Ogólne > Hydepark

bol zatok :(

<< < (7/16) > >>

Jomir:

--- Cytat: piotrekviborg w 13 Mar 2013, 20:22:57 ---na ból zatok dobra jest sauna.
przetestowałem polecam.

--- Koniec cytatu ---
Przy bolu zatok nalezy unikac skrajnie wysokich lub niskich temperatur, wiec sauna dobra nie jest.
CHoc inhalacje jak najbardziej.

Dobrze jest tez spac z glowa nieco wyzej uniesiona niz reszta ciala.

Nalezy tez duzo pic, by nagromadzona w ciele wydzielina rozrzedzala sluz.

Jomir:

--- Cytat: movicol w 13 Mar 2013, 20:33:01 --- a wiesz ile kosztuje wizyta u tej pani doktor ?,z gory dziekuje za podanie kontaktu do niej

--- Koniec cytatu ---
Wizyta i laryngologa jest bezpolatna.

Jomir:

--- Cytat: dania_d w 13 Mar 2013, 20:34:58 ---  polecam ci taką kurację, jedna z najlepszych , najtańszych i skuteczna
pół szklanki ciepłego mleka, ząbek czosnku, łyżkeczka miodu, i tak trzy razy dziennie ( podczas okresu wysokiej chorowalności polecam co 2 dni taką szklaneczkę
do tego do nosa woda morska w sprayu
NIGDY otrivin czy inna chemia do nosa, to może  i udrażnia i pomaga pod warunkiem że ten czas przeziębienia przeleżysz w domu i wyleczysz, bo jeśli stosujesz otrivin i pracujesz, normalnie funkcjonujesz  nie leżysz, to tylko udrażniasz nos ale cała wydzielina trafia do zatok
Dla uprzedzonych do duńskiej medycyny jest to polskie lekarstwo bo nie poznałem jeszcze duńczyka który by pił ciepłe mleko

--- Koniec cytatu ---

No dokladnie, nie wolno uzyac "spreyow" zatykaja zatoki. W zamian za to trzeba przeplukiwac nos "saltet vand" - czyli sola fizjilogiczna. DO nabycia w kazdej aptece.

1941:

--- Cytat: Jomir w 13 Mar 2013, 20:49:36 ---Przy bolu zatok nalezy unikac skrajnie wysokich lub niskich temperatur, wiec sauna dobra nie jest.
CHoc inhalacje jak najbardziej.

Dobrze jest tez spac z glowa nieco wyzej uniesiona niz reszta ciala.

Nalezy tez duzo pic, by nagromadzona w ciele wydzielina rozrzedzala sluz.

--- Koniec cytatu ---

A co z lewatywa? W Szwejku byla skuteczna na wszystko!

Jomir:

--- Cytat: 1941 w 13 Mar 2013, 21:02:32 ---A co z lewatywa? W Szwejku byla skuteczna na wszystko!

--- Koniec cytatu ---
Tak, i tu sie przyda. Nie wiem czy czytales caly watek. Naczelny znachor kraju twierdzi, ze bol zatok to od choroby w jelitach sie zaczyna, wiec ta lewatywa, moglaby byc altrnatywa dla zaleconych przeze mnie tabletek na przeczyszczenie.
Nie ma to jak sie dobrze pos...  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej