Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (38/44) > >>

@ae@:
...Bez lustracji w Polsce nie zmieni sie nic - w Polsce nie wiadomo komu mozna ufac, ludzie sa skolowani, zdolowani, nie maja wplywu na swoje zycie, nie moga zyc uczciwie...

Uogólniasz.

To ze ty nie wiesz komu ufac... Ufac?? Dorosly czlowiek polega na swoim rozumie a nie na ufaniu.
To ze ty jestes skolowany, nie masz wplywu na swoje zycie i uwazasz ze nie mozesz zyc uczciwie nie znaczy ze inni maja tak samo.
Znakomita wiekszosc mieszka, zyje, "ufa", zarabia, buduje domy, kupuje mieszkania, ksztalci sie.

Nie widze zadnych skolowanych ludzi wsród mojej rodziny i znajomych. Jeden ma poglady na lewo, drugi na prawo, jeden beton-katolik, drugi ateista. I co z tego. Maja rozum i uzywaja go - nie do zwalczania jeden drugiego a do wspólnego zycia.

I tak co 40-50 lat bedziemy te lustracje mieli? Tradycja taka polska czy co?
Dochodzimy do wladzy, robimy lustracje zeby wykonczyc poprzedników, stwarzamy tym samym podwaliny pod nowa opozycje, która za jakis czas dochodzi do wladzu i robi lustracje zeby rozprawic sie z nami, my tworzymy opozycje, dochodzimy do wladzy, robimy lustracje zeby wykonczyc....

I kazda z opozycji wydaje gazetke/strone internetowa/manifest pod identycznym tytulem : Niezalezna  ;D

Jomir:
No kurde, widze, ze tu juz niektorzy potupuja w oczekiwaniu na moja smierc.

A WALA! Jeszcze nie tak szybko!  ;D ;D ;D

Aisak, Ty mlodsza, ale hehe.. na Ciebie tez czekaja, noo... chyba, ze masz Alzheimera i nie pamietasz juz komunizmu...
Moze ja tez zaczne wiecej maselka wsuwac, to mi sie zapomni i dadza mi nieco pozyc???

aisak:

--- Cytat: Jomir w 28 Mar 2013, 21:12:55 ---No kurde, widze, ze tu juz niektorzy potupuja w oczekiwaniu na moja smierc.

Aisak, Ty mlodsza, ale hehe.. na Ciebie tez czekaja, noo... chyba, ze masz Alzheimera i nie pamietasz juz komunizmu...
Moze ja tez zaczne wiecej maselka wsuwac, to mi sie zapomni i dadza mi nieco pozyc???

--- Koniec cytatu ---
Kurcze, chyba rzeczywiscie zbyt duzo masla, bo juz nie lapie o co chodzi. Kto na mnie czeka :o :o :o :o? Ze kosa za zakretem... to na bank ;). Komunizm bardzo dobrze, a maselka nie radze, jest be.  Lepiej salate, oczywiscie z mieskiem ;D

aisak:

--- Cytat: Jomir w 28 Mar 2013, 21:12:55 ---No kurde, widze, ze tu juz niektorzy potupuja w oczekiwaniu na moja smierc.

--- Koniec cytatu ---
A oki zalapalam :). A to z Biblii, Zydzi ktorzy wyszli z Egiptu. Musialo wymrzec ostatnie pokolenie, ktore widzialo Egipt, by potomkowie mogli dotrzec do Ziemi Swietej.
 Czyli przyjdzie kryska na Matyska ;), no na mnie tez, tez... przeciez sie nie wypieram ;)

Jomir:

--- Cytat: aisak w 27 Mar 2013, 20:16:44 --- Fakt niezaprzeczalny, hehehe. Czyli proroctwo musi sie spelnic, zeby bylo lepiej/inaczej. Jak w Biblii, ostatni, ktorzy pamietaja komunizm musza umrzec, by nastepne pokolenia mogly budowac od podstaw, "bez garbu" przeszlosci...

--- Koniec cytatu ---
No to mialam na mysli :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej