poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY NAPRAWDE....?  (Przeczytany 39846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piotr1

• Gość
CZY NAPRAWDE....?
« dnia: 06 Mar 2013, 14:53:09 »
....- w tej durnej danii nie ma normalnego specjalisty ktory potrafi cos naprawic?czy nie ma normalnego lekarza ktory przepisze odpowiedni lek i odpowiednio zbada czlowieka?czy jak mi wypierd....caly olej hydrauliczny i dunski serwis toyoty naprawil to musi za miesiac zawsze stac sie to samo?czy te duny sa naprawde tak glupi jak wygladaja?to z tym olejem i lekarz to wzglednie swierze przyklady- ale moglbym tu powymieniac dziesiatki innych.....szlag mnie zaraz trafi i palpitacja jakas....prosze o uratowanie honoru dunskiego specjalisty i przyklady bo az mi sie wierzyc nie chce ze to takie glupki sa....

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
Odp: CZY NAPRAWDE....?
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Mar 2013, 15:26:21 »
Podaj adres  to z przyjemnością napisze do SKAT i oni  ci pomogą znaleźć super hydraulika, super lekarza, super mechanika.
Ale jak to przeczytają to na pewno ci pomogą w znalezieniu ale w nie w pier..... dani tylko w cudownej polsce, to pytanie CO TY TUTAJ ROBISZ JAK CI TAK ŹLE.
Moderatorze znajdź to ip, podaj to info do skatu wraz z numerem ip i oni już pomogą koledze

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Mar 2013, 15:37:06 »
Jestes wiec w sytuacji bez wyjscia i musisz wracac do kraju gdzie bez watpienia, spotkasz dobrze wygladajacych rodakow tzn. madrych.
Lekarze wypisza tobie mnostwo lekarstw ktore na pewno pomoga, zwlaszcza aptece.
Co do fury to masz z pewnoscia jeszcze gwarancje naprawy, zdaza chyba poprawic  bledy przed powrotem :)
Wszystkich mechanikow i lekarzy tez kobiety nalezy wybierac z rozwaga, Rowniez w Danii.
« Ostatnia zmiana: 06 Mar 2013, 15:52:18 wysłana przez zpatentem »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Mar 2013, 15:38:01 »
Czemu Polska? Albania tez ladny kraj. A jakich maja specjalistów !

;D

A propos sluzby zdrowia: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,130438,13506553,Starsza_kobieta_upada__Personel_robi_jej_awanture_.html#Cuk
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Mar 2013, 15:44:41 »
Podaj adres  to z przyjemnością napisze do SKAT i oni  ci pomogą znaleźć super hydraulika, super lekarza, super mechanika.
Ale jak to przeczytają to na pewno ci pomogą w znalezieniu ale w nie w pier..... dani tylko w cudownej polsce, to pytanie CO TY TUTAJ ROBISZ JAK CI TAK ŹLE.
Moderatorze znajdź to ip, podaj to info do skatu wraz z numerem ip i oni już pomogą koledze
oj oj ale poleciales po calosci .czy ty myslisz ze moderator to sobie tak moze rzucac ip na lewo i prawo.z tego co wiem to Piotrus tu jest legalnie ,siedzi za kolkiem i uczciwie pracuje .A CO MA SKAT DO PARTACTWA NIEKTORYCH LUDZI CO NIE POTRAFIA SOLIDNIE WYKONAC SWOJEJ PRACY?co ma skat do tego kto co pisze na forum .idzie wiosna --to widac.Piotr1 moze misles pecha poprostu .myw naszym tititku robimy co trzeba tu w Danii ale przyznam sie ze mechanikiem jest POLAK.Zeby nie bylo straszenia skatem to tez ten mechanik pracuje tu legalnie

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Mar 2013, 15:48:49 »
Ojjj Psiotruś ty masz dzisiaj zły dzień ! Ilu to ci ludzi nadepnęło na odcisk ?

DK to nie PL -złotko drogie !  ;) :D

Polacy :D to pabuseńskie head & shoulders-y  ;) :D: wszystko umieją ,niczego się nie boją ,wszystko wiedzą ....normy zawyżają ,mechaników nie potrzebują (sami naprawiają) itd itp.
Przyjeżdzają do innego kraju, a tam inaczej , wszystko na odwyrtkę  ;) i biedny polak wkurza się.

Uspooookój się PsiOtruś ...idź pobiegać ....popływać... przełknij gorzką pigułkę i pomyśl jak to zrobic sam -
toż jesteś polskim head & shoulders-em  ;) :D pamiętaj!!!  ;) :D

A masz problem zdrowotny napisz na forum, cosik wspólnie poradzimy   :D ;) ;D

A jeśli chodzi o lekarza pomyśl że inni mają gorzej (patrz obrazek poniżej )
« Ostatnia zmiana: 06 Mar 2013, 16:03:56 wysłana przez MalaCzarna »

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Mar 2013, 16:17:31 »
MC ale co ten pacjent teraz zrobi?dosyc ze nie .....to nawet siusiu nie zrobi?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Mar 2013, 16:17:31 »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Mar 2013, 16:25:10 »
Myszko ja tylko chcę Psiotrusia rozweselić, bo wiem, że to jest świetny facet z humorem, ale dziś ma zły dzień.
Chcę żartem mu pokazać, że ciągle jednak jest w lepszej sytuacji  ;) niż nieborak z obrazka  ;) :D :D :D 

Offline REZYSER

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Mar 2013, 16:37:09 »
nie mam zamiaru opisywac swoich przykladow ale to co napisal piotr1 to prawda 95 procent tych ludzi .jest zjebana po calosci. jak tu przyjechalem to niemoglem uwiezyc ze w przeciagu kilku miesiecy poznalem tylu tych ,normalnych, co w polsce przez 25 lat nigdy nie spotkalem.

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Mar 2013, 16:47:30 »
Opowiedziałbym się za nowym przypiętym tematem np CYTAT DNIA. :-)

Moderatorze znajdź to ip

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Mar 2013, 17:53:02 »
Opowiedziałbym się za nowym przypiętym tematem np CYTAT DNIA. :-)
płakac czy smiac sie co ma moderator do ip najpierw prokuratura i jak stwierdz przestepstwo to wystepuja do moderatora o ip .KIEPSKI TEMAT

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Mar 2013, 18:03:56 »
....- w tej durnej danii nie ma normalnego specjalisty ktory potrafi cos naprawic?czy nie ma normalnego lekarza ktory przepisze odpowiedni lek i odpowiednio zbada czlowieka?czy jak mi wypierd....caly olej hydrauliczny i dunski serwis toyoty naprawil to musi za miesiac zawsze stac sie to samo?czy te duny sa naprawde tak glupi jak wygladaja?to z tym olejem i lekarz to wzglednie swierze przyklady- ale moglbym tu powymieniac dziesiatki innych.....szlag mnie zaraz trafi i palpitacja jakas....prosze o uratowanie honoru dunskiego specjalisty i przyklady bo az mi sie wierzyc nie chce ze to takie glupki sa....
     Alez prosze Cie uprzejmie, juz podaje : læge Marianne S. Jacobsen, wspaniala ciepla, madra, oczytana, inteligentna, wrazliwa, otwarta sympatyczna itd, itp dunska Pani doktor z Ishøj, niestety, odchodzi wlasnie na emeryture  :(
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

inna

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Mar 2013, 18:52:53 »
Ja juz dawno odpuscilam i : lekarz to tez czlowiek, hydraulik tez musi sie nauczyc a tobie and take it easy & relax

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Mar 2013, 19:00:37 »

Za to w Polsce są zajebśici lekarze, ktrzy zamiast W OGÓLE ruszyć cztery litery to ZABIJAJĄ!!!! Tutaj, owszem czasem konowały partaczą ale nie słyszałam nigdy żeby w przeciągu JEDNEGO TYGODNIA zmarło TROJE DZIECI z powodu lenistwa i zaniedbania lekarzy. Imiona Lenka, Bolek i Dominika coś ci mówią? To w tej wg. ciebie cudownej polskej służbie zdrowia  :o Ja mam lekarkę ok, mechanika super a że cały system w Dani jest inny, to się trzeba przyzwyczaić albo wracać. Coś jednak musi być tutaj lepszego skoro tu przyjechałeś i ściągnąłeś żonę z dziećmi  :P
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Mar 2013, 19:08:35 »
a że cały system w Dani jest inny, to się trzeba przyzwyczaić albo wracać. Coś jednak musi być tutaj lepszego skoro tu przyjechałeś i ściągnąłeś żonę z dziećmi  :P
Proste 8)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 06 Mar 2013, 19:08:35 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26677
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 17941
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39597
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19017
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?