Ogólne > Hydepark

Dylemat polaka

<< < (3/4) > >>

aisak:

--- Cytat: happybeti w 22 Kwi 2013, 20:21:45 ---Na szczęście to już problem czysto teoretyczny, koleś już nie pracuje  ;).
A co do "naciągania czasu" czy obijania się - cóż, koledzy, którzy za niego zapier....lali, chyba wiedzą.Wiesz, jak to bywa- jest robota do zrobienia, jedzie ekipa , powiedzmy trzech czy czterech osób.Gdy jedna z nich ma non stop przerwę na kawę, to te pozostałe muszą siłą rzeczy zasuwac podwójnie, bo robota ma być zrobiona.
Gdy "robisz swoje" i praca innych nie ma wpływu na to, inna bajka.Ale wyobraź sobie teraz, że np . razem z koleżanką masz do sprzątnięcia piętro hotelu. I Ty zasuwasz jak dzika, by się wyrobić na czas, a ona w tym czasie jeden pokój odkurzyła. A odpowiadacie za robote wspólnie i szefa nie interesuje, kto i co, ma byc na czas zrobione.

@1941 - przez "kreatywne liczenie czasu pracy" zamrożone zostały nadgodziny dla wszystkich, bo on tyle ich "nastukał" na papierze, ze szef się przeraził . I zamiast nadgodzin, chłopaki musieli brać przymusowo wolne, tak im się przysłużył  :-\

--- Koniec cytatu ---
taaaa, to rozmawiam z nia po "polsku" ;). Mysle, ze raz wystarczy ;D

happybeti:
No, rozmowy były...nic nie dały...dalej robił swoje, a wszyscy po cichu się wściekali, no, ale zaciskali zęby i...robili swoje...i jego ::) :-\

1941:
Trzeba pracowac w dunskim systemie np.jak  tu :

Robotnik maluje białą linię przez środek nowej drogi. Pierwszego dnia poszło mu bardzo dobrze, bo namalował linię na odcinku 2 km.
Drugiego dnia spisał poniżej oczekiwań kabusewnika, bo przedłużył linię tylko o 200 m. Kabusewnik trochę się zdziwił, ale ostatecznie uznał, że poprzedniego dnia robotnik musiał się przepracować.
Gdy jednak trzeciego dnia namalował tylko 20 m, kabusewnik wezwał go do siebie i stanowczym tonem spytał, dlaczego tak wolno pracuje.
- Jak mam pracować szybciej, kiedy do wiadra z farbą mam coraz dalej? - wyjaśnił robotnik.

aisak:

--- Cytat: 1941 w 22 Kwi 2013, 20:51:29 ---Trzeba pracowac w dunskim systemie np.jak  tu :

Robotnik maluje białą linię przez środek nowej drogi. Pierwszego dnia poszło mu bardzo dobrze, bo namalował linię na odcinku 2 km.
Drugiego dnia spisał poniżej oczekiwań kabusewnika, bo przedłużył linię tylko o 200 m. Kabusewnik trochę się zdziwił, ale ostatecznie uznał, że poprzedniego dnia robotnik musiał się przepracować.
Gdy jednak trzeciego dnia namalował tylko 20 m, kabusewnik wezwał go do siebie i stanowczym tonem spytał, dlaczego tak wolno pracuje.
- Jak mam pracować szybciej, kiedy do wiadra z farbą mam coraz dalej? - wyjaśnił robotnik.

--- Koniec cytatu ---
hehehehehehehehhehhe, nic dodac, nic ujac ;D. Jakbym widziala....  8)

vordingborg:

--- Cytat: waruiny w 22 Kwi 2013, 16:47:14 ---Załóżmy, że wiem coś o krdzieży. Dlaczego mój umysł wzbrania się przed donoszeniem? Dlatego, ze donoszenie jest niemęskie i nieszlachetne?  :P

--- Koniec cytatu ---
Stawiam na to że masz wyrzuty sumienia ale nie chcesz wyjść na idiotę   ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej