Ogólne > Edukacja
Szkola podstawowa
Niutek:
Sprog er svært og en skole liger langt væk. To co Ty nutka53 ode mnie chcesz, za robota to nie ma czasu nawet taczki na budowie zaladowac. Dodam, ze mam caly czas pod wiatr. Pozdrawiam Wszystkich.
aisak:
--- Cytat: nutka53 w 09 Sty 2013, 20:52:43 ---niedawno mialam przyjemnosc poznac 42 -letnia syryjke.
w syrii byla adwokatem z wlasna praktyka -jest w danii od 5 lat i od roku uczy sie w pedagogicznym seminarium bo jest osoba ambitna na tyle ze nie wyobraza sobie machania szmata do emerytury
jestem zdania ze dania jest tym krajem,w ktorym zdobycie nowych kwalifikacji nie jest zadnym problemem i nie wiem jakie inne kraje pompuja tak wielkia kase w ludzi pragnacych sie przekwalifikowac
kto nie chce wykorzystac szansy po prostu nie zasluguje na nic lepszego niz to co ma
--- Koniec cytatu ---
Syryjka, hmm, adwokat z wlasna praktyka i przyjezdza do Danii??? Hmmm, dziwne, ale oki. Rozumiem, ze ona nie musi machac szmata , bo ma bogatego dunskiego meza, moze siedziec w domu na d..., przepraszam siedzeniu i szanownie sie uczyc... Pieknie, tez bym tak chciala, ale zeby utrzymac siebie i syna w Danii musze zapieprzac , nie tylko na szmacie.
Nutka, latwo oceniasz, a nic nie wiesz. Co ma ambicja wspolnego z musem oplacenia rachunkow i jedzenia?? Albo jestes bardzo mloda i masz blade pojecie o zyciu (bez urazy), albo jestes tu od max 2 miesiecy i zero wiesz o aspektach zycia w Danii (ja tez nie wiem :) ), albo masz bogatego meza, siedziesz w domu i z nudow oceniasz ludzi "po okladce":)
Powodzenia :)
aisak:
--- Cytat: Niutek w 09 Sty 2013, 20:01:29 ---
Dobra, a co na to obecny? Tez tak psioczy? oczywiscie w tajemnicy. Pozdrawiam Wszystkich.
--- Koniec cytatu ---
Nie wytrzymal i z wrzaskiem uciekl od Anioleczka :'( ;) ;D!
aisak:
--- Cytat: nutka53 w 09 Sty 2013, 21:12:18 ---no tak...najlepiej usiasc i uzalac sie na wszystkich innych dookola i swoje ciezkie zycie...to takie polskie,niestety
i swoja droga -miec dostep na bezplatnej nauki jezyka, zyc w kraju przez 5 lat i nie znac po uplywie tego czasu jezyka dunskiego -to trzeba sie albo wyjatkowo "starac" albo byc wyjatkowo tepym
--- Koniec cytatu ---
Nutka, ja....piiiiiiiiiiiip!! Ale mi podnioslas cisnienie, hihihi. W jakiej czesci Danii Ty mieszkasz?? Bo ja w tej "nie dunskiej", jak mawiaja prawdziwi Dunczycy oraz "ae" ;D. A w miasteczku, ktore jest bardziej polskie niz dunskie, na ulicy slyszy sie polskie "k.., ch..."i takie tam ;D. Jak w domu, hihi. W pracy sami prawie Polacy, sprogskole niby najgorsze w kraju, ale najblizej. Rozumiem, jak czytam, jak slucham. Troche mowie, ale zlituj sie kobieto z takim poziomem to ja sama wstydu musialabym nie miec, gdybym sie starala o jakas lepsza posade. Oprocz ambicju, czasami jej przerostu lub tez stanu chorobowego ma sie tez trzezwe spojrzenie na wlasne umiejetnosci i kwalifikacje. Tak mnie wychowali Rodzice i za to rowniez jestem im bardzo wdzieczna. Po prostu nie chce , zeby o mnie mowiono: "wyzej s..a, niz d...e ma ;) ;D!
Jak to mawia Niutek ??? ? Aaaaa...Pozdrawiam wszystkich ;D!
ps, jestem tu 1 rok i 5 miesiecy, jesli po 5 latach nadal nie bede mowila piekna, literacka dunszczyzna oraz nie bede zajmowala stanowiska odpowiedniego dla moich ponadprzecietnych kwalifikacji ;) ;D, to publicznie oswiadczam Nutka, ze sie obwieszam. Teraz ok :)?
aisak:
--- Cytat: Niutek w 09 Sty 2013, 21:29:02 ---Sprog er svært og en skole liger langt væk. To co Ty nutka53 ode mnie chcesz, za robota to nie ma czasu nawet taczki na budowie zaladowac. Dodam, ze mam caly czas pod wiatr. Pozdrawiam Wszystkich.
--- Koniec cytatu ---
heheheheh, z ust mi to wszysko wyjales ;D! Dodam tylko, ze do szkoly mam pod gorke... :( ;D!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej