Ogólne > Hydepark
Wniosek o pobyt stały, który wybrać?
Jomir:
--- Cytat: vordingborg w 07 Cze 2013, 23:38:26 ---A co ma wspólnego pobyt stały ze znajomością języka ?
Idąc tym śladem to zaraz ktoś wystuka że trzeba świadectwo szczepienia ospy, pokrycia dla matek kopniętych w D i uprawnień na UFO oraz taczki budowlanych ;D ;D ;D Na razie wystarczy ;)
--- Koniec cytatu ---
Przepisy wiecznie sie zmieniaja i za nimi zwlaszcza ostatnio, trudno nadazyc.
Psychopacie prawdopodobnie pomylily sie warunki. Zaswiadczenie o DP1 jest wymagane od obywateli spoza UE.
Pamietam, ze jeszcze kilka lat temu wymagano tez i od UE.
Sledzisz sam przepisy?
Ja probuje, i kurcze ostatnio nie nadazam.
Czytasz ustawe tydzien pozniej i juz polowy paragrafow w niej nie ma.
vordingborg:
No to teraz będziesz miała zgryz z UFO i taczkami budowlanymi ??? bo ktoś wprowadził cię w błąd :D
1941:
--- Cytat: vordingborg w 08 Cze 2013, 00:07:23 ---No to teraz będziesz miała zgryz z UFO i taczkami budowlanymi ??? bo ktoś wprowadził cię w błąd :D
--- Koniec cytatu ---
Pewnie w ministerstwie maja niezły bajzel ;D ;D ;D
Poza tym, mam wrazenie, ze przepisy sa tak niezrozumiałe na ile sie je tłumaczy ;)
psychopata:
--- Cytat: vordingborg w 07 Cze 2013, 23:38:26 ---A co ma wspólnego pobyt stały ze znajomością języka?
--- Koniec cytatu ---
Nic, oczywiscie, spotykam tu takich, co 20 lat na stalym pobycie i po dunsku ledwo dukaja, Ty zapewne tez z tej frakcji.
Jomir, tak, przeczytalem na stronie nyidanmark.dk co trzeba miec i nie doczytalem, ze jako unijny dostaje pobyt staly niejako z automatu po pieciu latach ;)
http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/permanent-ophold/
pokorna:
--- Cytat: psychopata w 07 Cze 2013, 21:07:36 ---Mysmy dostali w tym roku, skladalismy dokumenty w statsforvaltning, poza wypelnionym wnioskiem mielismy ze soba årsopgørelse ze skata za zeszly rok, paszporty i wszystkie umowy o prace od poczatku pobytu w Danii oraz dokument potwierdzajacy znajomosc jezyka. List z potwierdzeniem dostania stalego pobytu przyszedl po dwoch tygodniach.
--- Koniec cytatu ---
A zdjecia z wakacji też dołączyliście :)
Ja dostałam pozwolenie na pobyt stały w tym roku i przy skladaniu wniosku, nikt sie nie pytał ani o moja znajomośc jezyka duńskiego ani o jakiekolwiek zaswiadczenia ze szkoły :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej