Ogólne > Rodzina ...
paszport duński dla dziecka
self-sufficient:
Mam pytanko, we środę chcemy jechać wyrobić małej paszport ( tymczasowy na rok ), mamy akt urodzenia z kościoła, ale na stronie ambasady napisane jest,ze potrzeba dwóch dokumentów: zaświadczenie o miejscu urodzenia (Bekræftelse af fødested)
pełny wypisy z rejestru stanu cywilnego (Fuldstaendig udskrift af oplysninger i perosnregistrering)
informacja o urodzeniu (Fødselsoplysninger).
Gdzie możemy sie o nie ubiegać ?? Dzięki za odp !
happybeti:
http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php?topic=1038834.msg1085438#msg1085438
Mogłabys sobie choć zadać trud przeczytania postów na temat... ::)
self-sufficient:
Nie zagladalam tam, dzięki ;))
Monika S.:
tak wiem, że te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego, z tym obywatelstwem niestety trzeba sie pomęczyć do wyboru przez samo dziecko, bo Polska tez nie uznaje podwójnego obywatelstwa na szczęście. Mieszkamy w Polsce, jestesmy Polakami i dokumenty tez chcemy mieć polskie. A jak nagle ktoś zapragnie zwiedzać Amerykę to wizy turystyczne tez istnieją w takich wypadkach, jak dla mnie to wymówka wycieczki do USA to zwykła bzdura. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ojciec dziecka może w Danii coś zyskać na niego? legitymując się np. dokumentem dziecka, bez jego obecności bo np. powie że w tym momencie jest chore i nie może przybyć. Duńczycy są dość tępi i naiwni i zawierzaja sobie w wielu sprawach ze "swoimi obywatelami" ?
Monika S.:
tak wiem, że te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego, z tym obywatelstwem niestety trzeba sie pomęczyć do wyboru przez samo dziecko, bo Polska tez nie uznaje podwójnego obywatelstwa na szczęście. Mieszkamy w Polsce, jestesmy Polakami i dokumenty tez chcemy mieć polskie. A jak nagle ktoś zapragnie zwiedzać Amerykę to wizy turystyczne tez istnieją w takich wypadkach, jak dla mnie to wymówka wycieczki do USA to zwykła bzdura. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ojciec dziecka może w Danii coś zyskać na niego? legitymując się np. dokumentem dziecka, bez jego obecności bo np. powie że w tym momencie jest chore i nie może przybyć. Duńczycy są dość tępi i naiwni i zawierzaja sobie w wielu sprawach ze "swoimi obywatelami" ?
Modyfikuj wiadomość
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej