Ogólne > Pomoc!
Sprowadzanie auta z Danii do Polski
Pige:
No tak. Teraz zrobiłabym tak samo, ale zu spät :) Jak to się mówi, gdyby człowiek wiedział, że się przewróci to by się położył.
Korzenie arystokratyczne? To w związku z poszukiwaniami księżniczki czy jak? Jestem zaklepana :)
Niutek:
Trudno, to tylko tak formalnie!!!
Pozdrawiam Wszystkich
roga:
--- Cytat: vordingborg w 11 Sty 2013, 18:18:59 ---kubusinski bez urazy ale ja tu widzę przepis na frajera, skat to nie jest instytucja Salomonowa, muszą dopełniać to dziurawe wiadro na wszelkie możliwe sposoby bo inaczej będziem musieli zgrywać greków ::)
Co do wypowiedzi Roga jeśli mogę, troszkę przeglądałem strony skat też te z obliczeniami i nigdzie nie znalazłem wzmianki że najpierw odejmujemy wat ( owszem 15% ale min 8500 kr podatku nie oddają) :o no ale to moja interpretacja :)
--- Koniec cytatu ---
Twoja interpretacja jest OK. Momsu sie nie odlicza, ale mnie chodzilo tylko o zilustrowania, ze cena nabycia samochodu sklada sie z wielu elementow, a podatek rejestracyjny jest jednym z nich. Chcialem wytlumaczyc/porownac wielkosc samego podatku przy zakupie pojazdu w 2011 i przy sprzedazy w 2012. Pozdrawiam.
kubusinski:
niutek kazdy robi po swojemu ja wole kupic dobre auto i nie martwic sie czy dojade do pl czy mi stanie po drodze moglem zostawic w rozliczeniu kupujac inne zrobilem jak zrobilem i sie zdziwilem to mnie nauczylo i tyle a roga ma racje z tymi podatkami od auta cena u dilera jest wyzsza niz w skacie i tyle na temat pozdrawiam i zycze milego weekendu
pige 3maj sie bedzie ok pozdro
Niutek:
--- Cytat: kubusinski w 12 Sty 2013, 18:14:24 ---niutek kazdy robi po swojemu ja wole kupic dobre auto i nie martwic sie czy dojade do pl czy mi stanie po drodze moglem zostawic w rozliczeniu kupujac inne zrobilem jak zrobilem i sie zdziwilem to mnie nauczylo i tyle a roga ma racje z tymi podatkami od auta cena u dilera jest wyzsza niz w skacie i tyle na temat pozdrawiam i zycze milego weekendu
pige 3maj sie bedzie ok pozdro
--- Koniec cytatu ---
Nie bardzo wiem co Ty akurat uwazasz pod pojeciem "dobre auto"? A malo sie widzi autek na lawetkach? ostatnio Porsche Chejene. Pozdrawiam Wsyzstkch
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej