Ogólne > Hydepark

Wiosna idzie! Czyli o dietach, dietkach , cwiczeniach i takie tam ;)

<< < (100/169) > >>

Krakers:
@ae@ - normalnie zasługujesz na klapsy! ;) = reszta - końcówka mojej wypowiedzi gdzieś w cytacie zaginęła ;)
To może inaczej = jeśli ktoś będzie jadł więcej kcal niż wynosi dzienne zapotrzebowanie, to nabierze kilogramów ... a dzienne zapotrzebowanie jest różne dla każdego :)

1941:
Cos o figurach i dlugosci zycia???

http://infografika.wp.pl/title,Kobiety-o-figurze-gruszki-zyja-dluzej,wid,15648085,wiadomosc.html

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 16 Maj 2013, 17:11:28 ---...jeśli są 2 osoby, jedzą dokładnie tak samo (taka sama aktywność, itp. - powiedzmy ... to samo życie) ... to ich organizm (zdrowy) ... zadziała tak samo, działamy tak samo od momentu wpuszczenia pokarmu, jego trawienia, mechanizmy biochemiczne są takie same dla każdego z nas. ...

I tak i nie, tepretycznie tak samo, praktycznie kazdy organizm trawi po swojemu, przyswaja po swojemu, przetwarza po swojemu, wydala po swojemu. Nie ma 2 identycznych struktur, bywaja podobne np rodzina chudzielców :-) ale identycznych nie ma.

--- Koniec cytatu ---
Dokladnie jest jak mowisz, nie ma identycznych wynikow, poniewaz nie istnieja ludzie identyczni. Chyba, ze w swiecie idealnym :o ;D?

1941:

--- Cytat: aisak w 17 Maj 2013, 00:01:40 ---Dokladnie jest jak mowisz, nie ma identycznych wynikow, poniewaz nie istnieja ludzie identyczni. Chyba, ze w swiecie idealnym :o ;D?

--- Koniec cytatu ---

A ja znam co mysli, ze idealnie 8)

aisak:

--- Cytat: Krakers w 15 Maj 2013, 22:59:26 ---Eh, wiedziałem, że chcesz mnie wykorzystać!   :P - myślisz, że nie dostrzegłem tej "ukrytej" aktywności, na której to Twoje ... yyy ... no ciało ... skorzysta  :P
- ten bieg to sprintem? ;)

"A ile prosilam, zebys cos z sensem napisal ?" - manipulatorka  :P

1941 - z tym to różnie bywa, kiedyś było tak, że ludzie jedli, gdy byli głodni, obecnie ludzie jedzą z różnorakich powodów, zatem jak ktoś ma kontrolę nad tym ile dostarcza, wie ile potrzebuje ... to może zrobić ze swoim ciałem (odpowiednia wiedza się przyda) cokolwiek zechce. Widocznie Twój organizm posiada odpowiednią samokontrolę :) - gdybyś jadł "za dużo" to efekty byłyby widoczne ;)

--- Koniec cytatu ---
Nie, nie jestes w stanie zrobic ze swoim cialem wszystkiego. Nie zmienisz ukladu kostnego, miesniowego itp. Mozesz probowac, korygowac, oczywiscie ,efekty beda. ALE, tylko w ramach okreslonych przez nature. Tego nie przeskoczysz, ... ani nie obejdziesz... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej