Ogólne > Hydepark

zakazane rasy psów wDenmark

<< < (14/17) > >>

aisak:

--- Cytat: Reksio w 01 Maj 2013, 00:03:04 ---Nie ośmieszj się tym zdaniem "Ilu psychologów tyle teorii na wychowanie", bo po pierwsze jaką wiedzę posiadasz w temacie, po drugie, pisałam o jednym z TWÓRCÓW podstaw behawioryzmu a nie jakimś tam podrzędnym treserze ze swoją własną teorią, a po trzecie behawiorystów nie nazywa się psychologami. Psychologowie leczą ludzi i są po pełnych studiach a behawioryści mają "zaledwie" trzyletnie wykształcenie.

--- Koniec cytatu ---
ze sie tak niesmialo i buraczano,  tudziez ze sloma z butow, eee z budy wychodzaca... wtrace..., a behawioryzm to nie dzial psychologi ????

Tylko nie bij za mocno, plisssssssss ;)!

Reksio:
A czemu zaraz bić?  ;D Tak napisałam, może niepoprawnie po polsku, bo walnęłam w wolnym tłumaczeniu z duńskiego, a tutaj jest przyjęte, że jesli mówi się o behawioryźmie i behawiorystach w mowie potocznej to nawiązujesz do zwierzęcych. Może być związany z psami (to był mój kierunek plus hippologia jako druga linia), a niektórzy wybierają zwierzęta egzotyczne, foki itp. ale to raczej rzadkie. W czasach kiedy ja się uczyłam, to był Instytut Kynologiczny założony w Kopenhadze przez ww. Rogera Abrantesa, ale to było daaawno temu  ;D ponoć teraz już można tylko studiować kierunek zaocznie z Cambridge. Spotkałam właśnie niedawno koleżankę stamtąd i dzisiaj pracuje ze zwierzętami w Oceanarium  8)

Jeśli jakiś buc nie wie kto to behawiorysta, to walnie mu się że psi psycholog ale jest to nazwa niepoprawna i niewłaściwa  ;D

W Danii używa się też tytułu adfærdsterapeut np. na wizytówkach.

myszka0807:
Czesio happybeti zapraszamy do watku o gazetach . ;Dhappybeti juz tam gosci ale ciebie czesio.

happybeti:
Myszko, ja mam podzielną uwagę, mogę pisać i w pięciu wątkach naraz ;) 8) ;D.
"O gazetach" też dziś już zaliczyłam, nie?  ;) ;D

czesio:

--- Cytat: Reksio w 30 Kwi 2013, 23:05:02 ---Pozwolenia nie dostaniesz. To są rasy zabronione, jak i ich hodowla i import.

Ja chyba tez źle przeczytałam o tym, że chce kupić amstaffa jak tak, ale tak mi to jakoś wynikło z jego zapytania  ???

--- Koniec cytatu ---

tak chciałem kupić no ale nic z tego ( głupie przepisy ) noże też są nie bezpieczne a są w każdym sklepie

a chciałem pieska kupiec z dobrej hodowli z ustawioną psychika itp ale już nie ma tematu  >:(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej