Ogólne > Hydepark
polskie produkty w Netto
faja:
--- Cytat: happybeti w 13 Sty 2013, 18:49:51 ---Zwłaszcza ryby- tu z tym, niestety, "biednie", a spodziewaćby się można czegoś innego :-\ :-\(i to nie jest tylko moja , "polska " opinia, bo wielu Duńczyków też tak uważa- ze ryby tu sa w zbyt małym wyborze i zbyt drogie).
A pomarzyć o dobrej wędlince czy twarożku tudzież kapuście kiszonej(która, nawiasem mówiąc, jest bardzo zdrowa :) ) zawsze można, nie ? :D
Ale właśnie zeby tak już nie narzekac tylko i nie "psioczyć", to powiem, że faktycznie JAKOŚĆ żywności duńskiej przewyższa niejednokrotnie tę polską, a co do serów i wina, to mnie pozytywnie Dania zaskoczyła :D
--- Koniec cytatu ---
Ryby w malym wyborze?
Chyba, ze w Netto i innych supermarketach.
Zajrzyj do fiskehandler: np. http://www.clausensfiskehandel.dk/
oczywiscie, o cenach nie bede dyskutowac, a dla dunczykow szczytem elegancji jest podanie wolowiny, od nich sie nauczylam przyrzadzac wolowine, ktora w Polsce jest i byla traktowana jako alternatywa dla wieprzowiny.
faja:
--- Cytat: suso w 13 Sty 2013, 19:22:58 ---' mozna kupic swieza, dopabuse co zlowiona rybke i to za calkiem nieduze pieniazki :)' to daj cynk gdzie ? ja też lubię rybki :)
--- Koniec cytatu ---
w porcie, bezposrednio u rybakow wracajacych z polowow. :)
Niutek:
--- Cytat: faja w 13 Sty 2013, 19:35:32 ---Ryby w malym wyborze?
Chyba, ze w Netto i innych supermarketach.
Zajrzyj do fiskehandler: np. http://www.clausensfiskehandel.dk/
oczywiscie, o cenach nie bede dyskutowac, a dla dunczykow szczytem elegancji jest podanie wolowiny, od nich sie nauczylam przyrzadzac wolowine, ktora w Polsce jest i byla traktowana jako alternatywa dla wieprzowiny.
--- Koniec cytatu ---
Niestety wolowinka w Polsce byla w cenie!!! To nie alternatywa, swininka, tylko koniecznosc.
Pozdrawiam Wszystkich
faja:
--- Cytat: Niutek w 13 Sty 2013, 19:40:29 ---Niestety wolowinka w Polsce byla w cenie!!! To nie alternatywa, swininka, tylko koniecznosc.
Pozdrawiam Wszystkich
--- Koniec cytatu ---
Kiedy?
Niutek:
--- Cytat: faja w 13 Sty 2013, 19:49:33 --- Kiedy?
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze kilka lat temu. Ceny znacznie sie roznily. Pozdrawiam Wszystkich
Kilka, nie mam na mysli za czasow Stalina. Ale sadzac po Twoich tekstach portfel masz nie od parady, wiec to chyba Ciebie faktycznie nie dotyczy i nie dziwie sie, ze sie dziwisz. A czy Ty nie Ksiezniczka przypadkiem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej