Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (36/44) > >>

aisak:
Bosze, czy my musimy kazda dyskusje unurzac w bagnie polityki??  I komu przyznamy Swieta, acz Niepokalana Racje :-\? A tak fajnie zaczynalismy od kolaborantow Dunczykow i patriotow Polakow ;) ;D

anikrey:

--- Cytat: aisak w 27 Mar 2013, 18:40:42 ---Bosze, czy my musimy kazda dyskusje unurzac w bagnie polityki??  I komu przyznamy Swieta, acz Niepokalana Racje :-\? A tak fajnie zaczynalismy od kolaborantow Dunczykow i patriotow Polakow ;) ;D

--- Koniec cytatu ---

No faktycznie temat pierwotny jakimś sposobem zanikł, gdzieś umknęły Orły Sokoły. ;) ;D potomkowie Ułanów łączcie się.

happybeti:
Dodam jeszcze od siebie, że telewizja BBC zrobiła świetny film dokumentalny o wczesnych latach 90tych w Polsce.
Tytuł "In Solidarity"
.Niestety, widziałam go tylko raz, bodajże na Iplexie, a potem nigdzie już nie mogłam znaleźć...

aisak:

--- Cytat: happybeti w 27 Mar 2013, 19:54:10 ---Dodam jeszcze od siebie, że telewizja BBC zrobiła świetny film dokumentalny o wczesnych latach 90tych w Polsce.
Tytuł "In Solidarity"
.Niestety, widziałam go tylko raz, bodajże na Iplexie, a potem nigdzie już nie mogłam znaleźć...

--- Koniec cytatu ---
Oj, Ty politykabuse rozbuchana :P ;) ;D!

lonewolf:

Obojetne kto by u wladzy nie byl nic nie zmieni.Nasze państwo na skutek przebiegu drugiej wojny światowej a następnie prawie pięćdziesięciu lat sytemu opiekuńczego zupełnie niewydolnego gospodarczo, jest bardzo słabe. Z drugiej strony sprawowanie władzy, co jak wiadomo na całym świecie, jest czynnikiem uzależniającym silniej od twardych narkotyków, działa w Polsce ze zdwojoną siłą: Przywódcy partii postsolidarnościowych, którzy przez cały okres PRLu nie mogli nawet marzyć o sprawowaniu władzy czują, że to są dla nich ostatnie lata ich możliwości (przed emeryturą), więc wbrew sytuacji, bo tragiczna, wbrew rozsądkowi, bo nie posiadają żadnego realnego programu poprawy sytuacji, i wbrew dotychczasowym doświadczeniom naprzód z błyskawiczną budową bogatego bo nie okradanego przez ZSRR państwa a następnie z budową Drugiej Japonii, prą na siłę do władzy. Komuniści są stymulowani podwójnie: Po pierwsze bronią już posiadanej władzy, a po drugie to są ci, którzy przed laty utracili wadzę absolutną. Od dawna wiadomo, że władza demoralizuje a władza absolutna demoralizuje absolutnie, więc mają rzeczywiste powody aby władzę sprawować.
I tak do obsrania...czy to PiS..czy PO...czy inna k..wa
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej