Ogólne > Hydepark
Duńczyk mnie okradł-Polka
Jomir:
Aisak - wszedzie niestety sa zli i dobrzy ludzie.
Owszem, generalnie jest tu duze zaufanie spoleczne, ale to nie oznacza, ze nie ma zlych ludzi.
Reksio:
Aisak, nie zgodzę się z toba ze niedługo tu będzie jak w Polsce, bo duńczycy mają jednak inną mentalność. No może za 150 lat... Polacy (wiem, że teraz uogólniam a są wyjątki) to ludzie przyzwyczajeni niejako z wynikającej rzeczywistości, do cwaniactwa, krętactwa i "jakby tu zarobić ale się nie narobić". Z drugiej strony historia naszego kraju pokazuje że byliśmy do kręcenia zmuszani żeby przetrwać, ale jest pozytywne i negatywne "zakręcenie". Ale przyznam też że przez ostatnie 25 lat sytuacja bardzo się zmieniła, więc kto wie jak to będzie wyglądało za kolejne 25... 8)
aisak:
--- Cytat: Reksio w 05 Lut 2013, 21:23:49 ---Aisak, nie zgodzę się z toba ze niedługo tu będzie jak w Polsce, bo duńczycy mają jednak inną mentalność. No może za 150 lat... Polacy (wiem, że teraz uogólniam a są wyjątki) to ludzie przyzwyczajeni niejako z wynikającej rzeczywistości, do cwaniactwa, krętactwa i "jakby tu zarobić ale się nie narobić". Z drugiej strony historia naszego kraju pokazuje że byliśmy do kręcenia zmuszani żeby przetrwać, ale jest pozytywne i negatywne "zakręcenie". Ale przyznam też że przez ostatnie 25 lat sytuacja bardzo się zmieniła, więc kto wie jak to będzie wyglądało za kolejne 25... 8)
--- Koniec cytatu ---
Poczytaj sobie ten watek:
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1052534.0.html
niedlugo to bedzie tu , jak w tym kawale ;D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej