Happybeti - dziekuje. Juz wiem z jakiego obozu jestes. Pochodnie i te sprawy. Gazeta Wyborcza i te sprawy. Przykro mi, ale z wychowankami autorytetow jak Michnik i Geremek nie dyskutuje. 1941 - nie ma szacunku dla nie szanujacych polskiej historii ? Capisci ?
Moje wywody moga byc dla ciebie niedojebane - dla mnie niedojebani sa ludzie, ktorzy powtarzaja slogany z TV i gazet typu GW. Wszystkie wasze zdania i posty to prawie kalka info z tych mediow.
Lemnigerne 
Pozdrawiam
Oj, coś długo ci zajęło "rozpracowanie " nas

.Widzisz, a ja na tobie od razu się poznałam, żeś faszysta

, Mariuszu.
Wolę być ":lemingiem", niż "ciemnym ludem, który wszystko kupi "

. Po Tobie właśnie dobitnie widać, jak kupujesz i łykasz wszystko, co ci sprzedają

.
A jeśli mowa o "wychowankach", to chyba źle użyte słowo.
Otóż- w czasach, gdy powstawała GW , gdy Michnik wyszedł z więzienia (gdzie byli Twoi idole wtedy?), byłam osoba już dorosłą. Miałam swoje poglądy, więc raczej o "wychowaniu" można mówić w twoim przypadku- to ciebie środowisko GP i radia z ryjem sobie wychowało na posłuszną marionetkę, ktora powtarza to, co oni mówią i wierzy w to, w co każą jej wierzyć.
A najśmieszniejsze jest to, że udało im się ciemnemu ludowi wmówić, że myślą "niezależnie"

.Chyba od rozumu...
I jeszcze jedno- takiemu Michnikowi, Geremkowi czy Mazowieckiemu to butów jesteś niegodzien czyścić ty i twoi , pożal się boże, idole

.To oni siedzieli w więzieniach za "komuny", to oni byli numerami 1 na czarnej liście, to nimi straszono pospólstwo w każdym Dzienniku Telewizyjnym.
Tobie tego ci twoi idole nie powiedzą, bo sami w tym czasie albo w piaskownicy, albo bezpiecznie za granicą sobie siedzieli. Jak widać, nadal sie nimi ciemny lud straszy

.Komuna upadła, władza sie zmieniła, a "wróg publiczny nr1" dla ciemnoty pozostał ten sam. I prosze się tu za "ciemny lud " nie obrażać, bo wasz obóz sam was tak nazwał

.Obrażajcie sie na tego, kto to powiedział

.Albo "kupujcie" dalej

I 1941 dobrze pisze- to my ŻYLIŚMY w tamtych czasach, jesteśmy NAOCZNYMI ŚWIADKAMI historii, tej współczesnej.Pamiętam i rządy Gireka, i kryzys, i Stan wojenny, i Okrągły Stół, i to, co potem. A co TY pamiętasz??? Ja przynajmniej mogę opowiedziec swoim dzieciom , tak z pierwszej ręki, jak BYŁO naprawdę, a nie jak to się niektórym wydaje.Jak czytam wypowiedzi trzydziestoletnich "kombatantów", co to z "komuną walczyli", to nic, tylko paść ze śmiechu.

Ty "WIESZ" , co się działo w Polsce po 1989 r

A skąd to niby masz "wiedzieć" na pewno, skoro cię na świecie nawet wtedy jeszcze nie było? WIEM to ja, WIE 1941, bo żyliśmy w tamtych czasach.Ty możesz najwyżej powtarzać to, co ci wciskają rozni nieudacznicy zyciowi i zwolennicy teorii spiskowych, z obłędem w oczach.
Ja wiem, że cię nie przekonam, zbyt jesteś zindoktrynowany, zbyt wcześnie wyprano ci móżdżek. Ale jest nadzieja dla ciebie- z tego się wyrasta.Jak z krótkich tyrolskich spodenek.
Kiedyś tam, gdy dorośniesz i założysz rodzinę (co podobno jest twoim pragnieniem), to przekonasz się, że wtedy dla człowieka liczą się trochę inne wartości. Gdy jesteś odpowiedzialny za drugiego człowieka, za swoje dziecko, wówczas pragniesz dla niego spokoju i bezpieczeństwa, nie marszów i manifestacji.
Jako że długich postów nikt i tak nie czyta, to kończę już ten wywód