Ogólne > Hydepark
Polskie kompleksy
aisak:
--- Cytat: myszka0807 w 28 Mar 2013, 03:16:01 ---mowilam nie pij tyle :D
--- Koniec cytatu ---
nie mowilas :( ;) ;D!!!
silk:
--- Cytat: aisak w 27 Mar 2013, 20:13:11 --- Hmm, jakby tu wybrnac a nie sklamac ;)? Razi retoryka, natomiast zgadzam sie co do mysli przewodniej. Ja osobiscie jestem "zwolenniczka" Polski wielkiej , mocarstwowej, "od morza do morza". Przepraszam, tak mam i tak mi, przypuszczam zostanie :).
--- Koniec cytatu ---
Co za pierdoly ::)
Od morza do morza to byla Litwa, przez bardzo krotko i z Litwinem na polskim tronie ;) - Jagiello NIE BYL POLAKIEM.
Wypowiedzi wiekszosci w tym watku swiadcza albo o kardynalnym braku wiedzy historycznej albo zle pojetej milosci do oczyzny. Milosc tak, ale madra i uczciwa a nie bezgraniczna i bezkrytyczna.
Polska nie jest krajem tolerancji - kilkaset lat temu byla to fakt, ale "tolerancja" naszego narodu od okresu miedzywojennego poczynajac jest wielce watpliwa. Wystarczy poczytac polskie fora internetowe - sodoma i gomora.
Kto z Was ma moralne prawo oceniac, czy jestem patryjota czy nie? Co to jest patryjotyzm? Bezkrytyczne wychwalanie wszystkiego co nasze ???? To zwykla glupota. Kazdy narod ma swoje "ciemne strony". Polacy nie sa inni. Trzeba znac swoje wady aby w pelni rozumiec i doceniac zalety.
Jak to kiedys powiedzial Wladyslaw Bartoszewski: Największym problemem Polski jest zły stosunek do samego siebie: podejrzliwość, kłótliwość, swarliwość, nienawiść, kompleksy, brak pewności siebie i negatywny stosunek do własnej historii. I aby jeden drugiemu mógł dojechać dobrze, gotów jest przy okazji popełnić samobójstwo.
Najbardziej podobaja mi sie slowa Winstona Churchilla:Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć.
aisak:
--- Cytat: silk w 29 Mar 2013, 08:13:07 ---Co za pierdoly ::)
Od morza do morza to byla Litwa, przez bardzo krotko i z Litwinem na polskim tronie ;) - Jagiello NIE BYL POLAKIEM.
Wypowiedzi wiekszosci w tym watku swiadcza albo o kardynalnym braku wiedzy historycznej albo zle pojetej milosci do oczyzny. Milosc tak, ale madra i uczciwa a nie bezgraniczna i bezkrytyczna.
Polska nie jest krajem tolerancji - kilkaset lat temu byla to fakt, ale "tolerancja" naszego narodu od okresu miedzywojennego poczynajac jest wielce watpliwa. Wystarczy poczytac polskie fora internetowe - sodoma i gomora.
Kto z Was ma moralne prawo oceniac, czy jestem patryjota czy nie? Co to jest patryjotyzm? Bezkrytyczne wychwalanie wszystkiego co nasze ???? To zwykla glupota. Kazdy narod ma swoje "ciemne strony". Polacy nie sa inni. Trzeba znac swoje wady aby w pelni rozumiec i doceniac zalety.
Jak to kiedys powiedzial Wladyslaw Bartoszewski: Największym problemem Polski jest zły stosunek do samego siebie: podejrzliwość, kłótliwość, swarliwość, nienawiść, kompleksy, brak pewności siebie i negatywny stosunek do własnej historii. I aby jeden drugiemu mógł dojechać dobrze, gotów jest przy okazji popełnić samobójstwo.
Najbardziej podobaja mi sie slowa Winstona Churchilla:Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam sie z Toba, co za pierdoly ::).
Lockaut na historie miales na bank. Ale to Twoj bol ::). Tylko, jak tworzysz nowa historie Polski, to doczytaj sobie czasami cos, ksiazke np ;).
Cos Ty bral, jak czytales moj post :-\? Kto napisal , ze Jagiello byl Polakiem?? Litwa od morza do morza..? Prosze Cie, bo...no nie, nie da sie ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D. I pewnie nic Ci nie mowi nazwa Rzeczypospolita OBOJGA NARODOW?. Coz, to tez Twoj bol 8).
"Polska nie jest krajem tolerancji..." Tjaaa, cytujac Kanclerza Zamoyskiego: "Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" ;).... mamy, co mamy, wiec czytajac Twoje posty, rowniez z tym Twoim twierdzeniem sie zgadzam ::) 8)
lonewolf:
cytat
Nie GP, a Sakiewicz.
Zreszta co znaczy "taaa" ?
Wiadomo, ze nam blizej do Niemcow, ale niekoniecznie jest to po drodze naszym "braciom" ze Wschodu. Oni by bardzo chcieli zeby Polska byla Rosja, a cala Europa Wielkim Imperium Rosyjskim. Co do politykow z Wiejskiej - wiekszosc z nich posiada tylko polskie nazwiska, nie reprezentuja Polakow.
Sluchaj to TAAAAAAA znaczy , ze masz wyrobiona opinie i sie jej trzymasz
Nie wiem w jakim celu cala ta dyskusja ale to tylko moje zdanie
Sprawdzasz polonie co sadzi o...?
Jak dla mnie to pewne fakty sa niezaprzeczalne a tu jakos jedni drugim staraja sie udowodnic ..sam nie wiem co
Zakonczyc zycie przeszloscia i patrzec w przyszlosc...skonczyc z patrzeniem za siebie, pewne rzeczy ocenia historia i tyle w temacie.
pozdrawiam
silk:
--- Cytat: aisak w 29 Mar 2013, 14:40:53 --- Zgadzam sie z Toba, co za pierdoly ::).
Lockaut na historie miales na bank. Ale to Twoj bol ::). Tylko, jak tworzysz nowa historie Polski, to doczytaj sobie czasami cos, ksiazke np ;).
Cos Ty bral, jak czytales moj post :-\? Kto napisal , ze Jagiello byl Polakiem?? Litwa od morza do morza..? Prosze Cie, bo...no nie, nie da sie ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D. I pewnie nic Ci nie mowi nazwa Rzeczypospolita OBOJGA NARODOW?. Coz, to tez Twoj bol 8).
"Polska nie jest krajem tolerancji..." Tjaaa, cytujac Kanclerza Zamoyskiego: "Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" ;).... mamy, co mamy, wiec czytajac Twoje posty, rowniez z tym Twoim twierdzeniem sie zgadzam ::) 8)
--- Koniec cytatu ---
Szkoda mi z toba dyskutowac, bo historii uczylas sie chyba na kursach kroju i szycia. Tak wogole czytajac twoje wpisy na tym forum dochodze do wniosku, ze jestes najlepszym potwierdzeniem wszystkich moich tez dotyczacych wad Polakow.
Sa ludzie, ktorzy w d...pie byli i g....no widzieli - zaliczasz sie do takich. Po prostu nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz kompletnie pojecia i tak bedzie lepiej.
A jesli cos chcesz wiedziec np. o "Polsce od morza do morza" to troche poczytaj na ten temat zanim otworzysz buzie.
Bo myslac po twojemu to Polska teraz jest od morza do oceany (Atlantyckiego) - poniewaz jest czlonkiem EU.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej