Ogólne > Rodzina ...

Psycholog

(1/4) > >>

lilly3:
Witam czy ma ktos moze namiary na polskiego psychologa dzieciecego

nadusiaa:
ja tez mam problemy z moja 12 letnia corka.szukalam pomocy wszedzie ale widze ze ciezko.lekarz mowi dlugo sie czeka w dani na psychologa prosze zglosic w szkole a w szkole oni niewidza problemu,masakra,olewaja nasze problemy.raz pisalam do psychologa polskiego czy moze nam udzielic pomocy,kazala opisac problem,to dostalam informacje ktora mnie zszokowala,ze psycholog niejest od naprawiania dzieci ze to co sie z nia dzieje to skutki emigracji i buntu itp,szkoda gadac.i jak tu pomoc dziecku od 5 lat masakra i tylko zganiaja bo taki okres.staram sie o wizyte w polsce na niebieska karte i udalo sie zobaczymy

Jomir:
Niebieskiej karty uzywa sie w razie naglych wypadkow. Wizyta u psychologa z opisanych pozej przyczyn nie jest sytuacja nagla.
Dwunastolatka wkracza w okres dojrzewania, to po pierwsze, wiec problemy sie zaczynaja i latwo nie bedzie
Po drugie, Twoja corka ma dwoje mlodszego rodzenstwa, na ktorym czy chcesz czy nie skupiasz swoja cala uwage. Corka jest na pewno o maluchy zazdrosna, nie bez znaczenia jest rowniez Twoj brak czasu dla niej.
Jezeli do tego dodasz Twoje negatywne nastawienie do swiata i krytycyzm wobec wszystkiego co CIe otacza, to wlasnie jest tak jak piszesz.
Nie znam CIe, nie znam Twojego dziecka, ale czytam Twoje wypowiedzi od dluzszego czasu i taki obraz mi sie rysuje.
Sprobuj znalezc troche czasu, na przyklad jak maluchy beda spac, ktory poswiecisz tylko jej oraz sprobuj bynajmniej przy niej zachowywac sie nieco optymistyczniej, a naprawde szybko zobaczysz poprawe.

Zle zachowanie dzieci, to najczesciej wolanie o pomoc/uwage.

Polskiego psychologa nie znam, ale jezeli jest potrzeba, kontaktu z psychologiem, a zarowno Ty jak i dzecko nie mowicie po dunsku, to komuna przysle Wam na spotkanie tlumacza.
O skabusewanie do psychologa, mozesz tez poprosic lekarza, ale to zalezy od tego jaki masz problem. Wychowawczy, czy jest podjerzenie jakichs zaburzen psychologicznych.

Jomir:

--- Cytat: nadusiaa w 21 Lut 2013, 20:02:23 ---ja tez mam problemy z moja 12 letnia corka.szukalam pomocy wszedzie ale widze ze ciezko.lekarz mowi dlugo sie czeka w dani na psychologa prosze zglosic w szkole a w szkole oni niewidza problemu,masakra,olewaja nasze problemy.raz pisalam do psychologa polskiego czy moze nam udzielic pomocy,kazala opisac problem,to dostalam informacje ktora mnie zszokowala,ze psycholog niejest od naprawiania dzieci ze to co sie z nia dzieje to skutki emigracji i buntu itp,szkoda gadac.i jak tu pomoc dziecku od 5 lat masakra i tylko zganiaja bo taki okres.staram sie o wizyte w polsce na niebieska karte i udalo sie zobaczymy

--- Koniec cytatu ---
Teraz dopabuse doczytalam. Ty masz z corka od 5 lat problemy? Tak?
A czy wiesz, ze to "dlugo sie czeka na wizyte u psychologa w Danii" to oznacza, ze czeka sie okolo 6 miesiecy?
W ciagu tych pieciu lat moglas odstac 10 razy w kolejkach!!!
Ale po co , jak zawsze na sluzbe zdrowia i lekarzy co to dziecko marnuja, ponarzekac na forum mozna!
To jest dopabuse MASAKRA!!!!

neletop:
Do psychologa (dunskiego) mozna dostac sie bardzo szybko - w ciagu 2-3 dni
np. psykologklinikkerne.dk
Oni zajmuja sie tez dziecmi od 12-u lat.
Czasami sa tam konsultacje u studentow - wtedy jest taniej.

Mysle ze corka mowi po dunsku i to ona ma chodzic na konsultacje - wiec po co polski psycholog?

No i jesli sa problemy, to trzeba dzialac, przeszukac internet, podzwonic...Na pewno nie trzeba bedzie czekac 6 mies.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej