poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Levering  (Przeczytany 4861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Denmark

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Levering
« dnia: 29 Mar 2013, 22:01:19 »
Witam
Oglądając oferty aut z komisu na dba można zauważyć coś takiego jak-Levering, jakieś 3tys.Czy to oznacza że trzeba jeszcze dopłacić żeby auto z komisu które nie ma jeszcze blach przewieść pod dom właściciela??,jakie macie doświadczenia w kupnie pierwszego auta w danii na raty??.Z góry dzięki za odpowiedz.

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
Odp: Levering
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Mar 2013, 22:06:56 »
pewnie tak
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

Offline witiaw

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Mar 2013, 20:46:25 »
 Levering to koszt przerejstrowania auta na nowego wlasciciela. wacha sie od 1000 do ponad 3 tys. Handlarze raczej niechetnie z tego rezybgnuja. Niewiem czy koszt blach jest w tej cenie ale raczej tak w koncu 3 kola zgarniaja za wizyte w skacie i przerejstrowanie auta :).
Nie jest to koszt przewiezienia auta bez blach pod dom wlasciciela, auto odbierasz u handlarza z nowymi blachami po kilku dniach od transakcji. Dowod rejstracyjny przychodzi po ok tygodniu na twoj adres

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Mar 2013, 20:48:32 »
Levering to koszt przerejstrowania auta na nowego wlasciciela. wacha sie od 1000 do ponad 3 tys. Handlarze raczej niechetnie z tego rezybgnuja. Niewiem czy koszt blach jest w tej cenie ale raczej tak w koncu 3 kola zgarniaja za wizyte w skacie i przerejstrowanie auta :).
Nie jest to koszt przewiezienia auta bez blach pod dom wlasciciela, auto odbierasz u handlarza z nowymi blachami po kilku dniach od transakcji. Dowod rejstracyjny przychodzi po ok tygodniu na twoj adres

A badania techniczne?  Niejednokrotnie jest to rowniez zgloszenie przez handlarza auta do ubezpieczenia o ile jest takie zyczenie wtedy jest pytanie gdzie chce sie ubezpieczyc.

Offline witiaw

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 4
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Mar 2013, 20:58:17 »
Cytuj (zaznaczone)
A badania techniczne?
w kazdym ogloszeniu masz napisane kiedy auto kialo ostatni przeglad :) a nastepny po 2 latach od ostatniego. Co do ubezpieczenia to przy rejstracji w skacie pytaja w jakiej firmie bedziesz auto ubezpieczal oraz czy z kasko czy bez i skat wysyla info do ubezpieczalni ze taki to a taki samochod bedzie w tej firmie ubezpieczony. Kiedys trzeba bylo do skatu przyniesc potwierdzenie ubezpieczenia teraz jest to zbedne.Rejstrowale auto kilka miesiecy temu wiec info swieze

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Mar 2013, 21:04:19 »
w kazdym ogloszeniu masz napisane kiedy auto kialo ostatni przeglad :) a nastepny po 2 latach od ostatniego. Co do ubezpieczenia to przy rejstracji w skacie pytaja w jakiej firmie bedziesz auto ubezpieczal oraz czy z kasko czy bez i skat wysyla info do ubezpieczalni ze taki to a taki samochod bedzie w tej firmie ubezpieczony. Kiedys trzeba bylo do skatu przyniesc potwierdzenie ubezpieczenia teraz jest to zbedne.Rejstrowale auto kilka miesiecy temu wiec info swieze

O ile dokonujesz tych formalnosci sam. Za mnie robil to forhandler. Auto mialo jeszcze rok przegladu ale zazyczylem sobie aktualny i tak place levering.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Mar 2013, 21:46:43 »
pewnie tak

No nie, jak nie wiesz to nie pisz  8) Miałam odpowiedzieć na ten wątek, ale już mnie uprzedzili, i dobrze że ktoś napisał, bo gdybyś był jedynym kto odpowie to nieźle byś go w jajo zrobił. No ale w końcu Święta idą, to i jaja potrzebne  ;D A może to była odpowiedź już z okazji Prima Aprylis???  ::)
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Mar 2013, 21:46:43 »

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Mar 2013, 11:21:00 »
jakie macie doświadczenia w kupnie pierwszego auta w danii na raty??

przewaznie wszelkie formalnosci zajmuja bardzo malo czasu  max 15 min i jest twoj jesli spelniasz warunki .

jesli salon w ktorym kupujesz samochod finansuje kredyt to bedziesz musial obowiazkowo wykupic auto kasko

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Mar 2013, 11:27:36 »
w kazdym ogloszeniu masz napisane kiedy auto kialo ostatni przeglad :) a nastepny po 2 latach od ostatniego.

jesli samochod  kupowany jest od nowego to do pierwszy przeglad bedzie dopabuse za 4 ( liczac od 1 dnia  rejestracji ) po 4

latach dopabuse co 2 lata

Offline czysio

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Mar 2013, 12:12:36 »
Miałem ten sam dylemat płacąc za auto w komisie , więc spytałem wprost. Odpowiedź była taka , że jest to opłata za przygotowanie samochodu dla nowego właściciela i w tej cenie są opłaty skarbowe oraz mycie , czyszczenie i wszelkie inne prace. Pan powiedział , że mogłem zgłosić wcześniej , że nie chcę aby samochód był "wypucowany" i wtedy  opłata jest tylko za tablice. Więc teraz już wiem na przyszłość. Pozdrawiam

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 10
  • -Otrzymane: 29
  • Reputacja: +14/-2
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Kwi 2013, 16:12:46 »
Ale na brudnego, zajechanego i nie lśniącego auta to byś nawet nie spojrzał na placu;)

Offline czysio

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 7
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Kwi 2013, 10:49:39 »
Tylko to trochę nie na temat , każdy normalny sprzedający szykuje auto na sprzedaż. W moim przypadku okres oglądania a kupna , tego konkretnego auta był tydzień lub więcej. Opłatę zapłaciłem przy odbiorze samochodu a to znaczy ,że został on wyszykowany już konkretnie dla mnie , do odbioru. Gdybym miał świadomość tego , że muszę za to zapłacić , zabrałbym go brudnego i sam sobie posprzątał. O tym jest ten post. Pozdrawiam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #11 dnia: 04 Kwi 2013, 10:49:39 »

"Levering"

Zaczęty przez AK211Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4611
Ostatnia wiadomość 09 Lut 2011, 23:29:46
wysłana przez Hans