Ogólne > Rodzina ...
Pieniądze za opiekę nad dzieckiem w domu
Idris:
--- Cytat: psychopata w 07 Cze 2013, 22:17:07 ---Calosci nie dam rady, skanera nie mam, ale moze co smakowitsze fragmenty:
" (...) dunski rezyser wnikliwie i krytycznie pokazal negatywne mechanizmy zachodzace w malomiasteczkowej dunskiej spolecznosci."
"Niewinne klamstwo zaniedbanej w domu dziewczynki potwierdza psycholog, wymuszajac niejako na niej zeznania i klamstwa. Cala ta sytuacja pokazuje dzialanie nadopiekunczego panstwa ingerujacego w zycie obywateli, nawet wowczas gdy ewidentnie nie ma racji. (...) Spolecznosc miasteczka gotuje Lucasowi pieklo. W pozornej trosce o dobro dziecka znecaja sie nad nim psychicznie i fizycznie leczac swoje frustracje, zagluszajac wyrzuty sumienia przypominajace o tym, ze sa zlymi rodzicami, nie znaja swoich dzieci, skazuja je na samotnosc, zagubienie, brak milosci."
"Film zrealizowany oszczednie, przy niewielkim nakladzie srodkow straszy swoja realnoscia. Daje poczucie, ze w kraju, w ktorym przyszlo nam zyc w kazdej chwili mozemy byc podejrzani."
:-\
--- Koniec cytatu ---
No toz to doglebna analiza jest. Naprawde nie ma sie do czego przyczepic
1941:
--- Cytat: psychopata w 07 Cze 2013, 22:17:07 ---Calosci nie dam rady, skanera nie mam, ale moze co smakowitsze fragmenty:
" (...) dunski rezyser wnikliwie i krytycznie pokazal negatywne mechanizmy zachodzace w malomiasteczkowej dunskiej spolecznosci."
"Niewinne klamstwo zaniedbanej w domu dziewczynki potwierdza psycholog, wymuszajac niejako na niej zeznania i klamstwa. Cala ta sytuacja pokazuje dzialanie nadopiekunczego panstwa ingerujacego w zycie obywateli, nawet wowczas gdy ewidentnie nie ma racji. (...) Spolecznosc miasteczka gotuje Lucasowi pieklo. W pozornej trosce o dobro dziecka znecaja sie nad nim psychicznie i fizycznie leczac swoje frustracje, zagluszajac wyrzuty sumienia przypominajace o tym, ze sa zlymi rodzicami, nie znaja swoich dzieci, skazuja je na samotnosc, zagubienie, brak milosci."
"Film zrealizowany oszczednie, przy niewielkim nakladzie srodkow straszy swoja realnoscia. Daje poczucie, ze w kraju, w ktorym przyszlo nam zyc w kazdej chwili mozemy byc podejrzani."
:-\
--- Koniec cytatu ---
Podejmijcie polemike, krytykow filmowych :)
Tak to juz jest w show biznesie.
Nic tylko musicie zaczac wydawac, jedyna sluszna w Waszym przekonaniu, przeciwwage w formie opiniotworczego wydawnictwa, o ktorym juz wspomnialem. Z redakcja nie bedziecie mieli problemow. Strona ekonomiczna moze zajac sie np. znany z robienia wszelkiego rodzaju interesow jakis forumowicz i sie kreci ;D ;D ;D
Jomir:
Ja, co prawda szczegolow juz nie pamietam, bo dobrych kilka lat minelo, ale kiedys rownie imponujacy artykul "smignela" pani Justyna o transporcie.
Tak, wiec i ekonomicznie kobiecina oblatana :)
Psycholog, krytyk filmowy i specjalista od transportu w jednym.
Zeby jej czasem jak w filmie, za caloksztalt psychiczny na taczkach nie wytranportowali ;D
1941:
--- Cytat: Jomir w 07 Cze 2013, 22:39:26 ---Ja, co prawda szczegolow juz nie pamietam, bo dobrych kilka lat minelo, ale kiedys rownie imponujacy artykul "smignela" pani Justyna o transporcie.
Tak, wiec i ekonomicznie kobiecina oblatana :)
Psycholog, krytyk filmowy i specjalista od transportu w jednym.
Zeby jej czasem jak w filmie, za caloksztalt psychiczny na taczkach nie wytranportowali ;D
--- Koniec cytatu ---
Dobry dziennikarz, zajmuje sie roznoraka tematyka.
Ty lepiej mi zacznij płacic, ze jestem mily!!! Wtedy bedzie przyjemniej znacznie i lekko ;)
Zacznij załatwiec reklamodawcow do tytułu, Ci od spraw medycznych, na promocje wala niezła kase a Ty masz dojscia;D ;D
poza tym załatwiaj co sie da masz doswiadczenie, za swoje dokonania stała rubryke moze dostaniesz??? Kto wie co tam zmajstrujecie ;D ;D ;D
Jomir:
Kurde, w medyczej kicha!
U nas i tak chociaz, jakies cuksy mozemy przyemycic, albo dlugopisik.
Farma to dopabuse ma przekichane, nawet za cuksa moga podpasc.
Hm.... przychodzi taki czas, ze czlek musi placic plci przeciwnej za bycie milym, ale jeszcze troszke za darmoszke, nooo... niechze sie poludze :)
Jezeli o rubryke chodzi, to ja poprosze o "zyciowe porady blondynki" ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej