Ogólne > Hydepark

do tych, ktorzy sa na a-kasse

<< < (8/9) > >>

aisak:

--- Cytat: Jomir w 20 Cze 2013, 22:54:32 ---Mysle, ze albo Ty, albo Twoj szef pomyliliscie kontanthjælp z A-kasse. Obydwa swiadczenia sa zasilkami dla bezrobotnych, ale sa wyplacane na innych zasadac i przez inne instytucje.

--- Koniec cytatu ---
hihihi, obawiam sie , ze to szef ;) :D!

1941:

--- Cytat: Jomir w 20 Cze 2013, 22:54:32 ---Mysle, ze albo Ty, albo Twoj szef pomyliliscie kontanthjælp z A-kasse. Obydwa swiadczenia sa zasilkami dla bezrobotnych, ale sa wyplacane na innych zasadac i przez inne instytucje.

--- Koniec cytatu ---

Chociaz, kontant tez nie koniecznie tylko 6 mscy, znam przypadki dłuzszego pobierania  :)
Ja mysle, ze uczony kolega miał na mysli przepis o wjezdzie do DK i poszukiwanie pracy to jest te 6 mscy, a nie douczł sie juz, ze innych uprawnieni sie nabiera gdy przepracuje sie juz jakis czas w DK, czyli stosunku pracy i płaconych podatkow i składek.
Bystrzacha z tego szefa  ;D Swoja droga ponizajace traktowanie, miałem podobna sytuacje jak jeszcze sie nie "opierzyłem" i usłyszałem til Polen.
Odpowiedziałem, ze predzej on wyjedzie za robota niz ja, patrzta, patrzta sie sprawdziło!!! 2 miesiace po mnie faceta zwolnili i gdzies wybyl, a słuch o nim zaginał  ;D ;D ;D

aisak:

--- Cytat: 1941 w 21 Cze 2013, 09:29:19 ---Chociaz, kontant tez nie koniecznie tylko 6 mscy, znam przypadki dłuzszego pobierania  :)
Ja mysle, ze uczony kolega miał na mysli przepis o wjezdzie do DK i poszukiwanie pracy to jest te 6 mscy, a nie douczł sie juz, ze innych uprawnieni sie nabiera gdy przepracuje sie juz jakis czas w DK, czyli stosunku pracy i płaconych podatkow i składek.
Bystrzacha z tego szefa  ;D Swoja droga ponizajace traktowanie, miałem podobna sytuacje jak jeszcze sie nie "opierzyłem" i usłyszałem til Polen.
Odpowiedziałem, ze predzej on wyjedzie za robota niz ja, patrzta, patrzta sie sprawdziło!!! 2 miesiace po mnie faceta zwolnili i gdzies wybyl, a słuch o nim zaginał  ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie, ze mozna dluzej. Wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji. Osobiscie znam Polakow i Polki pobierajace kontanthjælp od  ok 2 lat.

Prawda jest taka, ze o ile my , przecietni Polacy mamy naprawde jako taka wiedze o podatku, zwiazkach zawodowych i innych, mysle , waznych sprawach, zarowno tu , jak i w Polsce, to przecietni  Dunczycy tej wiedzy nie posiadaj i przyznaja to bez wstydu, zupelnie otwarcie. Ktos nie wierzy? Proponuje sie spytac przecietnego Dunczyka ( oczywicie nie mowie o 4% wysoko wyksztalconych Dunczykow 8)) o fagforening, ktory poleca i dlaczego ;) :D :D Znam odpowiedz, hehehe 8) :D

"Til Polen..." tez uslyszalam w kommune, gdy wcale nie prosilam o pieniazki, tylko o rade i pomoc w uzyskaniu mieszkania. Mnie to kopnelo do przodu. Wiecej tam nie poszlam. Jest to ponizajace, ale...jednoczesnie swiadczy o ludziach, ktorzy takie slowa wypowiadaja, a nie o nas...

A propos dunskich liderow, bosow i szefow... Bardzo czesto, w magazynach np, szczegolnie do zarzadzania grupami o innym podlozu etnicznym ;) przeznacza sie Dunczykow, ktorzy ukonczyli.... 9 klas Folkeskole :D :D :D

No, wszystko na ten temat mysle.... 8)

Iwcia:

--- Cytat: aisak w 20 Cze 2013, 23:26:01 ---hihihi, obawiam sie , ze to szef ;) :D!

--- Koniec cytatu ---
Tak masz rację , to szef . Ale na pewno nie jest to złośliwa pomyłka , pracuję w firmie gdzie jednak stawiają na pracowitość , dokładność i brak kłopotów właśnie z Polakami . I jeszcze nigdy , a pracuję już 4 lata , nie usłyszeliśmy nic dla nas obrazliwego . Oni wiedzą doskonale , że mogą liczyć na nasze ,, zdolności,, , a my jeszcze jakoś nie przejechaliśmy się na nich .

aisak:

--- Cytat: Iwcia w 21 Cze 2013, 12:00:04 ---Tak masz rację , to szef . Ale na pewno nie jest to złośliwa pomyłka , pracuję w firmie gdzie jednak stawiają na pracowitość , dokładność i brak kłopotów właśnie z Polakami . I jeszcze nigdy , a pracuję już 4 lata , nie usłyszeliśmy nic dla nas obrazliwego . Oni wiedzą doskonale , że mogą liczyć na nasze ,, zdolności,, , a my jeszcze jakoś nie przejechaliśmy się na nich .

--- Koniec cytatu ---
Nie, no ja wiem, ze nie zlosliwe. Ani, ze pewnie obrazic nie mial zamiaru. To po prostu braki w wiedzy, a to nie jest karalne, za to nagminne ;) :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej