Ogólne > Hydepark
CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
1941:
--- Cytat: piotr1 w 20 Mar 2013, 20:38:29 ---- mowiac do hitlera- dania?ten kraj durni i wiesniakow podbijemy w 1 dzien....troszke sie pomylil bo zajelo im to cale 6 godzin- liczac przerwe na sniadanie i kawe...kiedy dunczycy tych wszystkich zydow ukryli?a moze inaczej- kiedy oni ukryli tych wszystkich 20 zydow- bo skoro 100 zginelo to wiecej pewnie nie bylo...zwlaszcza ze zginelo 1000 cywili i 2100 zolnierzy- pewnie sie postrzelili po pijanemu...ale mialem o czym innym...czy ktos z was mial konfrontancje z dunem- taka ostra?pytam gdyz ja mialem- dosc sporo razy i moje wnioski sa takie- duny sa miekkim h.... robione jak jeden.....czemu?- otoz zawsze- ale to naprawde zawsze, gdy dochodzilo do ostrego spiecia dun odchodzi i robi co mu kaze klnac pod nosem lub obraca w zart sytuacje lub robi cos takiego zeby tylko nie doszlo do mordobicia....hmm...mozna to nazwaz madroscia lub mozna to nazwac tchozostwem...ja, jak to ja, ide na latwizne i nazywam to tchozostwem....ktos jeszcze mial takie sytuacje lub podobne?acha- dane z wikipedii wiec nie wiem czy prawdziwe
--- Koniec cytatu ---
Cyt.
Pomimo miażdżącej przewagi liczebnej, żołnierze duńscy dzielnie stawiali opór. Szczególną odwagę wykazali żołnierze Straży Królewskiej i przygraniczne oddziały w południowej Jutlandii (patrz: Walki niemiecko-duńskie w południowej Jutlandii 9 kwietnia 1940). W obronie kraju zginęło 16 żołnierzy. Po dwóch godzinach wojskowego oporu duński rząd na czele z królem Chrystianem X rozkazał wstrzymanie ognia.
piotr1:
no to faktycznie odwazni,nie?az 2 godziny i az 16 poleglych..zenada....wiesz- ja odnosze to do polskich zolnierzy i ich uwazam za odwaznych...czemu?- tego nie trzeba raczej nikomu tlumaczyc..czyli co?- joseph,ze mu tak po imieniu powiem- racje jednak mial?
1941:
--- Cytat: piotr1 w 20 Mar 2013, 21:27:21 ---no to faktycznie odwazni,nie?az 2 godziny i az 16 poleglych..zenada....wiesz- ja odnosze to do polskich zolnierzy i ich uwazam za odwaznych...czemu?- tego nie trzeba raczej nikomu tlumaczyc..czyli co?- joseph,ze mu tak po imieniu powiem- racje jednak mial?
--- Koniec cytatu ---
Wez pod uwage, ze to byli megalomani, lizusy, i cierpieli na falszywe przekonanie, ze tylko ich rasa sie liczy. Gdybys pogrzebal w ideologi nazistowskiej, to oni byli wrecz inspirowani stylem nordyckim, za jaki uznawali Dunczykow i Norwegow. Czerpali rowniez z mitologii germanskiej i nordyckiej rownorzednie.
Wiec chyba ocena tej wypowiedzi nie moze byc taka jednoznaczna.
piotr1:
cytat jest z ksiazki pt architekt hitlera napisanej wlasnie przez architekta hitlera...a ocena dunow?co o nich powiesz?czy sa tchorzami takimi jak byli w czasie 2 wojny czy nie?
1941:
--- Cytat: piotr1 w 20 Mar 2013, 21:49:06 ---cytat jest z ksiazki pt architekt hitlera napisanej wlasnie przez architekta hitlera...a ocena dunow?co o nich powiesz?czy sa tchorzami takimi jak byli w czasie 2 wojny czy nie?
--- Koniec cytatu ---
Roznie to jest. Zalezy w jakie srodowisko trafisz. Spoleczenstwo jednak znaczaco ewoluowalo. No wez chodzby "Aniolowie Piekiel" wcale tacy grzeczni nie sa.
Tez faktem drugim jest, ze w kupie kozaki, ale na osobnosci znacznie traca na vigorze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej