Ogólne > Hydepark
do tych, ktorzy sa na a-kasse
Reksio:
--- Cytat: ayme w 22 Mar 2013, 21:53:11 ---dobrze Reksiu i zjem babeczke za Ciebie oraz wzniose toast jakims fajnym drinkiem za Twoje zdrowie;Dale poki co to Swieta mamy za pasem.
przepraszam ,ze pytam ale z tym odejsciem z pracy to byla nagla decyzja czy mialas powod?oczywiscie nie musisz tutaj odpowiadac ,jezeli to cos delikatnego.
--- Koniec cytatu ---
No powód był ;D Nie mogliśmy dojść do porozumienia z moim szefem w kwestii godzin pracy po moim powrocie z macierzyńskiego/wychowawczego. Plan moich zajęć zabierał mi zbyt dużo czasu w niektóre dni i nie chciałam się na to zgodzić, bo to znowu kolidowało z ilością godzin spędzonych dziennie z moją córeczką. Uważam, że kiedy ona jest jeszcze taka malutka, to potrzebna jest jej też codzienna obecność mamy a nie tylko taty, a przez cztery dni w tygodniu widziałabym ją tylko rano przed oddaniem do dagpleje :) Wybrałam rezygnację z pracy, bo dla mnie ważniejsza jest ona. A znając moje doświadczenie na rynku pracy i kwalifikacje, to znajdę coś, co będzie mi bardziej pasowało ;)
Reksio:
--- Cytat: Ania8520 w 22 Mar 2013, 22:15:53 ---Witam :)
Kilka wątków wcześniej wspominał ktoś z Was że zaczyna się sezon i jest mnóstwo ofert pracy. Czy mogę prosić o linki do tych stron?
Wiem że wątek o trochę innej tematyce ale po co zakładać kolejny.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam :)
--- Koniec cytatu ---
Nie ja to pisałam, ale za to czytałam, że Legoland poszukuje na sezon pracowników polskojęzycznych, bo mają coraz więcej polskich turystów :) Link był chyba na Jobindex.dk ale nie pamiętam na 100%.
ayme:
Do Rekio :ok , bardzo to rozumiem ,mamy tylko jedno zycie i dzieci sa tylko raz male.Jezeli nie masz noza na gardle ,jak niektorzy z kredytami itp i masz szanse na cos lepszego ,to tylko pogratulowac decyzji :)
pozdrawiam serdecznie i czekam na wiosne ale poki co chodze w grubszej kurtce niz chodzilam w grudniu >:(
aisak:
--- Cytat: Reksio w 22 Mar 2013, 21:11:47 ---Dzięki, hauuu hauuu ;D Też się stęskniłam, w końcu znowu sobie poszczekam i powarczę na niektórych ;D
--- Koniec cytatu ---
Oj Ty, Psineczko, widac, ze Ci nas brakowalo :P. (I wzajemnie :) )
linka:
Witam
Mam pytanie odnośnie praktyk.
Jestem na a-kassie, mam mniej niż 30 lat. Mam pracę na zasadzie zastępcy (jak ktoś jest chory czy jedzie na ferie to mnie wzywają do pracy, czyli dość często). Znalazłam ją szybko bo 6 dni po zwolnieniu z poprzedniej firmy. Teraz a-kassa dopłaca mi tylko te dni, kiedy nie jestem w pracy. Jestem teraz także w trakcie "przerzucania" mojego wykształcenia na duńskie realia i chcę tu dokończyć moje studia. Jobcenter o tym wszystkim wie a i tak ciągają mnie na spotkania dość często. Tak jak bym była na kontanthjælp. Ostatnio wysłali mnie na miesięczny kurs szukania pracy. Teraz wysyłają mnie na miesięczne praktyki. Jutro mam spotkanie w sprawie praktyk. I pytanko: Czy mogę odmówić ich bez konsekwencji? Nie znam swoich praw i może oni to wykorzystują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej