Ogólne > Edukacja

Szkola podstawowa

<< < (8/8)

nutka53:
mnie by zainteresowalo jakie to nowe mozliwosci otwieraja sie przede mna po 5 latach pobytu w dk, zapytalabym o nie i o to jak poradze sobie z ekonomia...z ciekawosci, zamiast tracic energie na szkalowanie, posadzanie o pisanie nieprawdy (syryjka), posadzanie o blade pojecie o zyciu w danii, o posiadanie bogatego meza itd. rzygac sie chce po zetknieciu z taka bandycka mentalnoscia gdzie najpierw sie napada i obija sie kijem a potem (ewentualnie) zadaje pytania.
w tym watku nie zamierzam sie juz wiecej wypowiadac

aisak:

--- Cytat: nutka53 w 10 Sty 2013, 19:51:41 ---mnie by zainteresowalo jakie to nowe mozliwosci otwieraja sie przede mna po 5 latach pobytu w dk, zapytalabym o nie i o to jak poradze sobie z ekonomia...z ciekawosci, zamiast tracic energie na szkalowanie, posadzanie o pisanie nieprawdy (syryjka), posadzanie o blade pojecie o zyciu w danii, o posiadanie bogatego meza itd. rzygac sie chce po zetknieciu z taka bandycka mentalnoscia gdzie najpierw sie napada i obija sie kijem a potem (ewentualnie) zadaje pytania.
w tym watku nie zamierzam sie juz wiecej wypowiadac

--- Koniec cytatu ---
Wiesz, ze pies gryzie tego, co go kije obklada?? Atakujesz i teraz sie dziwisz, gdy ktos w ten sam sposob odpowiada. Caly czas oceniasz, oceniasz , oceniasz. Kobieto o co Ci chodzi ??  Ale oki, masz prawo :)

ps. nie posadzam Cie o pisanie klamstw, tylko dziwie sie glosno,  co taka adwokatka z wlasna praktyka robi tu w Danii?? Nie wolno mi?? Kurcze, a myslalam, ze opuscilam  zapyziala katolsko-konserwatywna Polske juz dawno ??? ;)

Reksio:
A ja troszkę na temat  ;) Wg. mnie szkoły prywatne są lepsze niż państwowe, jest tam wyższy poziom nauczania i większa kontrola nad nauczycielami. Miła atmosfera bez dzielenia uczniów na lepszych i gorszych lub innych. Sama chodziłam do prywatnej podstawówki (nie friskole) i bardzo dobrze ją wspominam w porównaniu do wielu moich rówieśników, którzy chodzili do państwowych szkół i niestety mają gorsze wspomnienia. Jeśli chodzi o koszta itp. jest to bardzo różnie. Warto obdzwonić szkoły którymi jesteś zainteresowana i popytać samemu. Większość tych szkół ma też listy na które trzeba dzieci zapisac dużo wcześniej. Jeśli o mnie chodzi to jest już ustalone że moja pociecha będzie chodziła do tej samej podstawówki co ja kiedy będzię troszkę starsza  :)

Reksio:
Do @ae@: friskole to też jest szkoła prywatna ale na innych zasadach. O różnicach można poczytać tutaj:

https://www.borger.dk/Sider/Privatskoler-og-friskoler.aspx

@ae@:
Wlasny dom i wynajmowany dom to to samo tylko na troche innych zasadach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej