Ogólne > Hydepark

polskie produkty w Netto

<< < (8/15) > >>

vordingborg:
Chyba żeście sfiksowały bo dawno frikadeller nie próbowały  ;D ;D ;D powiedział by pewnie jakiś Duńczyk któremu z uwagi na dość ograniczony wybór niedane było zasmakować tych naszych specjałów  ;)

Niutek:

--- Cytat: vordingborg w 13 Sty 2013, 18:26:26 ---Chyba żeście sfiksowały bo dawno frikadeller nie próbowały  ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---

No to sie zaczyna!!! A gdzie Przyjaciela zgubiles!?
Pozdrawiam Wszystkich

happybeti:
Roga, a ja nadal będe się z toba spierać ;).
To wszystko, co piszesz- swięta racja i podpisuje sie pod tym obiema rękami :D.
Tylko jedno "ale"  ;)- otóż te wszystkie produkty, o których piszesz, są bez problemu dostępne w Polsce.Ba, powiedziałabym nawet , że w dużo większym asortymencie.Zwłaszcza ryby- tu z tym, niestety, "biednie", a spodziewaćby się można czegoś innego  :-\ :-\(i to nie jest tylko moja , "polska " opinia, bo wielu Duńczyków też tak uważa- ze ryby tu sa w zbyt małym wyborze i zbyt drogie).
Więc zgoda co do tego, że to raczej kwestia wyboru stylu odżywiania się, ale wciąż będę się upierać, że mimo wszystko w Polsce pod tym względem łatwiej, lepiej i dostępniej.
No, ale zyjemy tu i trzeba wykorzystać to, co tu dostępne jak najlepiej.
A pomarzyć o dobrej wędlince czy twarożku tudzież kapuście kiszonej(która, nawiasem mówiąc, jest bardzo zdrowa :) ) zawsze można, nie ? :D
Ale właśnie zeby tak już nie narzekac tylko i nie "psioczyć", to powiem, że faktycznie JAKOŚĆ żywności duńskiej przewyższa niejednokrotnie tę polską, a co do serów i wina, to mnie pozytywnie Dania zaskoczyła :D

aisak:

--- Cytat: happybeti w 13 Sty 2013, 18:49:51 ---Roga, a ja nadal będe się z toba spierać ;).
To wszystko, co piszesz- swięta racja i podpisuje sie pod tym obiema rękami :D.
Tylko jedno "ale"  ;)- otóż te wszystkie produkty, o których piszesz, są bez problemu dostępne w Polsce.Ba, powiedziałabym nawet , że w dużo większym asortymencie.Zwłaszcza ryby- tu z tym, niestety, "biednie", a spodziewaćby się można czegoś innego  :-\ :-\(i to nie jest tylko moja , "polska " opinia, bo wielu Duńczyków też tak uważa- ze ryby tu sa w zbyt małym wyborze i zbyt drogie).
Więc zgoda co do tego, że to raczej kwestia wyboru stylu odżywiania się, ale wciąż będę się upierać, że mimo wszystko w Polsce pod tym względem łatwiej, lepiej i dostępniej.
No, ale zyjemy tu i trzeba wykorzystać to, co tu dostępne jak najlepiej.
A pomarzyć o dobrej wędlince czy twarożku tudzież kapuście kiszonej(która, nawiasem mówiąc, jest bardzo zdrowa :) ) zawsze można, nie ? :D
Ale właśnie zeby tak już nie narzekac tylko i nie "psioczyć", to powiem, że faktycznie JAKOŚĆ żywności duńskiej przewyższa niejednokrotnie tę polską, a co do serów i wina, to mnie pozytywnie Dania zaskoczyła :D

--- Koniec cytatu ---
Zgadzam sie z Twoja opinia. A co do ryb, to pamietam, jaka bylam szczesliwa, ze bede nad morzem mieszkala i rybek sie najem po same pachy ;D! Przyjezdzam i co?? Rybki moze i sa ale mrozone, droge jak jasna chol...ewka. A moj ex-dunczyk na moje niesmiale sugestie, ze tak moze rybke na obiad bysmy zjedli, wybaluszyl oczy i po chwili widocznego wahania zaproponowal, heheh, rybke z....puszki ;D ;D. Zeby nie bylo: przez rok nachodzilam sie na imprezy u jego dunskiej rodziny, przyjaciol, sasiadow. Nikt, doslownie NIKT, nie poczestowal nas rybka. Oczywiscie nie generalizuje, bo pewnie znowu mialam pecha trafiajac nie na "tych" Dunczykow, co trzeba ;). Ale prawda jest taka, ze to dopabuse od Polakow dowiedzialam sie, gdzie mozna kupic swieza, dopabuse co zlowiona rybke i to za calkiem nieduze pieniazki :)

suso:
' mozna kupic swieza, dopabuse co zlowiona rybke i to za calkiem nieduze pieniazki :)'  to daj cynk gdzie ? ja też lubię rybki :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej