Ogólne > Hydepark

Polskie kompleksy

<< < (8/10) > >>

Reksio:
Chcesz udowadniać swoje racje - ok, ale od razu wyskakujesz z wulgaryzmami, co świadczy tylko o twoim chamstwie.

I Rzeczpospolita lub Rzeczpospolita Obojga Narodów dotyczy Państwa Polskiego od roku 1454 do 1795 czyli Trzeciego rozbioru. Państwa, które złożone było z Korony Królestwa Polskiego i Wielkiego Księstwa Litewskiego. Największe terytorium zajmowała w latach 1619-1622. W tym czasie akurat całe południowe terytorium należało do Korony Królestwa Polskiego i panował w tym czasie Zygmunt III Waza, który był skoligowany z Jagiellonami poprzez matkę i ciotkę.

Między tym co chce powiedzieć Aisak i ty (twoja mapka) jest jakieś ponad 100 lat różnicy ale i ty i ona macie rację  ;D

aisak:

--- Cytat: silk w 30 Mar 2013, 07:44:23 ---Szkoda mi z toba dyskutowac, bo historii uczylas sie chyba na kursach kroju i szycia. Tak wogole czytajac twoje wpisy na tym forum dochodze do wniosku, ze jestes najlepszym potwierdzeniem wszystkich moich tez dotyczacych wad Polakow.
Sa ludzie, ktorzy w d...pie byli i g....no widzieli - zaliczasz sie do takich. Po prostu nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz kompletnie pojecia i tak bedzie lepiej.
A jesli cos chcesz wiedziec np. o "Polsce od morza do morza" to troche poczytaj na ten temat zanim otworzysz buzie.
Bo myslac po twojemu to Polska teraz jest od morza do oceany (Atlantyckiego) - poniewaz jest czlonkiem EU.

--- Koniec cytatu ---
        Kursy kroju i szycia, pewnie by mi sie przydaly, bo nie potrafie, ale nie dziekuje, jesli mam tam spotykac osoby Twojego pokroju.
    Wyskakujesz mi z mapka, ktora potwierdza to , co pisalam, ale to szczegol. Ty wiesz lepiej, zapewne z tych kursow ;). I z ta wiedza zyj sobie chlopeczku dalej :D.

"Ludzie, ktorzy w dupie byli i gowno widzieli" :). Zapewne to jest Twoje wyobrazenie tolerancji. Coz, kazdy ma taki oglad swiata, jaki sam reprezentuje 8). Nie polemizuje z Toba, tak samo jak nie polemizuje ze stwierdzeniem, ze : "Czarne jest biale, a biale czarne...." 8).

Hehehehe, dziekuje za wszystkie koplementy i czas spedzony na przeczytaniu ponad tysiaca moich postow. Bo to , rozumiem uczyniles? Rozumiem, ze bardzo sie nudzisz, proponuje jednak dobra ksiazke, zareczam rozrywka przednia ;).

Na tym koncze z Toba rozmowe, bo zamiast rzetelnej dyskusji wywiazalo sie kolejne bagienko, a ja nie lubie zniesmaczac innych czytajacych. Totez baw sie sam, ja zabieram zabawki ;)
 Wesolych Swiat :)

silk:

--- Cytat: Reksio w 30 Mar 2013, 12:51:15 ---Chcesz udowadniać swoje racje - ok, ale od razu wyskakujesz z wulgaryzmami, co świadczy tylko o twoim chamstwie.

I Rzeczpospolita lub Rzeczpospolita Obojga Narodów dotyczy Państwa Polskiego od roku 1454 do 1795 czyli Trzeciego rozbioru. Państwa, które złożone było z Korony Królestwa Polskiego i Wielkiego Księstwa Litewskiego. Największe terytorium zajmowała w latach 1619-1622. W tym czasie akurat całe południowe terytorium należało do Korony Królestwa Polskiego i panował w tym czasie Zygmunt III Waza, który był skoligowany z Jagiellonami poprzez matkę i ciotkę.

Między tym co chce powiedzieć Aisak i ty (twoja mapka) jest jakieś ponad 100 lat różnicy ale i ty i ona macie rację  ;D

--- Koniec cytatu ---
Rozumiem Twoja chec zalagodzenia sytuacji - ale to nie ja pierwszy staralem sie ponizyc aisak.
Chodzilo tylko o prawde historyczna, a ta niestety jest taka, ze to nie Polska a litwa miala dostep do Morza Czarnego.
Polska tylko czesciowo przez lenno - Moldawie.
Poczytaj zreszta tu: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=37902&st=0
Aisak - wez Ty sie nie denerwuj  :D Wesolych Swiat  ;D

aisak:

--- Cytat: silk w 30 Mar 2013, 16:25:10 ---Rozumiem Twoja chec zalagodzenia sytuacji - ale to nie ja pierwszy staralem sie ponizyc aisak.
Chodzilo tylko o prawde historyczna, a ta niestety jest taka, ze to nie Polska a litwa miala dostep do Morza Czarnego.
Polska tylko czesciowo przez lenno - Moldawie.
Poczytaj zreszta tu: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=37902&st=0
Aisak - wez Ty sie nie denerwuj  :D Wesolych Swiat  ;D

--- Koniec cytatu ---
Sie nie denerwuje, tylko mi z kursami szycia nie wyjezdzaj >:(. Nie mam na nie czasu, musze sie historii poduczyc ;)

1941:

--- Cytat: aisak w 30 Mar 2013, 16:30:37 ---Sie nie denerwuje, tylko mi z kursami szycia nie wyjezdzaj >:(. Nie mam na nie czasu, musze sie historii poduczyc ;)

--- Koniec cytatu ---

A na kursie juz doszliscie do stębnowania? (czy cos takiego)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej