Ogólne > Kącik Kulinarny
Polskie śniadanie
happybeti:
--- Cytat: 1941 w 09 Maj 2013, 21:31:56 ---To musialy byc polskie dzieci ktore mowia po dunsku :D
--- Koniec cytatu ---
...bo wybredne ? ;D ;D ;D
Medister kupowałam kilka razy, ZAWSZE surowy i ZAWSZE był słony :( :( :(
Tak słony, że nawet moje chłopaki , którym sól niestraszna, a w ogóle jak to chłopaki w tym wieku, zjedzą wszystko, odmówili jedzenia tych "dobroci" 8) ;D
aisak:
--- Cytat: 1941 w 09 Maj 2013, 21:31:56 ---To musialy byc polskie dzieci ktore mowia po dunsku :D
--- Koniec cytatu ---
Zonk 8): pol Tajka-pol Dunka, pol Nigeryjka- pol Dunka, "czysty" Dunczyk ;D
aisak:
--- Cytat: happybeti w 09 Maj 2013, 21:35:28 ---...bo wybredne ? ;D ;D ;D
Medister kupowałam kilka razy, ZAWSZE surowy i ZAWSZE był słony :( :( :(
Tak słony, że nawet moje chłopaki , którym sól niestraszna, a w ogóle jak to chłopaki w tym wieku, zjedzą wszystko, odmówili jedzenia tych "dobroci" 8) ;D
--- Koniec cytatu ---
wow, to mnie zdziwilas. Ja nie lubie zbyt duzo soli, ale medister jest nie jadalny dla mnie bez przypraw. Moze to od firmy zalezy?
Jomir:
Masz zaserwowac sniadanie czy frukost, bo to roznica.
Na sniadanie to tu sie bulki z serem jada.
Wiec moze w ramach tego polski chlebus (mozesz zamrozic i miec swiezutenki na zawolanie), dobry ser polski np. mazdamer (wiem, ze oryginalnie nie jest polski, ale polski ma swoj dobry smak). O, wiem. Moi znajomi luba smak polskiego sera wedzonego.
A na zakonczenie cos na slodko chleb z bialym serem i miodem. W ramach dzemu moze powidla sliwkowe?
Nie ma co startowac ze sledziami, bo o 9 rano nikt ich tutaj nie ruszy.
Jezeli frukost, to masz szersze pole do popisu - salatka jarzynowa (ta nasza tradycyjna z gotowanych warzyw), sledzie w smietanie, oleju; moze salatka sledziowa? Kabanosy (jak juz dziewczyny pisaly).
Moze cos z polskich wedlin?
Dunczycy lubia pasztet, moich znajomych zachwyca smak pasztetowej Dudy, albo malych pasztecikow o smaku pomidorowym.A na chlebek z pasztetem ogorek kiszony.
1941:
--- Cytat: Jomir w 09 Maj 2013, 22:49:04 ---Masz zaserwowac sniadanie czy frukost, bo to roznica.
Na sniadanie to tu sie bulki z serem jada.
Wiec moze w ramach tego polski chlebus (mozesz zamrozic i miec swiezutenki na zawolanie), dobry ser polski np. mazdamer (wiem, ze oryginalnie nie jest polski, ale polski ma swoj dobry smak). O, wiem. Moi znajomi luba smak polskiego sera wedzonego.
A na zakonczenie cos na slodko chleb z bialym serem i miodem. W ramach dzemu moze powidla sliwkowe?
Nie ma co startowac ze sledziami, bo o 9 rano nikt ich tutaj nie ruszy.
Jezeli frukost, to masz szersze pole do popisu - salatka jarzynowa (ta nasza tradycyjna z gotowanych warzyw), sledzie w smietanie, oleju; moze salatka sledziowa? Kabanosy (jak juz dziewczyny pisaly).
Moze cos z polskich wedlin?
Dunczycy lubia pasztet, moich znajomych zachwyca smak pasztetowej Dudy, albo malych pasztecikow o smaku pomidorowym.A na chlebek z pasztetem ogorek kiszony.
--- Koniec cytatu ---
Polecam ser "Sokol" z dziurami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej