Ogólne > Pomoc!
jak zrobic przelew w nordea.dk ?
Dżolek:
Mam znajomych, którzy mają w tych bankach i po prostu są zadowoleni, więc akurat nie jest to jakaś przez Ciebie nazwana ambicja. Nie czytałem więcej o innych.
A jeżeli chodzi o tym samym banku co pracodawca to takie słowa usłyszałem w Riskov w oddziale danske. Nie wnikałem w szczegóły.
zpatentem:
Nie jestes ani pierwszym ani dziesiatym tutaj na forum, ktory ma nieporozumienia z tymi popularnymi bankami; powodem jest zazwyczaj brak znajomosci jezyka, a takze czesto nieudolny czy niechetny personel we wlasnie tym oddziale banku.
Na zeszlorocznej liscie 20 najlepszych bankow, Danske Bank jest na 19 a Nordea na 16 miejscu.Parametrami byly z pewnoscia jakosc obslugi klienta i ceny operacji bankowych.
Dodam, ze opinie znajomych bardzo czesto skomplikowaly zycie "nowym", staraj sie zawsze o opinie doswiadczonych forumowiczow.
daniaa:
--- Cytat: zpatentem w 29 Mar 2017, 19:00:21 ---a takze czesto nieudolny czy niechetny personel
--- Koniec cytatu ---
Noo, prawda :(
Kiedyś... gdy używałem angielskiego.... Danske Bank...
- Dzień dobry, czy mogę .......?
- NIE, musi pan to załatwić w oddziale, gdzie pan zakładał konto :o szok (po drugiej stronie Danii 200km)
nie wierzyłem w to co usłyszałem, więc na następny dzień w tym samym oddziale pytam się o to jeszcze raz, ale innej "Pani" w okienku, w odpowiedzi usłyszałem:
- Nie ma sprawy
Więc "nowy", wiesz na czym stoisz, będą pomiatali, ale nie poddawaj się i walcz o swoje ;D
Dżolek:
Dzięki za rady i za razem słowa otuchy. Z językiem problemu raczej nie mam, na ludzi dotychczas też tu nie narzekałem, wręcz przeciwnie zawsze są mniej lub bardziej, ale pomocni. Ale nie twierdzę, że nie macie racji, w końcu dłużej przebywacie w tym kraju. Ja dosyć późno tutaj załatwiłem bank bo w Danii przebywam już niecały rok, ale tak wyszło akurat, że nie było trochę czasu na ogarnięcie akurat tego.
Jeżeli chodzi o bank narazie przebujam się w Nordea, zobaczymy co dalej. Ale.z ciekawości zapytam o jakimś rankingu banków w Danii ew. jakiś opinii. Ew link do jakiegoś wątku na forum, bo zapewne było to przerabiane.
zpatentem:
http://www.bt.dk/erhverv/ny-liste-afsloerer-her-er-de-banker-danskerne-er-mest-utilfredse-med
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej