Ogólne > Hydepark

Wniosek o pobyt stały, który wybrać?

<< < (4/9) > >>

happybeti:
Na logike biorąc, to ważniejszy dochód rzeczywisty, niż godziny w kontrakcie. Ktoś może na fultid nie zarobić tyle, co ktoś na deltid z wyższą stawką.Mi pani w Statsforvaltening Odense powiedziała, ze miniumum to ok. 5600 DKK. O czasie pracy nic nie mówiła.

aisak:

--- Cytat: happybeti w 14 Kwi 2013, 21:17:10 ---Na logike biorąc, to ważniejszy dochód rzeczywisty, niż godziny w kontrakcie. Ktoś może na fultid nie zarobić tyle, co ktoś na deltid z wyższą stawką.Mi pani w Statsforvaltening Odense powiedziała, ze miniumum to ok. 5600 DKK. O czasie pracy nic nie mówiła.

--- Koniec cytatu ---
heheheh, oni tam wszyscy, jak i w skacie, tak samo douczeni. Co jedna, to inna przypowiesc  snuje ;).

A to sie nazywa: interpretacja przepisow ;)

Jomir:

--- Cytat: piotrbol w 14 Kwi 2013, 19:34:51 ---Dzięki za odpowiedź no to już prawie wszystko jasne  ;) zastanawiam się tylko co z rodziną?Ja jestem tu ponad 5 lat a żona z dziećmi nieco krócej niż 5 lat. Czy składając wniosek oni automatycznie też dostają pobyt stały czy muszą czekać aż minie im te 5 lat?

--- Koniec cytatu ---
Rodzina musi odczekac na swoje 5 lat.

1941:

--- Cytat: Jomir w 15 Kwi 2013, 01:02:14 ---Rodzina musi odczekac na swoje 5 lat.

--- Koniec cytatu ---

Wypelniajac warunki jakimi obwarowany jest okres 5 letniego pobytu po ktorym moze byc przyznany pobyt bezterminowy.

Tricia:
Ja mam jeszcze rok do starań o pobyt ale.... jak to jest jeśli ktoś był na a-kassie w tym okresie 5letnim i w trakcie składania wniosku o przedłużenie jest na a-kasie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej