Ogólne > Hydepark

Wniosek o pobyt stały, który wybrać?

<< < (5/9) > >>

1941:

--- Cytat: Tricia w 15 Kwi 2013, 16:37:38 ---Ja mam jeszcze rok do starań o pobyt ale.... jak to jest jeśli ktoś był na a-kassie w tym okresie 5letnim i w trakcie składania wniosku o przedłużenie jest na a-kasie ?

--- Koniec cytatu ---

A kasse nie jest przeszkoda.

tes:
Obiecalam, ze napisze jak bedzie juz "po"

Wszystkie dokumenty zlozylam w takim komplecie jak pisalam wczesniej. Pani w urzedzie poinformowala mnie, ze odpowiedz powinnam otrzymac do 3 tygodni. Sama procedura zlozenia dokumentow trwala doslownie 5 minut.
Dokladnie po 1,5 tygodnia otrzymalam pocza list, ze permanent ophold zostal przysnany i ze ten list, ktory otrzymalam jest dokumentem to potwierdzajacym. I tyle. Wiec jak widac, szybko, sprawnie i nie taki diabel straszny :-)

psychopata:
Mysmy dostali w tym roku, skladalismy dokumenty w statsforvaltning, poza wypelnionym wnioskiem mielismy ze soba årsopgørelse ze skata za zeszly rok, paszporty i wszystkie umowy o prace od poczatku pobytu w Danii oraz dokument potwierdzajacy znajomosc jezyka. List z potwierdzeniem dostania stalego pobytu przyszedl po dwoch tygodniach.

vordingborg:
A co ma wspólnego pobyt stały ze znajomością języka ?
Idąc tym śladem to zaraz ktoś wystuka że trzeba świadectwo szczepienia ospy, pokrycia dla matek kopniętych w D i uprawnień na UFO oraz taczki budowlanych  ;D ;D ;D Na razie wystarczy  ;)

aisak:

--- Cytat: vordingborg w 07 Cze 2013, 23:38:26 ---A co ma wspólnego pobyt stały ze znajomością języka ?
Idąc tym śladem to zaraz ktoś wystuka że trzeba świadectwo szczepienia ospy, pokrycia dla matek kopniętych w D i uprawnień na UFO oraz taczki budowlanych  ;D ;D ;D Na razie wystarczy  ;)

--- Koniec cytatu ---
:D :D :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej