Ogólne > Hydepark
BI$STAND$LAND
silk:
--- Cytat: roga w 27 Lut 2013, 17:03:16 ---Nalezy jednak pamietac ze to ograniczenie dotyczy tylko osob, ktore nie wyraza zgody na uczenie sie, doksztalcanie, podnoszenie swoich kwalifikacji zawodowych, praktyke zawodowa. Tak jest i teraz na A-kasse. Te osoby mimo wieku ponizej 25 lat, maja pelna, albo prawie pelna stawke zapomogi dla bezrobotnych. A wiec kontahjælp zbliza sie do warunkow na A-kasse. Nastepnym pociagnieciem bedzie wymaganie, aby wszyscy zatrudnieni w Danii ubezpieczyli sie w A-kasse. Komuna, jak powiedzila jeden z politykow, nie powinna byc komunalna "jadlodajnia" dla zdrowych, mlodych osob, tylko dlatego ze utracili prace.
--- Koniec cytatu ---
No nie tak do konca: "For at få folk i arbejde eller uddannelse vil regeringen reducere ydelserne markant til de 25-29-årige.
Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år, som er i stand til at tage en uddannelse, vil fremover få en uddannelsesydelse, der svarer til SU".
A oznacza to konkretnie, ze mlodzi ludzie do 30 roku zycia (nie posiadajacy wyksztalcenia) beda MUSIELI isc do szkoly aby otrzymac pomoc w wysokosci SU (okolo 5700 kr. brutto). Jesli nie wyraza takiej checi nie dostana nic. I moga szukac miejsca pod mostem.
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 27 Lut 2013, 17:31:41 ---Chcecie płaćcie wolna wola :) ja od kiedy mam detektor to żadnego mandatu nie zapłaciłem, a i zauważyłem że bardziej uważam na drogę niż na krzaki :)
Mira a ile cię skroili za ten 1 km :P
--- Koniec cytatu ---
Vordingborg = samobojca :o ???!!!
vordingborg:
Ględzicie niczym stare dewoty , jak ci wasi faceci z wami wytrzymują ? Filozofie to żeście taką dorobiły że można do uśmiech dnia wkleić ;D Lepiej chaty wysprzątajcie i chłopu obiad ugotujcie (jeśli jeszcze jest) to chociaż jakiś pożytek z was będzie :)
ps. reksio tobie wybaczam (pewnie to przez szok poporodowy) ale na swojego faceta uważaj bo się następny katapultuję ;)
happybeti 130/h to chyba twój mąż zapiernicza :o bo to musi być jakiś kamikadze skoro z tobą siedzi ;D ;D ;D ;
asiak nie śmieć :-*
Odniosłem wrażenie że znowu wypowiadacie się o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia ::) byle co, byle jak, bo która z was wie co to jest radardetektor ?
vordingborg:
--- Cytat: Jomir w 27 Lut 2013, 20:10:03 ---To bylo z cztery-piec lat temu, wiec chyba "pincet" czy cos kolo tego.
Radar - zdjecie i do domciu listem przyszlo.
--- Koniec cytatu ---
No to jedna wizyta w restauracji koło nosa brrrrrrum przejechała, teraz to już chyba z 1500kr
A gdybyś miała taki mały aparacik to może już 1km wcześniej byś zwolniła :)
No chyba że kasy ci nie szkoda to pomyśl chociaż o tych kurczakach rozpackanych na asfalcie ;) ;D
aisak:
--- Cytat: vordingborg w 28 Lut 2013, 16:54:24 ---Ględzicie niczym stare dewoty , jak ci wasi faceci z wami wytrzymują ? Filozofie to żeście taką dorobiły że można do uśmiech dnia wkleić ;D Lepiej chaty wysprzątajcie i chłopu obiad ugotujcie (jeśli jeszcze jest) to chociaż jakiś pożytek z was będzie :)
ps. reksio tobie wybaczam (pewnie to przez szok poporodowy) ale na swojego faceta uważaj bo się następny katapultuję ;)
happybeti 130/h to chyba twój mąż zapiernicza :o bo to musi być jakiś kamikadze skoro z tobą siedzi ;D ;D ;D ;
asiak nie śmieć :-*
Odniosłem wrażenie że znowu wypowiadacie się o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia ::) byle co, byle jak, bo która z was wie co to jest radardetektor ?
--- Koniec cytatu ---
Auntie Google wie ;):
"A radar detector is an electronic device used by motorists to detect if their speed is being monitored by police or law enforcement using a radar gun. Most radar detectors are used so the driver can reduce the car's speed before being ticketed for speeding. Only doppler radar-based devices can be detected — other speed measuring devices including those using ANPR, piezo sensors, and VASCAR technology cannot be detected"
Btw: tez Cie kocham :-* ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej