Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (5/44) > >>

makarpoland:
A co z tym Jedwabnym ? "Poklosie" obejrzalas ostatnio ?

happybeti:
Nie, nie obejrzałam. O tym było wiadomo od dawna, to tylko niektórzy teraz , dzięki filmowi, się dowiedzieli...

makarpoland:
Hehe, no na pewno.

Kocham jak to sie o Polakach mowi, ze to i tamto, a spojrzy sie na ten caly cywilizowany Zachod, a tam same trupy w szafach i burdel pod dywanem, lacznie z nagim krolem. ja tak sobie mysle po tych twoich postach, ze tobie to blizej do kazdego innego kraju, ale nie do Polski.

Polacy w przeciwienstwie do innych narodow w 95% zachowywalo sie "jak trzeba" (w najbardziej ekstremalnych warunkach), a probuje nam sie wmowic, ze te 5% to 95% Polakow. I prosze nie pisz, ze nie dostrzegam to co u nas zle i ble, bo doskonale wiem, ze wszedzie sa odchyly, ale kochajac historie i bedac dumny z polskiej historii, nikt nie wmowi mi zadnego Jedwabnego, ludzi honoru typu Jaruzel czy Bartoszewski i innych tego typu glupot.

Relatywizacja historii w Nowej" Europie" idzie pelna para - stajemy sie bardziej "europejscy" z kazdym miesiacem. Za 2 lata dowiemy sie, ze Hitler pochodzil z Podhala i to Polacy rozpetali II wojna swiatowa z jakimis kosmitami nazistami.

happybeti:
Jak to "nikt ci nie wmówi Jedwabnego" ??? ???
Z faktami się nie dyskutuje...Było, stało się, co tu jest do "wmawiania"???

A czy mi bliżej do każdego innego kraju, niż Polski...widzisz, Makar...to zalezy, jak kto pojmuje "patriotyzm". Twoje pojęcie odbiega od mojego, tu się nie zgodzimy, zakładasz, ze to ty i tobie podobni macie monopol na jedyna i słuszną prawde, a reszta to zdrajcy, pachołki Moskwy (lub "zgniłego Zachodu", jak kto woli, w zalezności, co wam pasuje), Żydzi, kolaboranci, "różowa zaraz", pseudoeuropejczycy itd.- epitety , którymi określa się ludzi o poglądach innych, niż twoje, możnaby wymieniac długo.
I długo możnaby dyskutowac, co czyni Polskę wielką, co przysparza jej szacunku w świecie.Ale to zbyt obszerny temat, by w kilku zdaniach posta go zamknąć.

makarpoland:
Jest jedno male "ale". Czemu fakty i opinie ludzi, ktorzy nie splamili nigdy swojego imienia sa nazywane "jedyna sluszna" prawda. Jedyna sluszna prawda to jest cala propaganda trwajaca do dzisiaj i toczaca los naszego kraju. Zacytuje Olka Kwasniewskiego -"wybierzmy przyszlosc". Przeszlosc jest niewazna, a 50 lat i ciagla propoganda i klamstwo nie maja wplywu na takie historie jak np w Jedwabnem. Pewnie, ze jest niewazna, bo jakby ludzie dowiedzieli sie kto, co i jak po 44, to moglby byc problem w Polsce na wieksza skale. Zreszta o czym tu dyskutowac - pod Smolenskiem brzoza tez stracila samolot i "spadlo i sie urwalo". Kazdy kto ma inne zdanie i wskaze dowody w tej sprawie to idiota i ciemnogrod. Czyli np ja :) Co ? Tez nie bylo dowodow, ze to brzoza ? Podobnie jest z Jedwabnym, np: Polacy w Jedwabnem dysponowali pistoletami maszynowymi Mp40 i nabojami do tego typu broni (luski i te sprawy na miejscu masakry).

Moge spytac skad czerpiesz wiedze na tematy cie nurtujace ? Chcialbym wiedziec z ciekawosci.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej