Ogólne > Pomoc!

jak zrobic przelew w nordea.dk ?

<< < (3/4) > >>

Dżolek:
Dziękuję. O Jyske też słyszałem dużo dobrego. Ringkjibing i nykredit znam. Wybór jest dosyć duży rzeczywiście. No nic zobaczymy co z tego wyjdzie. Rzeczywiscie Nordea i danske nisko. Przydałby się dokładny opis punktacji za co itp. W każdym razie dzięki za pomoc. :)

Dżolek:
Witam ponownie.

Piszę poraz kolejny, ponieważ mam problem. Otrzymałem dwa dni temu kartę Nordea, ale bez pinu. Wiem jak ją aktywować, ale co z pinem? Niestety nie raczyli nic napisać po angielsku...

I druga sprawa. Otrzymałem również kody i nem id. Co dalej z tym fantem? Również nie znalazłem nic po angielsku... I odnośnie ww czy w Danii istnieje możliwość zamiany tych kodów na np tokena? W Norwegii jest taka możliwość.

Z góry dziękuję na odp.

spooky:
PIN przyjdzie w osobnym liście, za parę dni.

NemID aktywujesz, jak się będziesz logował do banku. Wtedy też wymyślasz swoje własne hasło, tutaj masz poradnik:
https://www.nemid.nu/dk-da/kom_i_gang_med_nemid/aktiver_nemid/

Tak, można zamówić token:
https://www.nets.eu/dk-da/l%C3%B8sninger/nemid/nemid-til-private/n%C3%B8gleviser

Dżolek:
Odnośnie nem id to stronę, który podałeś również znalazłem, ale czy jest jakaś wersja instrukcji w języku angielskim? Owszem działa wersja serwisu w języku angielskim, ale nie widzę tu najważniejszego o aaktuwacji.

roga:
Mieszkasz i pracujesz w Danii. Systemy informatyczne samoobslugi obywateli, sa przede wszystkim sporzadzone dla obywateli swojego kraju. Wiem ze niektore tematy na borger.dk sa rowniez po angielsku. Nie rozumie czesto powtarzajacych sie pytan, czy mozna znalezc przepisy, objasnienia itp. w j. angielskim - a niby dlaczego? W tym kraju mieszka okolo 5,5 miliona "tubylcow" a obcokrajowcy i to rozmawiajacy po angielsku to chyba jakis minimalny procent, nie mowiac juz o tych ktorzy w ogole zrozumieliby jezyk rzedowy, ktorego nawet dunczycy nie zawsze sa w stanie zrozumiec :).         

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej