poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #195 dnia: 23 Kwi 2013, 12:41:44 »
Rzecz o niezlomnej walce w obronie Honoru Polskiego.

Miałem tu na forum się nie uzewnetrzniac prywatnie, jednak zdarzenia i okolicznosci jak ulal pasuja do tresci tego watku i wrecz byloby rzecza skarajnie egoistyczna i nieodpowiedzialna z mojej strony, gdybym je przemilczal.

Było to w zeszla sobote den 20/04 løbendego åra.

Jako, ze mi się zachorzalo i jestem zamulony totalnie lekami i swoimi bolesciami, mimo wszystko postanowilem „wyczolgac” się na swoje patio na swierze powietrze (czytaj puscic z dymem 1,85 kr.).
Gdy się tak gramolilem ud, moje rozdziawienie skwapliwie wykorzystal mieszkajacy ze mna lokator i zgrabnie również czmychnal na ten upragniony swiat zewnetrzny z za szyby.
Pomyslalem sobie a niech tam, pozwiedza patio, bliska okolice a jak już się „dotlenie” to zabiore go do mieszkania.
W takcie poszerzania znajomosci z pobliska okolica, zbieg, oddalil się nieco dalej i gdy już się zbieralem w jego kierunku, na horyzoncie pojawil się inny pokrewny osobnik i się zaczelo.

W tym momencie należy dokonac przedstawienia reprezentantow :

Reprezentant Polska :

Kevin Tigi One – kocur rasy Ussuri (faktycznie korzenie gdzies z dorzeczy Amuru, ale urodzony w Polsce i legitymyjacy się takim paszportem 100% Polak), wiek - lat 1, waga – kocia kogucio-lekkopolsrednia, walk rejestrowanych – 1.

Reprezentant Dania :

Łatek Swojak KingKong – kocur rasy dunskiej(czytaj mieszaniec), wiek – ok. 4/5 lat, waga – kocia ciezka, zaprawiony w bojach podworkowych i okolicznych zabijaka, profesjonalista niepodzielnie brylujacy w otoczeniu.

Gdy się tylko wzajemnie dostrzegli natychmiast pognali na ubita ziemie (pobliskie pole za patio wszak okolica wiejska) i bez zbednych ceregieli rozpoczeli kotlowanine jak się patrzy, nie szczedzac okrzykow bojowych. Starcie/runda pierwsza trwala ok. 1 min po czym obaj gladiatorzy przypadli ok. 50cm od siebie w pozach bojowych i myslalem, ze rozpoczal się dialog i jakies wyjasnienia.

Nikt mi nie wcisnie od tej pory, ze w kocim polskim i w kocim dunskim można się jakos dogadac.
Niestety nie, nie domruczeli się i niedomialczeli, co skutkowalo kolejnym kotlem starcie/runda druga. Trwala również ok. 1 min (pewnie w kocim kodeksie tak maja zapisane, niezaleznie od kraju, nie zlapalem tylko ile trwa przerwa).
W trakcie przerwy ruszylem w kierunku pola walki. Jednak zanim dotarlem w poblize, już nastapilo starcie/runda trzecia.

Postanowilem polozyc kres tej bratobojczej walce.

Napredce uchwalilem rezolucje i już jako pokojowe sily ONZ, podjalem natychmiastowa operacje, w celu rozdzielenia obu zwasnionych stron konfliktu.
Dziwnym zbiegiem okolicznosci miałem na sobie nawet niebieski polar(chyba jednak podswiadomie sam sprowokowalem zajscie). W trakcie dzialan o maly wlos ONZ oberwaloby od obu stron konfliktu.
No niemniej jednak, misja KOCISAF-u powiodla się i zatargalem bojownika polskiego do mieszkania.

Skutki :

Kevin : potargane futro i oslimaczony, futro w zebach i pysku, stan pazurow znosny, zeby cale, ranka po kle na karku, zadrapanie pazurami(?) na grzbiecie, lopatce w kierunku przedlapia przedniego po stronie prawej, na brzuchu ukosne, rana na uchu (chyba ugryzienie) tym razem lewym bez rozciecia (prawe widocznie rozciete po walce nr 1), jego ogona nigdy takiego nie widzialem kita jak u lisa, przez srodek glowy i caly grzbiet do nasady ogona pelny irokez, trzesiawka ferworu walki, lekki stres który szybko minal, gorzej było uspokoic niezaspokojona ambicje zwyciestwa, ganial po calym mieszkaniu szukajac mozliwosci wydostania się w celu zalatwienia niedokonczonej sprawy(zuch).
Idzie zdusic. Hospitalizacja i porady ambulatoryjne oraz inne zabiegi, zbedne.

Łatek : wygryziony kawalek futra na piersi do golej skory z jej zakrwieniem po stronie lewej, utyka na tylna lape, reszty nie miałem okazji i mozliwosci zdiagnozowac, zywy, chodzi.

Werdykt : remis z lekkim wskazaniem na naszego reprezentanta (a to dlatego, ze walczyl na wyjezdzie, niezlomnie stawil czola przewazajacej sile wroga w nieslychanie niekorzystnych i niesprzyjajacych i nieznanych warunkach i okolicznosciach, bez przygotowania - jak nasi we wrzesniu 1939-go- mam nadzieje, ze nie przejdzie do walk partyzanckich ale na wszelki wypadek nie wygasilem rezolucji KOCISAF i mam go na oku, nie zwazajac na konsekwencje, nie szczedzac wlasnego zdrowia i zycia(?), nie ogladajac się na innych i nie zwazajac na jakakolwiek polityke, ta finezja ruchu, szybkosc i precyzja, opanowanie i przytomnosc umyslu, niezmacona umiejetnosc wyszukania i wykorzystania slabych punktow przeciwnika, przemyslana i konsekwentnie realizowana strategia i technika prowadzenia walki, umiejetnosc rozlozenia sil, nieustepliwosc chocby na koci pazur, niestety powoduje niezbednosc lekkiego wskazania na naszego).
Tak w zasadzie to teraz już tak bardzo, wlasciwie, nie jestem pewny kto kogo napadl, ale w obliczu takiej niezlomnej, ze wszechmiar ptriotycznej obrony Honoru, takimi drobazgami nie będziemy przeciez zaprzatac sobie glowy.

Korzysci : Łatek omija patio i jego okolice szerokim lukiem, a ptaszki co to przylatuja dokarmiane przez sasiadow, z obu stron, maja swiety spokoj w czasie posilkow, co znacznie poprawi ich kondycje gdyz posilki spozywaja bez stresu, poprawilo to tez znaczaco moje stosunki sasiedzkie (nie dziekowali jeszcze, tacy niesmiali, ale sa już bliscy).

I tak oto kolejny raz, sladem naszych przodkow, dziadow i ojcow zostal bezprzykladnie obroniony Honor Polski, czego inne narody mogą nam tylko pozazdroscic.

Nasz Narodowy Bohater oczywiście zostal nagrodzony!, udalem się do pobliskiego (7km) sklepu i zakupilem w ramach choc tak niklego podziekowania, nowiutki komplet szt 5 myszek do dalszego treningu i utrzymania formy oraz paczke ulubionego smakolyku. U mnie ma wielki szacun i uznanie, oraz zajal godne i nalezne mu miejsce razem ze mna na kanapie.

Rzecza jasna jest, ze gdybym posiadl jeszcze kiedykolwiek i jakakolwiek wiedze o tak heroicznych czynach w obronie Honoru Polskiego natychmiast się z wami tym podziele.

Jeszcze Polska...........................
« Ostatnia zmiana: 23 Kwi 2013, 13:17:01 wysłana przez 1941 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #196 dnia: 23 Kwi 2013, 19:32:34 »
CDN.

Chcecie, wierzcie lub nie wierzcie, ale dzisiaj, spotkalem tego sasiada z lewej strony i kurde..... Podziekowal!!!!! Dada!!!

Widzial cala akcje!.
A zalewal sie ze smiechu z interwencji KOCISAF-u. Poradzil mi tez, ze nastepnym razem, gdy sily ONZ zostana zaatakowane to w ramach samoobrony powinny jednak zaczac strzelac (kurde widzial na patio moja tarcze strzelecka).
Zadowolony, bo naprawde Łatek omija rejon i ptaszki maja spokoj.
Co znaczy bohaterstwo jednago osobnika?

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #197 dnia: 23 Kwi 2013, 20:54:43 »
 ;D SUPER  ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: 24 Kwi 2013, 00:00:21 »
No i tutaj wracamy do sedna i moich pogladow w calej rozciaglosci.

Kto wykreowal prawice jako wroga narodu (wszystkie przybudowki tej opcji/strony politycznej) mowie o podpalaczach Polski, ciemnogrodzianach, katolach, oszolomach, naizstach czy faszystach, itp. Kto nazywa Polakow bydlem, Polskosc nienormalnosciai posluguje sie tzw jezykiem nienawisci ? Kto wspiera i przyklaskuje tym wszystkim dzialaniom w Polsce ? Jakie srodowiska i media ? Akcje typu: zabierz babci dowod i masa innych ?

Kto ocenia Polakow, ktorzy nie godza sie na Euro, zwiazki partnerskie, zlodziejstwo, okreslajacych ich powzszymi epitetami ?
Kto wykreowal obraz Polakow jako tych "niepostepowych, zasciankowych, nieeuropejskich" itp, itd ?

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto zaczal cala burze i posluzyl sie tymi wszystkimi zabiegami, ktore okreslamy jako wojne "polsko-polska".

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto wymyslil te wszystkie zwroty i wyryl w je narodowej swiadomosci Polakow. Kto podzielil Polakow.

Kto to byl, jakie media, ludzie itp, itd.

Makar....weź sie chłopie....nie wiesz kto?- przecież to proste...to Kaczyński, Macierewicz i inne typy pt na ten przykład Ziobro...to oni zabili niewinna barbare blide, to za ich rządów niektórzy uczciwi ludzie obawiali sie wizyty o 4 nad ranem jakiegoś CBA, CBŚ, ABW czy innego mp3 ...prawica za swoich rządów sama sobie zgotowala  ten los ..

Ale godzinę trafiłem, co?...hmm...chyba jakas nagroda bedzie za to aboco.... 8)

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #199 dnia: 24 Kwi 2013, 12:50:11 »
No to prosze Piotrze

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: 24 Kwi 2013, 14:25:40 »
No to prosze Piotrze

Ales dziękuje bardzo za tak cenna rzecz, no..nie spodziewałem sie...ze o tytule o obrazka nie wspomnę poprzez skromność ma wrodzona....

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #201 dnia: 24 Kwi 2013, 16:52:16 »
No jak zwykle sie chlopcy dziela medalami ;). A dla kobiet, co :o? Guzik z petelka ;D?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #201 dnia: 24 Kwi 2013, 16:52:16 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #202 dnia: 24 Kwi 2013, 17:03:57 »
No jak zwykle sie chlopcy dziela medalami ;). A dla kobiet, co :o? Guzik z petelka ;D?

A zaslugi w tym watku?????? :o ;D 8)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #203 dnia: 24 Kwi 2013, 17:05:45 »
No co to za pytanie :o?

To, ze w ogole tu JESTESMY ::) ;) ;D!

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #204 dnia: 24 Kwi 2013, 17:38:40 »
No co to za pytanie :o?

To, ze w ogole tu JESTESMY ::) ;) ;D!

Cyt. "Sie czepiasz".
Dodam od siebie : marudzisz.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #205 dnia: 24 Kwi 2013, 17:52:09 »
Cyt. "Sie czepiasz".
Dodam od siebie : marudzisz.

No 8). Z zasady i z natury ;) ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #206 dnia: 24 Kwi 2013, 18:04:59 »
No, tak...produkuj się, kobieto, a i takt nawet nikt tego nie zauważy ...foch >:( 8)
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #207 dnia: 24 Kwi 2013, 18:07:12 »
No, tak...produkuj się, kobieto, a i takt nawet nikt tego nie zauważy ...foch >:( 8)
Foch  >:( 8).
Co 2 fochy , to nie jeden ;) ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #208 dnia: 24 Kwi 2013, 18:29:10 »
Foch  >:( 8).
Co 2 fochy , to nie jeden ;) ;D

Bo sie z tym medalem jeszcze rozmysle.................aisak!

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 24 Kwi 2013, 18:32:59 »
Bo sie z tym medalem jeszcze rozmysle.................aisak!

ja tam  cie nie podjudzam ale po co jej medal?..nie lubie kogos podpuszczac no ale przeciez medalu kobieta nigdy nie doceni a szarfa bedzie naczynia wycierac.. 8)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #209 dnia: 24 Kwi 2013, 18:32:59 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26784
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18012
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39695
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19095
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?