego, zaczynam się dopabuse go uczyć, zadałam pytanie bo jestem ZIELONA w temacie duńskich przepisów, prawa i wszelakich kodeksów. Wiem, że macie dużo większe doświadczenie, dlatego tutaj weszłam i dlatego Was szanowni rodacy o radę poprosiłam. Po części odpowiedź dostałam, ale hasła typu, że robię sobie żarty tudzież, że nie słyszeliście lepszego kawału- nie pomagają mi, ani nikomu innemu. Fakt, że właściciel pojazdu powiedział mi, iż w dokumentach które mi przekazał jest nota, że samochód służy do celów prywatnych jest faktem i kropka. Nie wiem czy mu wierzyć, czy nie, nie potrafię tych papierów przetłumaczyć. Za to Wy szanowni forumowicze jedynie śmiać się potraficie. Cudnie....i jakże miło i świątecznie. Wesołych Świąt zatem wszystkim życzę, byle wesołość była wywołana z całą magią świąt, a nie z żartu za jaki wzięliście moją prośbę o pomoc.
zpatentem:
Nadal tobie nie wierze :) Guglujac "gule plader" i pozniej tlumaczac automatycznie na polski, w ciagu 3 minut wiedzialabys wszystko.
Logicznie myslac, zadna prywatna osoba nie moze wystawic papierka zmieniajacego status podatkowy pojazdu.
Nikt z glowa, nawet lekko na karku, nie wybierze sie za granice takim samochodem wiedzac, ze kazdy dunski celnik obecny na granicy, zatrzyma taki pojazd.
Nes007:
Nie musisz wierzyć, chyba nie o to tu chodzi. Poza tym gdybym chciała guglować to nie wchodziłabym tutaj. Tłumaczenia są od du.... strony, a jesli powstała strona jak ta i forum jak to- to nie po to aby bawić się w guglowanie, gdzie odpowiedzi jest zapewne siedem razy więcej i trzynaście razy różnych niż te tutaj. Co do Duńczyka- nie on sam wystawił taki papier, tylko rzekł że takie zaświadczenie tkwi w dokumentach które załatwiał bym mogła do Polski jechać. Ot i wszystko. Może on sam nie wie o co chodzi, nie mam bladego pojęcia, chociaż powiedział, iż wie, że gdybym właśnie 'tego' dokumentu nie miała i gdyby mnie policja złapała to on miałby spore wydatki- dlatego sama nie wiem co o tym mysleć. Ale dzięki Waszemu 'szczeremu' ubawowi podjęłam ostateczną decyzję, że jadę do Polski swoim autem. Zdrowych :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej