Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (6/44) > >>

happybeti:
Makar, tu się właśnie różnimy, bo te tematy, ktore wymieniłeś, mnie nie nurtują  :).
Tak naprawdę to nie jaram się ani Jedwabnem, ani Smoleńskiem, ani Okragłym Stołem, ani czym tam jeszcze chcesz.
Książki pewnego pana polecałam- o ile pamiętasz, już nie pierwszy raz.Chcesz miec pełny obraz i obiektywne spojrzenie , sięgnij .

1941:

--- Cytat: makarpoland w 21 Mar 2013, 19:54:10 ---Jest jedno male "ale". Czemu fakty i opinie ludzi, ktorzy nie splamili nigdy swojego imienia sa nazywane "jedyna sluszna" prawda. Jedyna sluszna prawda to jest cala propaganda trwajaca do dzisiaj i toczaca los naszego kraju. Zacytuje Olka Kwasniewskiego -"wybierzmy przyszlosc". Przeszlosc jest niewazna, a 50 lat i ciagla propoganda i klamstwo nie maja wplywu na takie historie jak np w Jedwabnem. Pewnie, ze jest niewazna, bo jakby ludzie dowiedzieli sie kto, co i jak po 44, to moglby byc problem w Polsce na wieksza skale. Zreszta o czym tu dyskutowac - pod Smolenskiem brzoza tez stracila samolot i "spadlo i sie urwalo". Kazdy kto ma inne zdanie i wskaze dowody w tej sprawie to idiota i ciemnogrod. Czyli np ja :) Co ? Tez nie bylo dowodow, ze to brzoza ? Podobnie jest z Jedwabnym, np: Polacy w Jedwabnem dysponowali pistoletami maszynowymi Mp40 i nabojami do tego typu broni (luski i te sprawy na miejscu masakry).

Moge spytac skad czerpiesz wiedze na tematy cie nurtujace ? Chcialbym wiedziec z ciekawosci.

--- Koniec cytatu ---

No widzisz makar, my tu mamy taki problem, kazdy slucha innej propagandy. Ale z charakteru twoich wypowiedzi stwierdzam z cala odpowiedzialnoscia, ze w Twojej propagandzie jestes najbardziej zindoktrynowany z nas wszystkich. Ty nie przedstawiasz punktu widzenia Ty go agresywnym tonem narzucasz, no tak to sie nie robi, bo historia lubi sie powtarzac i przez takich jak Ty moze dojsc jak zaraz po wojnie i w trakcie do likwidowania przeciwnikow o innych pogladach nawet nie politycznych tylko swiatopogladowych. \jestes niebezpiecznym czlowiekiem dla dialogu i demokracji, choc niby ja deklarujesz.

happybeti:
Dlatego cały czas powtarzam mu, ze jeszcze młody i głupi  ;).Dojrzali ludzie tak się nie zachowują  :) 8).

I, żeby nie było- w kwestii młodości- ja generalnie absolutnie nie uważam młodych ludzi za kogoś gorszego czy nie wartego dialogu.
Gdy jeszcze mieszkałam i pracowałam w Polsce, miałam mnóstwo znajomych , i kilku przyjaciół, własnie wśród bardzo młodych ludzi. Wiek nie grał roli, dogadywaliśmy się świetnie. No, ale młodych łysych wśród nich nie było  ;D- z faszystami się nie kumpluję.
I zawsze mnie zadziwia to Orwellowskie "dwójmyślenie" naszych rodzimych "nazi".Jak to pogodzić  z miłością do polskiej historii, z patriotyzmem, którego mają pełne gęby ???

1941:

--- Cytat: happybeti w 21 Mar 2013, 20:12:42 ---Dlatego cały czas powtarzam mu, ze jeszcze młody i głupi  ;).Dojrzali ludzie tak się nie zachowują  :) 8).

I, żeby nie było- w kwestii młodości- ja generalnie absolutnie nie uważam młodych ludzi za kogoś gorszego czy nie wartego dialogu.
Gdy jeszcze mieszkałam i pracowałam w Polsce, miałam mnóstwo znajomych , i kilku przyjaciół, własnie wśród bardzo młodych ludzi. Wiek nie grał roli, dogadywaliśmy się świetnie. No, ale młodych łysych wśród nich nie było  ;D- z faszystami się nie kumpluję.
I zawsze mnie zadziwia to Orwellowskie "dwójmyślenie" naszych rodzimych "nazi".Jak to pogodzić  z miłością do polskiej historii, z patriotyzmem, którego mają pełne gęby ???

--- Koniec cytatu ---

Paradoksalnie, i to osmiesza caly ten ruch narodowy/nazi, ze oni robia porzadek narodowy poczynajac od swoich rodakow.
Wszystko dla narodu i ojczyzny, jaja jak berety.

happybeti:
Ano, "smieszno i straszno", Hitler też zaczął od eliminacji niewygodnych Niemców.Oni pierwsi wylądowali w obozach koncentracyjnych...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej