poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #105 dnia: 23 Mar 2013, 17:57:11 »
Super, oby tak dalej i oby nas tu wiecej bylo. Pewnie zauwazyles, ze my tu coraz bardziej we wlasnym sosie, ze tak powiem, sie nurzamy. Ja rozumiem-Dania , kraik niewielki, polonia tez licha ;). Ale moze tak ludziska z Grønland sie odezwa albo z innych wysp Farø. A moze nasze osobowosci przytlaczajaco dzialaja ( w sensie wredne z nas typy i typki 8) ) i po prostu ludziska boja sie logowac i dyskutowac :o ?
  Ja osobiscie obiecuje ( bo juz obiecalam :P) wyluzowac do påske, a potem.... sie zobaczy 8)

No ja rozumiem moze, obawy wzgledem Ciebie-osobowosci i innych, no ale czemu mnie naforumowego blazna omijaja? Toc ja nieszkodliwy i zawsze mozna cos tam wywodzic za czym i tak sie nie polapie. Nie rozumiem.
A przyjaciol by sie nam przydalo wiecej do tego naszego barwnego internetowego towarzystwa.

Co do tego we wlasnym sosie : Przeznaczenie?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #106 dnia: 23 Mar 2013, 18:01:52 »
No ja rozumiem moze, obawy wzgledem Ciebie-osobowosci i innych, no ale czemu mnie naforumowego blazna omijaja? Toc ja nieszkodliwy i zawsze mozna cos tam wywodzic za czym i tak sie nie polapie. Nie rozumiem.
A przyjaciol by sie nam przydalo wiecej do tego naszego barwnego internetowego towarzystwa.
Oj tam, oj tam... marudzisz ;) ;D
Ale fakt, przydalo by sie...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Mar 2013, 18:58:57 »
Aisak, 1941 - nie ilość , a jakość się liczy  8)
I tym optymistycznym akcentem...nie, nie zakończę ;).
I nawet z postu Makara (czy tez Mariusza, nie wiem, co woli), powiało jakimś luzem i wesołością :)

Makar- masz swój ogląd rzeczywistości, ja mam swój.
Dla mnie to Kaczyński rozp....la Polskę "od srodka".
NIC konstruktywnego nie robi,nawet WŁASNY RZĄD rozpierniczył , bo tylko do tego się nadaje. I to moje zdanie o tym indywiduum i też mam do niego prawo 8). Dla mnie to człowiek bez żadnych zasad moralnych, bez kwalifikacji do mądrego rządzenia państwem.Być w opozycji i krzyczeć, że rząd jest zły (też wcale nie uważam, ze dobry, ale to inna sprawa), to jedno, to każdy potrafi, bo nie ma rządu, który by wszystkich zadowolił.Ale zaproponowac wizję nowoczesnego państwa, ze spójnym systemem ekonomicznym, to drugie.Kaczyński miał swoją szansę- raz udało mu się wygrać wybory , to co z tym zrobił???Odpowiedz sobie na to pytanie, poszperaj w źródłach z tamtych czasów.I to w różnych źródłach, nie tylko tych jednego obozu.

A jak chcesz się grzebac w biografiach i wywlekać komuś, gdzie kto mieszkał, to może i rodzinie Kaczyńskich wspomnimy? Jakim cudem żołnierz AK, powstaniec warszawski i jego młoda żona, sanitariuszka z SS(Szare Szeregi, of course  ;) ) dostali mieszkanie w willi w najlepszej dzielnicy Warszawy? Gdy inni "wyklęci" siedzieli w więzieniach lub ukrywali się? A tu i mieszkanie  W TAMTYCH CZASACH, w tej zrujnowanej Warszawie, i praca dobra, na uczelni...Może tu powiązania rodzinne prześwietlisz, co?
Nie lubię tego, uważam, że każdego powinno się oceniać według JEGO WŁASNYCH czynów, nie pochodzenia. Ale skoro już ruszyłeś ten wątek, to odpowiedziałam.
Btw, TVNu nie mam, tylko duńską tv, w necie mogę najważniejsze artykuły z gazet (różnych ;) ) poczytać, czasem ktoś znajomy z Polski "Politykę " przywiezie.
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Mar 2013, 19:03:03 »
Aisak, 1941 - nie ilość , a jakość się liczy  8)
I tym optymistycznym akcentem...nie, nie zakończę ;).
I nawet z postu Makara (czy tez Mariusza, nie wiem, co woli), powiało jakimś luzem i wesołością :)

Makar- masz swój ogląd rzeczywistości, ja mam swój.
Dla mnie to Kaczyński rozp....la Polskę "od srodka".
NIC konstruktywnego nie robi,nawet WŁASNY RZĄD rozpierniczył , bo tylko do tego się nadaje. I to moje zdanie o tym indywiduum i też mam do niego prawo 8). Dla mnie to człowiek bez żadnych zasad moralnych, bez kwalifikacji do mądrego rządzenia państwem.Być w opozycji i krzyczeć, że rząd jest zły (też wcale nie uważam, ze dobry, ale to inna sprawa), to jedno, to każdy potrafi, bo nie ma rządu, który by wszystkich zadowolił.Ale zaproponowac wizję nowoczesnego państwa, ze spójnym systemem ekonomicznym, to drugie.Kaczyński miał swoją szansę- raz udało mu się wygrać wybory , to co z tym zrobił???Odpowiedz sobie na to pytanie, poszperaj w źródłach z tamtych czasów.I to w różnych źródłach, nie tylko tych jednego obozu.

A jak chcesz się grzebac w biografiach i wywlekać komuś, gdzie kto mieszkał, to może i rodzinie Kaczyńskich wspomnimy? Jakim cudem żołnierz AK, powstaniec warszawski i jego młoda żona, sanitariuszka z SS(Szare Szeregi, of course  ;) ) dostali mieszkanie w willi w najlepszej dzielnicy Warszawy? Gdy inni "wyklęci" siedzieli w więzieniach lub ukrywali się? A tu i mieszkanie  W TAMTYCH CZASACH, w tej zrujnowanej Warszawie, i praca dobra, na uczelni...Może tu powiązania rodzinne prześwietlisz, co?
Nie lubię tego, uważam, że każdego powinno się oceniać według JEGO WŁASNYCH czynów, nie pochodzenia. Ale skoro już ruszyłeś ten wątek, to odpowiedziałam.
Btw, TVNu nie mam, tylko duńską tv, w necie mogę najważniejsze artykuły z gazet (różnych ;) ) poczytać, czasem ktoś znajomy z Polski "Politykę " przywiezie.
Betti lejmy polityke sikiem prostym, bo sie inaczej tylko w gownie umoczymy i pozabijamy wirtualnie przed påske. To nawet nie temat, to sciek... niech wiec splywa.... bez nas :)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #109 dnia: 23 Mar 2013, 19:04:10 »

Co do tego we wlasnym sosie : Przeznaczenie?
Moze i karma ;)

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #110 dnia: 23 Mar 2013, 19:07:09 »
Betti lejmy polityke sikiem prostym, bo sie inaczej tylko w gownie umoczymy i pozabijamy wirtualnie przed påske. To nawet nie temat, to sciek... niech wiec splywa.... bez nas :)

Ok, już nie śmiecę :D :-*

Peace, love & happiness  ;D ;D ;D :-* :-* :-*
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #111 dnia: 23 Mar 2013, 19:13:07 »

HB my tu nie smiecimy.
My rozwijamy tylko watek!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 23 Mar 2013, 19:13:07 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #112 dnia: 23 Mar 2013, 19:15:41 »
Ja chciałam tylko , by nam miło się zrobiło  :D.
A skoro o polityce nie powinniśmy rozmawiac, bo nic dobrego z tego nie wyniknie , to wolałam Wam wirtualne "dobre wibracje " przesłać  :D.
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Mar 2013, 19:18:25 »
...Ale, ze Pilsudski nie przejmowal sie takimi podobnymi do was z tamtrych czasow, to wzial towarzystwo za ryja, pozamykal w obozach w imie dobra Polski...

Dokladnie tak samo dzialal Hitler, Stalin  :D I setki przed nimi. Rzadza wladzy oslepia, tylko moja racja, tylko moja Polska/Rosja no mamy jeszcze tego choptysia z Korei Pólnocnej - on tez wzial tych którzy sie z nim nie zgadzaja za ryja, pozamykal w obozach... To tez twój ideal? Niczym od Pilsudskiego sie nie rózni, tez go podziwiasz?

Cos ci sie pomieszalo - Polska to wlasnie my, i tez tacy którzy byli podobni do nas.
Nie ma - twoja Polska lepsza bo twoja a mnie za ryja. Dla dobra Polski?? Jakiej Polski? Kto decyduje jaka Polska ma byc? Demokratycznie wszyscy obywalela  bo Polska jest nasza czy ten który dorwie sie do zloba? I ma za soba wojsko? Dla wlasnej rzadzy wladzy?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Mar 2013, 19:22:17 »

A nie peace, love and sex :o ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Mar 2013, 19:26:18 »
...Ale, ze Pilsudski nie przejmowal sie takimi podobnymi do was z tamtrych czasow, to wzial towarzystwo za ryja, pozamykal w obozach w imie dobra Polski...

Dokladnie tak samo dzialal Hitler, Stalin  :D I setki przed nimi. Rzadza wladzy oslepia, tylko moja racja, tylko moja Polska/Rosja no mamy jeszcze tego choptysia z Korei Pólnocnej - on tez wzial tych którzy sie z nim nie zgadzaja za ryja, pozamykal w obozach... To tez twój ideal? Niczym od Pilsudskiego sie nie rózni, tez go podziwiasz?

Cos ci sie pomieszalo - Polska to wlasnie my, i tez tacy którzy byli podobni do nas.
Nie ma - twoja Polska lepsza bo twoja a mnie za ryja. Dla dobra Polski?? Jakiej Polski? Kto decyduje jaka Polska ma byc? Demokratycznie wszyscy obywalela  bo Polska jest nasza czy ten który dorwie sie do zloba? I ma za soba wojsko? Dla wlasnej rzadzy wladzy?
Niestety kochana æ, historia Polski wskazuje na to, ze tylko zamordyzm na nas dziala. Jestesmy buntownikami z natury, warcholami, sarmacka goraca krew na polnocu kontynentu, zarowno u mezczyzn, jak i u kobiet ;D
 Przypomnij sobie, kiey Polska byla silna i znaczyla cos w Europie? Tylko wtedy, gdy miala silnego "pana", wladce, krola, Marszalka...

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Mar 2013, 19:28:58 »
Ja chciałam tylko , by nam miło się zrobiło  :D.
A skoro o polityce nie powinniśmy rozmawiac, bo nic dobrego z tego nie wyniknie , to wolałam Wam wirtualne "dobre wibracje " przesłać  :D.
ejjj no co Ty, ja tylko nie chcialam zebysmy sie tu wszyscy pozarli zywcem ;)

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #117 dnia: 23 Mar 2013, 19:49:44 »
A nie peace, love and sex :o ;D
Nieee, to było "Sex'n'drugs'n'rock'nroll" ;D ;D ;D

Ale w końcu można chyba postawić znak rowności między sex a happiness, co? ;)

" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #118 dnia: 23 Mar 2013, 19:52:29 »
Nieee, to było "Sex'n'drugs'n'rock'nroll" ;D ;D ;D

Ale w końcu można chyba postawić znak rowności między sex a happiness, co? ;)

To gdzie i kiedy i wlasciwie od kogo te zaproszenie? Brzmi zachecajaco! Zwlaszcza ta czesc o anatomii.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #119 dnia: 23 Mar 2013, 19:52:49 »
Niestety kochana æ, historia Polski wskazuje na to, ze tylko zamordyzm na nas dziala. Jestesmy buntownikami z natury, warcholami, sarmacka goraca krew na polnocu kontynentu, zarowno u mezczyzn, jak i u kobiet ;D
 Przypomnij sobie, kiey Polska byla silna i znaczyla cos w Europie? Tylko wtedy, gdy miala silnego "pana", wladce, krola, Marszalka...

Aisak, a nie czas wreszcie , by Polacy nauczyli się być mądrzy nie pod batem? By nauczyli się, co znaczy społeczeństwo obywatelskie? Ileż można...?

I co? To znaczy, że obecnie rządzący powinni wszystkich tych, którzy się z nimi nie zgadzają "za mordy i do obozów" ???
Chyba Makar sam nie wie, czego pragnie ;D.
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 23 Mar 2013, 19:52:49 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26766
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 17990
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39671
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19077
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?