Ogólne > Hydepark

ROZTERKI FACETA Z DUŻYM...

<< < (8/26) > >>

Jomir:
 A tu o karze:

Uforsvarlig forbikørsel/slalomkørsel

Du får et klip, hvis du kører slalomkørsel eller kører hasarderet forbikørsel i tæt trafik. Derudover får du en bøde på 2000 kr.
Bliver din hastighed bestemt af de forankørende, fordi trafikken er tæt og kører i flere rækker, må du skifte vognbane, hvis du skal:
 ■Svinge ved vejkryds
■Svinge bort fra kørebanen uden for vejkryds
■Af ved en frakørsel
■Ned på vejen fra en tilkørsel
■Standse eller parkere
■Eller hvis antallet af vognbaner formindskes pga. sammenfletning

Dodam, ze tten kto jest na drodze wjazdowej na autostrade, w swietle dunskich przepisow JEST JUZ NA autostradzie, wiec jezeli jest nawet pol metra przed Toba, to liczy sie tak jakby byl PRZED TOBA.

Twoja kasa, Twoje prawo jazdy, Twoj wybor, ale MOJE ZYCIE!

piotr1:
jomir, ja widze, ze tam pisze to co powiedzialem- o pomaganiu we  wlaczaniu sie do ruchu- czy jest tam cos o tym- kto pierwszy ten lepszy?
nie znam na tyle dunskiego zeby to zrozumiec poprawnie, ale widze ze trzeba pomoc, ze pojazdy powinny dostosowac predkosc itp itd...
wlanczajacy sie do ruchu nie ma pierszenstwa,nie mial i nie bedzie mial- widze tez ze pisze ze powinienem zwolnic gdy osobowka dojezdza do konca pasa rozbiegowego zeby ja wpuscic- to jest wszystko to o czym mowilem- czyli rzeczy oczywiste-pomaganie- gdy widze ze resorakowi braknie miejsca bo zle ocenil, zwalniam troszke, ale nie jest tak ze moim zakichanym obowiazkiem jest ustepowanie bezwzgledne resorakowi ktory sie wlancza...
i powtarzam- nie ma czegos takiego- kto pierwszy ten lepszy- a jest takie cos- wzajemny, nie jednostronny- szacunek i pomaganie sobie

JEST POJAZDEM WLANCZAJACYM SIE DO RUCHU KTORY JEDZIE PO DRODZE SZYBKIEGO RUCHU

piotr1:

--- Cytat: Jomir w 15 Maj 2013, 09:11:36 --- A tu o karze:

Uforsvarlig forbikørsel/slalomkørsel

Du får et klip, hvis du kører slalomkørsel eller kører hasarderet forbikørsel i tæt trafik. Derudover får du en bøde på 2000 kr.
Bliver din hastighed bestemt af de forankørende, fordi trafikken er tæt og kører i flere rækker, må du skifte vognbane, hvis du skal:
 ■Svinge ved vejkryds
■Svinge bort fra kørebanen uden for vejkryds
■Af ved en frakørsel
■Ned på vejen fra en tilkørsel
■Standse eller parkere
■Eller hvis antallet af vognbaner formindskes pga. sammenfletning

Dodam, ze tten kto jest na drodze wjazdowej na autostrade, w swietle dunskich przepisow JEST JUZ NA autostradzie, wiec jezeli jest nawet pol metra przed Toba, to liczy sie tak jakby byl PRZED TOBA.

Twoja kasa, Twoje prawo jazdy, Twoj wybor, ale MOJE ZYCIE!

--- Koniec cytatu ---

gdy pojazd jadacy po autostradzie jest pol metra przedemna to on nie zajezdza mi drogi ale jedzie tak zeby byc 3 metry przedemna i dopabuse zmienia pas, przeciez to logiczne
gdy pojazd sie wlancza do ruchu i konczy mu sie pas- musi wykonac manerw,prawda?wtedy mozna delikatnie zwolnic zeby go wpuscic i nie stwarzac zagrozenia dla nikogo
sa rozne sytucaje i kazda jest inna- nie ma dwoch takich samych- dlatego ja nigdy nie mowie ze jestem doswiadconym kabusewca bo jezdze juz tyle lat ze hoho wiec prosze mi tez nie mowic ze cwaniakuje,ok?przepisy sa jasne i sa okreslone znakami drogowymi i sa takie same w calej unii, w danii tez- widzialas kiedys znak- kto pierwszy ten lepszy?
mowie o wzajemnym szacunku i o tym ze moze czas zrozumiec pewne rzeczy...- np to ze jak sie rozpedzisz na rozbiegowce do 92 km- latwo wyprzedzisz ciezarowke i wjedziesz przed nia, skoro to takie wazne dla ciebie- bez zagrozenia jakiegokolwiek..wystarczy uzywac glowy, nacisnac mocniej na gaz i juz...zreszta- pisze to tutaj w tych przepisach- dostosowac predkosc- bo przepis tyczy sie wszystkich, prawda?

Jomir:
I na koniec - filmik pogladowy, ktory pokazuje jak dziala regula "sammenfletnig". Sytuacja nieco inna, ale dokladnie tak dziala rowniez przy wjezdzie na autostradzie.
Baw sie dobrze, ja z Toba dyskutowac nie bede. Dyskutuj sobie z policja.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-41335000:kender-du-reglerne-for-sammenfletning.html

piotr1:
nie bardzo mi sie wydaje ze filmik na temat..
ale o tzw zamkach na zwezkach nie ma co mowic- gdy jest korek, zanim ja rusze swoim prawym pasem to przedemna wjedzie pare resorakow spokojnie i bez nerwow..
a zreszta.. nie wszystko  rozumiem 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej