Ogólne > Rodzina ...
renta w danii
horta:
Witam wszystkich, czy ktos wie w jaki sposob mozna starac sie o rete w danii?
Na podstawie jakich chrob mozna sie ubiegac o rete?? Ja mam depresje i reumatyzm.
faja:
--- Cytat: horta w 12 Kwi 2013, 13:56:44 ---Witam wszystkich, czy ktos wie w jaki sposob mozna starac sie o rete w danii?
Na podstawie jakich chrob mozna sie ubiegac o rete?? Ja mam depresje i reumatyzm.
--- Koniec cytatu ---
Przede wszystkim musisz miec pobyt staly w Danii, z reszta zwracasz sie do lekarza, albo skladasz wniosek bezposrednio w komunie.
Przed 40tka nie przysluguje renta.
Nie choroby o nazwie reumatyzm ;)
dania_d:
A mówiłaś lekarzowi że masz depresje ?
Szybko cię wyleczy z tego ;D.
Pół roku Modigen po 2 tabletki, zapisze cię na codzienne bieganie min godzine, ( nie że sobie sama) pod okiem opiekuna, i ja ci daje 2 tyg że się sama wyleczysz. Po taki treningu biegania. Reumatyzm to nie choroba. Na pewno nie masz stałego pobytu, bo jakbyś miała to byś wiedziała co robić. W komunie by cię pokabusewali, tutaj udawanie nie przejdzie. Daj znać za miesiąc jak twoja depresja. Oczywiście po tym jak lekarz ją stwierdził i zalecił leczenie. ;D. A jak lekarz ci stwierdzi reumatyzm, to min 2 litry wody, sauna, plus lampa na podczerwień i reumatyzm jak ręką odjął. Więc do pracy a nie po zasiłek
aisak:
--- Cytat: dania_d w 12 Kwi 2013, 14:36:23 ---A mówiłaś lekarzowi że masz depresje ?
Szybko cię wyleczy z tego ;D.
Pół roku Modigen po 2 tabletki, zapisze cię na codzienne bieganie min godzine, ( nie że sobie sama) pod okiem opiekuna, i ja ci daje 2 tyg że się sama wyleczysz. Po taki treningu biegania. Reumatyzm to nie choroba. Na pewno nie masz stałego pobytu, bo jakbyś miała to byś wiedziała co robić. W komunie by cię pokabusewali, tutaj udawanie nie przejdzie. Daj znać za miesiąc jak twoja depresja. Oczywiście po tym jak lekarz ją stwierdził i zalecił leczenie. ;D. A jak lekarz ci stwierdzi reumatyzm, to min 2 litry wody, sauna, plus lampa na podczerwień i reumatyzm jak ręką odjął. Więc do pracy a nie po zasiłek
--- Koniec cytatu ---
Chwila , chwila. Depresja to nie zarty. Sa rozne odmiany depresji. Jesli jest to na przyklad wrodzony brak serotoniny, to zadne bieganie, ani takie tam. Renta bedzie przyznana
Reksio:
--- Cytat: faja w 12 Kwi 2013, 14:21:18 --- Przede wszystkim musisz miec pobyt staly w Danii, z reszta zwracasz sie do lekarza, albo skladasz wniosek bezposrednio w komunie.
Przed 40tka nie przysluguje renta.
Nie choroby o nazwie reumatyzm ;)
--- Koniec cytatu ---
Przysługuje. Invalidepension, jest trudno dostać, ale jest to możliwe. Tłumaczyłam w jednym przypadku, dziewczyna miała 24 lata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej