Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (33/44) > >>

happybeti:
...A moim skromnym zdaniem, neonazista to takie prymitywne zwierzę, że jak nie ma wroga, to go sobie wymysli  ;).Bo tym zyje i tym się karmi.
Popatrz w Polsce- nie ma problemu imigrantów.No to trzeba poszukac "wroga" we własnym narodzie.

@ae@:
Anikrey:
Ty odniosles sie do wypowiedzi 1941 a ja do twojej.
Na tym polega otwarte forum, jeden cos pisze, drugi czyta i "sie odnosi".

Ja spotkalam neonazistów(?) wsród polonii w Danii, ci chca zwalczac dunczyków, dunskie prawo, dunskie tradycje, wprowadzenia polskiej szkoly i obowiazkowej nauki religii katolickiej  w Danii.
 :D

silk:

--- Cytat: @ae@ w 27 Mar 2013, 06:35:50 ---Ja spotkalam neonazistów(?) wsród polonii w Danii, ci chca zwalczac dunczyków, dunskie prawo, dunskie tradycje, wprowadzenia polskiej szkoly i obowiazkowej nauki religii katolickiej  w Danii.
 :D

--- Koniec cytatu ---
Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Ludzie, ktorzy przyjechali do Danii, czy tez innego kraju zrobili to dobrowolnie ze wzgledow ekonomicznych - kiedys rowniez politycznych. Jesli decyduja sie pozostac w danym kraju i ukladac sobie zycie tu a nie w kraju pochodzenia to logiczne jest dla mnie, ze widza wiecej korzysci niz przyktosci z tym zwiazanych.
Jesli natomiast potepiaja wszystko wokol nich to albo cos jest nie tak z ich glowa - wtedy tylko psycholog lub psychiatra moze im pomoc, albo sa po prostu prymitywni - wtedy to juz nikt i nic im nie pomoze.
Krytykowac mozna wszystko - w sposob rzeczowy i merytoryczny, ale jesli przeciw przewyzsza za - to ja widze tylko jedno rozsadne rozwiazanie - zmienic miejsce pobytu na bardziej nam odpowiadajace.

makarpoland:

--- Cytat: happybeti w 27 Mar 2013, 04:24:17 ---...A moim skromnym zdaniem, neonazista to takie prymitywne zwierzę, że jak nie ma wroga, to go sobie wymysli  ;).Bo tym zyje i tym się karmi.
Popatrz w Polsce- nie ma problemu imigrantów.No to trzeba poszukac "wroga" we własnym narodzie.

--- Koniec cytatu ---

No i tutaj wracamy do sedna i moich pogladow w calej rozciaglosci.

Kto wykreowal prawice jako wroga narodu (wszystkie przybudowki tej opcji/strony politycznej) mowie o podpalaczach Polski, ciemnogrodzianach, katolach, oszolomach, naizstach czy faszystach, itp. Kto nazywa Polakow bydlem, Polskosc nienormalnosciai posluguje sie tzw jezykiem nienawisci ? Kto wspiera i przyklaskuje tym wszystkim dzialaniom w Polsce ? Jakie srodowiska i media ? Akcje typu: zabierz babci dowod i masa innych ?

Kto ocenia Polakow, ktorzy nie godza sie na Euro, zwiazki partnerskie, zlodziejstwo, okreslajacych ich powzszymi epitetami ?
Kto wykreowal obraz Polakow jako tych "niepostepowych, zasciankowych, nieeuropejskich" itp, itd ?

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto zaczal cala burze i posluzyl sie tymi wszystkimi zabiegami, ktore okreslamy jako wojne "polsko-polska".

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto wymyslil te wszystkie zwroty i wyryl w je narodowej swiadomosci Polakow. Kto podzielil Polakow.

Kto to byl, jakie media, ludzie itp, itd.

@ae@:
I malutkie forum internetowe malej polonii w malutkiej Danii ma ci na te wszystkie pytania odpowiedziec?

Ja moge tylko jedno: Wesolych Swiat zycze !  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej