Ogólne > Pomoc!
jak zrobic przelew w nordea.dk ?
kolanex:
Witam serdecznie. Moglby mi ktos pomoc w wytlumaczeniu jak zrobic przelew z konta dunskiego nordea.dk na polskie konto bankowe? musze tam wpisywac jakies numery REG , nie mam pojecia jak to sie robi , a nie chce niczego zepsuc. Prosz o pomoc...
Dżolek:
Witam wszystkich.
Nie chcę zakładać odrębnego watku, żeby nie śmiecić na forum.
Dwa pytania:
Wczoraj zakładałem konto w banku Nordea. Kilka pytań w tym jedno dotyczące czy będę robił przelewy z we konta na polskie. Odrzuciłem taka opcje. Po kilku godzinach moja żona stwierdziła, że nigdy nie wiadomo i, że.wolalaby, żebym taką opcję posiadał. Moje pytanie czy jest możliwość zmieniania tej opcji online na nemkoncie czy muszę zjawić się w placówce bądź do nich zadzwonić?
I drugie - jako drugi dowód tożsamości przedstawiłem prawo jazdy, ale mam tam inny adres zameldowania niż w dowodzie ponieważ nie wymieniałem prawa jazdy. Czy to również mogę zmienić online i czy będzie ogólnie jakiś z tym problem bo prawidłowy adres w skacie mam z dowodu.
Z góry dziękuję za pomoc
zpatentem:
Nemid uzywasz tez w polaczeniu z netbankiem (ktory pewnie tez masz, podejrzewam), tam mozesz po zalogowaniu zmieniac w ustawieniach, prawie wszystko. Nie bardzo rozumiem "przysiege" o przelewach; jezeli masz pieniadze na koncie to mozesz je przelewac gdzie chcesz, bo za to placisz...
Dżolek:
Też jestem trochę zdziwiony "przysięga", ale może do końca nie zrozumiałem akurat tego punktu :)
Ogólnie chciałem założyć konto w danske bank, lecz tam zostałem poinformowany, że muszę mieć konto w tym samym banku co pracodawca. Lekkie zdziwko ponoć to niedawno wprowadzone było. Ale w Nordea nawet nie wspomnieli nic o tym.
zpatentem:
Nie bardzo rozumiem ambicji "nowych przybyszy" o koncie w Nordei albo Danske Bank; obydwa sa drogie i malo zainteresowane w biedakach, zwlaszcza polskich :) Jest wiele innych bardziej przyjaznych bankow.
Podkresle, ze posiadacze konta w jakimkolwiek dunskim banku nie musza sie obawiac o bankrutctwo banku, panstwo gwarantuje bowiem zwroty wkladow do 750.000, pieniadze traca tylko inwestorzy w spekulacje banku czy ich akcje.W Danii banki sa tez scisle kontrolowane.
Zadanie o tym samym banku co ma pracodawca to tez raczej nieprawdopodobne.
Jestes wiec prawdopdobnie przesladowany ... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej