Ogólne > Hydepark
Czy tacy sa Polacy rowniez w KBH
inna:
--- Cytat: happybeti w 13 Sty 2013, 06:59:43 ---...hm...a mi się wydaje, ze czasem mądra koleżanka ze szkolnej ławki jest o wiele większą "pomocą" jako "rolemodel", niż takie abstrakcyjne w sumie przykłady jak jakiś święty czy JPII.
Raczej trudno dziecku za przykład stawiać świętego Franciszka, bo to oznaczałoby, że "wybieramy sobie" z jego życia i postępowania to, co nam pasuje, resztę odrzucając- no, chyba, że chcesz, by Twoje dziecko odwróciło sie od rodziny, rozdało wszystko "ubogim" i zaczęło żebrać oraz dzielić się jedzeniem z jednego talerza z bezpańskimi psami ;) :P . A następnie założyło własną sektę religijną (co może nie jest takim głupim pomysłem :P ;D ).
O JPII się nie wypowiem, bo by mnie Polacy zlinczowali ;P.
--- Koniec cytatu ---
Pozwole sobie na przemilczenie i dokoncze moja morgen caffe bez nerwow :P
happybeti:
A czym tu się denerwować??? 8)
greg1969:
Trochę grypserskim językiem: Wszędzie są ludzie i klamki. W każdym społeczeństwie, narodzie zdarzają się takie sytuacje i nie ma co tu dywagować na ten temat. Wszędzie można znaleźć skrajności i je pokazać np. na fotkach. Nie można jednak na tej podstawie generalizować, że wszyscy są tacy.
aisak:
--- Cytat: greg1969 w 13 Sty 2013, 09:42:45 ---Trochę grypserskim językiem: Wszędzie są ludzie i klamki. W każdym społeczeństwie, narodzie zdarzają się takie sytuacje i nie ma co tu dywagować na ten temat. Wszędzie można znaleźć skrajności i je pokazać np. na fotkach. Nie można jednak na tej podstawie generalizować, że wszyscy są tacy.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie, ze nie. Tylko zastanawia mnie jedno, dlaczego te nasz wady narodowe sa tak bardzo widoczne czy tez tak bardzo nasilone wlasnie za granica. I to niezaleznie, czy jestesmy w Danii, Irlandii, czy w Niemczech. Stereotypowy obraz Polaka jest taki sam: zlodziej, pijak i nabuseb :(
Niutek:
W Polsce brak jest odmiennego tla, jak wiadomo postacie sa bardziej wyraziste, gdy tlo jest z gola inne od nich. Pozdrawiam Wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej