Ogólne > Hydepark

Wiosna idzie! Czyli o dietach, dietkach , cwiczeniach i takie tam ;)

<< < (99/169) > >>

aisak:

--- Cytat: 1941 w 15 Maj 2013, 23:29:34 ---

Z tym robieniem z cialem tak, ale nie do konca, faktycznej budowy nie zmienisz bo kosci bys musial lamac, skrocac, wydluzac, wiec mowimy tylko o otoczce i tu zgadzam sie.

--- Koniec cytatu ---
No wlasnie o tym pisalam do ciacha..

dzizes :o! Nic o lamaniu kosci, ok ;) ;D?

Krakers:
1941 - aaaa ... no mnie chodziło o kompozycję ciała (tkanka tłuszczowa / mięśniowa) danej osoby :)

aisak - genetyka w sensie, że jest sobie "Pani gruszka" ;) - i teraz pytanie, czy to, że taki typ budowy u tej Pani występuje jest następstem pewnego rodzaju zachowań / czynników (brak ćwiczeń, hormony, nieodpowiednie odżywianie się), czy po prostu - ktoś tak ma.
Hmm ... jeśli są 2 osoby, jedzą dokładnie tak samo (taka sama aktywność, itp. - powiedzmy ... to samo życie) ... to ich organizm (zdrowy) ... zadziała tak samo, działamy tak samo od momentu wpuszczenia pokarmu, jego trawienia, mechanizmy biochemiczne są takie same dla każdego z nas. Różnice są wówczas, gdy do gry wchodzą różne inne działania, czynniki, zaburzenia, itp.

1941:

--- Cytat: Krakers w 15 Maj 2013, 23:37:44 ---1941 - aaaa ... no mnie chodziło o kompozycję ciała (tkanka tłuszczowa / mięśniowa) danej osoby :)

aisak - genetyka w sensie, że jest sobie "Pani gruszka" ;) - i teraz pytanie, czy to, że taki typ budowy u tej Pani występuje jest następstem pewnego rodzaju zachowań / czynników (brak ćwiczeń, hormony, nieodpowiednie odżywianie się), czy po prostu - ktoś tak ma.
Hmm ... jeśli są 2 osoby, jedzą dokładnie tak samo (taka sama aktywność, itp. - powiedzmy ... to samo życie) ... to ich organizm (zdrowy) ... zadziała tak samo, działamy tak samo od momentu wpuszczenia pokarmu, jego trawienia, mechanizmy biochemiczne są takie same dla każdego z nas. Różnice są wówczas, gdy do gry wchodzą różne inne działania, czynniki, zaburzenia, itp.

--- Koniec cytatu ---

W drodze eksperymentu przebywania ze soba, u kobiet (gdzies to kiedys czytalem) to kobitki nawet w podobnym lub tym samym czasie okresy maja ;)

1941:
Ahaaaa Krakers, ja oczywiscie wiem, ze chodzilo Ci o to, o co chodzilo, ja tylko tak w kwestii uzupelnienia z tym kosciostanem, co warunkuje rowniez figure, a raczej moze budowe a za tym i wyglad ogolny osobowy jednostki. ;)

@ae@:
...jeśli są 2 osoby, jedzą dokładnie tak samo (taka sama aktywność, itp. - powiedzmy ... to samo życie) ... to ich organizm (zdrowy) ... zadziała tak samo, działamy tak samo od momentu wpuszczenia pokarmu, jego trawienia, mechanizmy biochemiczne są takie same dla każdego z nas. ...

I tak i nie, tepretycznie tak samo, praktycznie kazdy organizm trawi po swojemu, przyswaja po swojemu, przetwarza po swojemu, wydala po swojemu. Nie ma 2 identycznych struktur, bywaja podobne np rodzina chudzielców :-) ale identycznych nie ma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej