Ogólne > Tłumaczenia
"Wnoszę o"
happybeti:
--- Cytat: zpatentem w 01 Maj 2013, 12:21:25 ---
A poza tym: Czy kiedykolwiek ktokolwiek wam przyznal racje w jakiejkolwiek forumowej dyskusji? To by bylo niespotykane :) Sadze, ze autorka powinna zamknac watek bo nic madrego/pozytecznego tutaj nie zostanie juz napisane.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: zpatentem w 01 Maj 2013, 13:01:06 ---
Betti : Nie trzecia osoba tylko "przeciwnik" i nie w skomplikowanej politycznej dyskusji..
--- Koniec cytatu ---
No, to jeszcze dziele włos na czworo, skoro i tak filologiczno- semantyczna dyskusja trwa ;) ;D.
Dla mnie pytanie "czy ktokolwiek kiedykolwiek przyznał wam rację?" wskazuje wyraźnie na osobę trzecią. Gdyby chodziło o przeciwnika w dyskusji, napisałabym "czy kiedykolwiek któras z Was przyznała drugiej rację? " lub" Czy kiedykolwiek ktokolwiek przyznał drugiej osobie rację" .
Formułując zdanie tak, jak to zrobiłeś, dałeś do zrozumienia, ze chodzi o osobę trzecią.
Widzisz? Dyskusja nie polityczna, a filologiczna, a różnić się można ;).I to z polskim problem, a co dopabuse po duńsku ;))))
Reksio:
--- Cytat: 1941 w 01 Maj 2013, 15:03:39 ---Reksio, Ty masz 13 lat? :o :o :o
Kurde rezolutnie piszesz jak na 13-to latke, beda z ciebie ludziska 8)
--- Koniec cytatu ---
Boże, czy tu wszystko trzeba jak krowie na rowie? :P Niektóre panie były ciekawe ile lat miałam jak tu przyjechałam 25 lat temu ;D ;D ;D
1941:
--- Cytat: Reksio w 01 Maj 2013, 15:35:42 ---Boże, czy tu wszystko trzeba jak krowie na rowie? :P Niektóre panie były ciekawe ile lat miałam jak tu przyjechałam 25 lat temu ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
No wiesz od tej akademickiej dysputy juz mi sie wszystko miesza nawet posty pisze nie w tych watkach gdzie trzeba bo tak wszedzie naukowo, ze pomylic sie idzie, tak i nie dziw sie, durnym pytaniom, bo cyt. klasykow-politykow : bo te chlopy zdziczeli i zbaranieli, jeszcze tyko nie tancze i nie spiewam ;D ;D ;D ;D ;)
A tak faktycznie to jak se tak porachowalem to mnie sie ten Twoj alder nawet podoba.
ajka1971:
@Reksio i @Jomir- damy nie dyskutują w ten sposób.
:o
1941:
--- Cytat: ajka1971 w 01 Maj 2013, 16:16:46 ---@Reksio i @Jomir- damy nie dyskutują w ten sposób.
:o
--- Koniec cytatu ---
Myslisz, ze wszyscy sie bawia tylko jak damy? 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej