Ogólne > Rodzina ...
prosze o porade
@ae@:
Czegos w tym poscie nie rozumiem: zwolnienie lekarskie zostalo wystawione tobie z powodu twojej choroby?
Bo piszesz:.... ze a tu niejest napisane co im jest no to maz do niej ze jak chce wiedziec to niech zapyta sie lakarza ...
Czyli ze zwolnienie jest z powodu twojej choroby, wiec nie mozesz sie usprawiedliwic ze to na chore dzieci.
Nigdy nie spotkalam sie ze zwolnieniem lekarskim wystawionym matce z powodu przeziebionych dzieci.
Obowiazkiem rodziców jest znalezc opieke dla chorego dziecka, to nie jest obowiazek jobcenter czy pracodawcy.
Wiem podniesie sie krzyk ze matka, ze dziecko, ale jesli chce sie dostawac pieniadze z komuny to trzeba tez "cos z siebie dac"
Pracujac jest to samo, barnets første sygedag a potem musisz postarac sie o opieke nad dziecmi, w niektórych przedsiebiorstwach pracujacych na zmiany mozna wziasc barnets første sygedag rano a pracodawca moze zarzadac zeby przyjsc do pracy na popoludnie.
MalaCzarna:
Nadusia tak jak napisałam zmieńcie osobę kontaktową która wam wszystko życzliwie wyjaśni i krok po kroku pomoże rozwiązać sytuację - my wszystkiego nie wiemy i doradzić nie możemy.
Salowa ae jak zwykle szuka dziury w całym, aby zamęt posiać :(
Moja rada - nie czytaj i nie odpowiadaj ...nie warto psuć sobie nerwy... energię zostaw dla dzieci.
aisak:
--- Cytat: MalaCzarna w 18 Lut 2013, 18:02:00 ---Nadusia tak jak napisałam zmieńcie osobę kontaktową która wam wszystko życzliwie wyjaśni i krok po kroku pomoże rozwiązać sytuację - my wszystkiego nie wiemy i doradzić nie możemy.
Salowa ae jak zwykle szuka dziury w całym, aby zamęt posiać :(
Moja rada - nie czytaj i nie odpowiadaj ...nie warto ...
--- Koniec cytatu ---
MC mam prosbe, nie wyzywajmy sie, co? Ona salowa, ja sprzataczka, itp, itd. Co z tego? Ja post ae przeczytalam z zainteresowaniem, Taki ma po prostu styl, trzeba to uszanowac. Ale przeciez podaje uzyteczne informacje. Nie sa on moze zbyt "mile", ale sa prawdziwe. Ja osobiscie wole wiedziec o takich sprawach, na wszelki wypadek :).
nadusiaa:
odpowiem tylko tyle.mialam napisane ze 3 dzieci jest chora i musze sie nimi opiekowac.masz racje mala czarna zamykam watek to niema sensu.jesli dla ciebie @ae@
oskrzela,pluca to tylko przeziebienie no zeczywiscie niema co z toba gadac.
MalaCzarna:
aisak nikt nikogo nie wyzywa ! Gdzie to przeczytałaś ? Chcę jedynie zaoszczędzić matce po przejściach nerwów !
Nie znamy wszystkich szczególów i nie potrafimy odpowiedzieć, a takie domniemanie tylko wkurza .
Tego matce w tej chwili najmniej potrzeba ! Przypomnij sobie czego najbardziej potrzebowałaś w twojej sytuacji ?
Odpowiem ci : mądrego i życzliwego podejścia i SPOKOJU !!!
P.s. kiedyś komuś napisałaś nie pamięta wół... ;) :D
Nawigacja
Idź do wersji pełnej