Ogólne > Pomoc!

jak zrobic przelew w nordea.dk ?

<< < (4/4)

roga:

--- Cytat: Dżolek w 09 Kwi 2017, 20:41:40 ---Niestety nie raczyli nic napisać po angielsku...

--- Koniec cytatu ---

???? A dlaczego mieliby "raczyc". 

roga:
Odnosnie wyboru banku. Znam doskonale swiat finansow i uwazam ze, service dla klientow powinien byc uzalezniony od tego jaka jest "wspolpraca" klienta z bankiem. Jestem przekonanym, ze poza kilkoma przelewami kwoty z dunskiego konta do polski lub jakimis zaplatami na inne konta, klienci ci nie maja innych realcji z bankiem i sa zazwyczaj dla banku nierentowni.  Nie jest tajemnica, ze banki wola stracic takich klientow dla konkurenta, bo tak na prawde nic z tego nie maja. Ilu z rodakow maja zaciagniete w Danii kredytu, oszczednosci emerytalne w banku, oszczednoci dla swoich dzieci, papiery wartosciowe i inne investycje, korzystaja z porad udzielanych przez specjalistow banku. Raczej chyba niewielu. Dlatego nie nalezy miec wiekszych oczekiwan poza tym zeby Pani w okienku byla uprzejma, mila i usmiechnieta i poszukac banku, gdzie ceny za przelewy itp. sa wzglednie mozliwe. Dlatego czesto spotykane tutaj pytanie: jaki polecacie bank - nie ma wiekszego sensu i nie mozna na to odpowiedziec, poniewaz nie mamy na ten temat wiedzy, a wiedzy nie mamy, poniewaz nie mamy porzeby posiadania tej wiedzy, jezeli jedyna potrzeba jest posiadanie Nemkomnta oraz potrzeba dokonywania kilku przelewow miesiecznie.           

Dżolek:
Stop, stop.

Panowie ja piszę, bo proszę o pomoc a nie wykłady. Ok słowo "raczyć" było nie trafione. Wiem jakie tu zasady panują jak najbardziej je tu rozumiem i akceptuję. Pytam bo po prostu dużo po angielsku jest możliwe do znalezienia, więc może i to jest. Nie dziwi mnie jak tu jest bo to jest normalne zjawisko nie tylko w Danii...
Ok dzięki poradzę sobie i z duńskim.

Dżolek:
Witam.

Pytanie, czy ktoś miał kiedyś problem.z potwierdzeniem przelewu zagranicznego przez SMS? Akurat w tej chwili jestem w Polsce, chciałem przelać pieniądze z duńskiej Nordei do polskiego banku i zonk bo prosi o potwierdzenie smsem ale smsa wysłać nie mogę. Ktoś coś wie? Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej