Ogólne > Hydepark

CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?

<< < (8/44) > >>

1941:

--- Cytat: makarpoland w 21 Mar 2013, 20:54:55 ---A wy sobie nie przyklaskujecie ? Sluchaj, ja wiem, ze to co pisze nie jest popularne i nie przemawia do wielu, ale ja tez nie wierzylem kiedys w te sprawy o ktorych pisze i mnie pasjonuja. Potrafisz mi odpowiedziec na pytanie co stalo sie z Polska po II wojnei swiatowej ? Nie jest tak jak napisalem ? Polskie elity zostaly zamordowane i zastapione... No wlasnei kim ?

--- Koniec cytatu ---

Stary, wybacz ale w dupie mam wszystkie elity, ktore jeb..... wlasny narod, zeby tylko im bylo dobrze.
Skoro tak Ci pasuje uklad sprzed wojny, to ciekawe gdybys urodzil sie w tamtym czasie w rodzinie chlopskiej i nie ziemianskiej przeciez? \pewnie jeb.... bys gnoj golymi rekami lub drewnianymi widlami i lykal wlasna sline zagryzajac brukwia jak "Panowie" wpieprzaja kurczaki i swinki ktore ty pasiesz.
Mozesz rozwinac sie bardziej na ten temat elito?
Szkole to moze w najlepszym przypadku widzial bys na obrazku, a o czytaniu i pisaniu to trzema krzyzykami.

happybeti:
Skoro polskie elity zamordowane i zastąpione, to...kogo słuchasz? Tych, którzy je zastąpili?Innej odpowiedzi nie ma. Bądź przynajmniej logiczny w swoich wypowiedziach.

A co do "przyklaskiwania sobie"- nie, nie zmawiamy się, nie "popieramy", tylko tak się składa, że mamy akurat podobne poglądy. To nie jest tak, że 1941 i ja sobie gwarzymy i zachwycamy się, jacy to mądrzy jkesteśmy.My USIŁUJEMY po ludzku z tobą rozmawiac, choć to ciężka sprawa  ;).

Poza tym zachowujesz się tak, jakbyś jakąś wiedzę tajemną, maluczkim niedostępną , posiadł i dumny jak paw z tego powodu chodzisz.Jeśli tak ci mówią ci, którzy ci to "sprzedają", to robią cię , jak zwykle, w balona  ;D.Ta "wiedza tajemna" dostępna jest powszechnie- dziś, w dobie internetu. A że nie każdy pada przed nią i jej głosicielami na kolana....a raczej niewielu pada...cóż...chyba jest coś na rzeczy, co?
Myślisz, że ja się nie spotkałam z tamtymi publikacjami, opiniami? Jasne, że tak. A że do mnie ta interpretacja faktów nie przemawia, moja sprawa, nie?
Że wolę Daviesa od jakiegoś pokątnego doktorka z Pcimia Dolnego - też mój wybór.
Mam do niego prawo. Tak, jak ty do swoich wyborów.
I wszystko jest ok., póki nie próbujemy siłą narzucić drugiej osobie swoich przekonań.

makarpoland:
Nie jestem lysy i nie kultywuje (czy definiuje) patriotyzmu, tylko walcze o prawde historyczna, ktora sie zaklamuje. Wiem, ze wielu ludzi nie ma nawet pojecia co sie stalo w Polsce po 89 roku (nie wiedza co to lustracja i inne "bzdety), ale coz. Historia to moja pasja i bede dbal o dobre imie Polakow, ktore kazdy plami (takze na tym forum). A potem placz: NIE SZANUJA NAS, POLACY TO GLUPKI, itd. Jestescie dobrym przykladem ignorantow historycznych i pierwszych forumowych ekspertow. Ale ja sie nie dam i dalej bede przytaczal fakty :D

Bo z nimi sie nei dyskutuje.

makarpoland:
A co do elit - slucham tych, ktorzy wzieli nogi za pas, uciekli, mieli szczescie itp. To pewnie jakies 5% z tych, ktorzy nie przezyli wojny. Polecam dalej Daviesa - tez go lubilem i czytalem, ale wtedy bylem mlody i glupi :D

Teraz jestem troche madrzejszy i starszy i nie sluchaj autoreytetow z TV i nie padam na kolana przed Bolkiem, Jaruzelem, Bartoszewskim i innymi. To takie dziwne, nie ? I nikomu nie narzucam swoich prawd tylko wypowiadam sie na forum w sprawach, w ktorych nei zgadzam sie z postujacymi i pisanymi przez nich postami. To mzoe w was jest problem, ze z wami ktos sie nei zgadza ?

happybeti:
Ty myslisz, że te wasze marsze z pochodniami przysparzają nam , Polakom, szacunku ???Że dzięki nim uważają nas za "mądrych"??? ;D ;D ;D - buhaha ;D
Wiesz, za co szanuje się naród? Za cięzką pracę dla dobra kraju, za rozsądek, za pragmatyzm, za uczciwość.
Bądź uczciwy i kulturalny w pracy, w swoim srodowisku (nie twierdzę, że tak nie jest), daj się poznać z najlepszej strony, a zrobisz więcej dobra dla Polski, niż swoimi ulotkami czy manifestami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej