Ogólne > Hydepark

CZY NAPRAWDE....?

<< < (13/24) > >>

MalaCzarna:

--- Cytat: aisak w 06 Mar 2013, 20:48:04 ---Mc, no kurcze jestes niesamowita! Tobie pierwszej udalo sie rozszyfrowac ten system. Wow  ;) ;D

--- Koniec cytatu ---

Kochana  :D śmialiśmy się (w pozytywny sposób) z pewnego miłego, młodego duńczyka,
 że dzięki jego dziewczynie polce po raz pierwszy w życiu, nie zgodził się z decyzją komuny.

Otóż miał dopłatę do mieszkania z powodu niskiego zarobku ,po roku okazało się że całość ma zwrócić.
Chłopak nauczony że skoro komuna powiedziała to ma rację ,był gotowy zwrócić kasę.
Dziewczyna zainterweniowała (nie będę całości opisywała ) i okazało się ze chłopak nie musi nic zwracać. ;) :D

Taki przykład dla humoru  ;) :D , ale ilustruje myślenie duńskie (nie dotyczy to wszystkich)

aisak:

--- Cytat: 1941 w 06 Mar 2013, 20:53:18 ---Jeszcze te niby dunow pokolenie, polskiego w szkole uczyc bedziesz! Oczywiscie juz przed emerytura.

--- Koniec cytatu ---
Oby tylko tego w tyleczkach nie mieli ;) ;D

MalaCzarna:

--- Cytat: 1941 w 06 Mar 2013, 20:48:56 ---A wez i zaloz Dunska Partie Emigrantow.

--- Koniec cytatu ---

OK ! Ciebie mianuję na prezesa ! Znasz się na polityce i inteligentny jesteś ...nie to co ja  :D :D :D

aisak:

--- Cytat: MalaCzarna w 06 Mar 2013, 20:54:57 ---Kochana  :D śmialiśmy się (w pozytywny sposób) z pewnego miłego, młodego duńczyka,
 że dzięki jego dziewczynie polce po raz pierwszy w życiu, nie zgodził się z decyzją komuny.

Otóż miał dopłatę do mieszkania z powodu niskiego zarobku ,po roku okazało się że całość ma zwrócić.
Chłopak nauczony że skoro komuna powiedziała to ma rację ,był gotowy płacić.
Dziewczyna zainterweniowała (nie będę całości opisywała ) i okazało się ze chłopak nie musi nic zwracać. ;) :D

Taki przykład dla humoru  ;) :D , ale ilustruje myślenie duńskie (nie dotyczy to wszystkich)

--- Koniec cytatu ---
Wiesz co, zgadzam sie z tym. Przez rok z ex-Dunczykiem napatrzylam sie na wiele takich rzeczy. Oni (=tzn ta czesc, z ktorymi ja sie stykalam) nie protestuja nawet wtedy, gdy jawnie widac, ze wyrzadza sie im krzywde. Wychodza z zalozenia, ze jak urzad powiedzial, tak ma byc, a Ty Polko przestan siac zamet  ;D (=to o mnie ;) ). Ale oczywiscie to tylko jedna, ta brzydsza ;), strona medalu.

1941:

--- Cytat: MalaCzarna w 06 Mar 2013, 20:57:39 ---OK ! Ciebie mianuję na prezesa ! Znasz się na polityce i inteligentny jesteś ...nie to co ja  :D :D :D

--- Koniec cytatu ---

Niestety w moim fachu, ustawowy zakaz przynaleznosci do wszelkiego rodzaju "band", znaczy mus apolityczny.
Program Ci moge pomoc napisac, manifest polityczny, tylko trzeba najpierw jakies badania zamowic na okolicznosc niezadowolenia spoleczenstwa i ocenic grupy ilosciowo. Reszta to bajka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej